Jorge Fernández Díaz (Opus Dei i PP) rebenta la campanya electoral del 26-J |
Les millors condicions per capgirar la truita des de 1939.
Greu crisi senil de l’Estat espanyol: rebenta la campanya electoral a causa d’un contuberni polític policial del Govern del Regne d’Espanya descobert ahir 21 de juny.
La monarquia espanyola en mans de la màfia blanca de la secta Opus Dei.
Opus Dei governa l’Estat, cal prohibir políticament, perseguir judicialment i empresonar penalment la cúpula de la secta ultra catòlica i també tots els seus elements polítics o governamentals, ja que es tracta d’una associació criminal de bandits.
El govern autonòmic català de Junts pel Sí compta amb una sectària de l’Opus Dei, la consellera Maritxell Ruiz.
Jorge Fernández Díaz serà el responsable de les votacions del 26-J, cosa que en cas de no haver estat destituït per Mariano Rajoy invalida les eleccions legislatives.
L’empresa de la família Lara niu encobert de l’espionatge de l’Estat espanyol des del franquisme.
L’escàndol de Fernández Díaz ja té ressò a la premsa internacional.
“Van voler fabricar escàndols contra els independentistes”, diu el diari francès La Tribune.
Comencen les concentracions davant les delegacions del Govern espanyol contra la corrupció de l’Estat.
Aquest capvespre a Barcelona la gent ja crida “Fora les forces d’ocupació!!!”.
[Barcelona (República Catalana) 22/06/2016]
L’AMIC DEL POBLE
Una vegada més, des del temps del franquisme tardà queda demostrat que l’aparell polític de l’Estat capitalista espanyol es troba en mans de la secta ultra catòlica, políticament totalitària i psicològicament destructiva dita Opus Dei. No n’hi ha prou amb lluitar políticament contra el PP i el seu govern en mans d’aquesta màfia blanca ultra catòlica també cal depurar els partits catalans on hi ha elements de la secta: CDC i UDC. Per postres, la consellera d’Ensenyament del Govern de la Generalitat (Junts pel Si), Maritxell Ruiz, també pertany a la secta Opus Dei.
La monarquia espanyola des del temps de la Dictadura en mans de la màfia blanca de la secta Opus Dei, com ja va demostrar l’assaig del periodista i escriptor Jesús Ynfante LA PRODIGIOSA AVENTURA EL OPUS DEI. GÉNESIS Y DESARROLLO DE LA SANTA MAFIA (Ruedo Ibérico). Queda calar, la secta Opus Dei governa l’Estat, cal prohibir políticament, perseguir judicialment i empresonar penalment la cúpula de la secta ultra catòlica i també tots els seus elements polítics o governamentals, ja que es tracta d’una associació criminal de bandits. Mariano Rajoy avala el contuberni descobert ahir al diari digital PÚBLICO, en que el ministre d’Interior i destacat membre de la secta Opus Dei, Jorge Fernández Díaz, dirigeix una xarxa política de conspiració i subversió policial i jurídica a partir del Ministeri d’Interior del Govern del Regne d’Espanya. Aquest ministre en funcions i cap de llista electoral pel PP a la circumscripció de Barcelona serà el responsable de les votacions del 26-J, cosa que en cas de no haver estat destituït per Mariano Rajoy invalida les eleccions legislatives.
En síntesi, caldria proclamar la República Catalana a partir de la constitució d’un govern provisional republicà català que substitueix-hi l’àmbit autonòmic de la Generalitat i al mateix temps fora del Principat de Catalunya s’hauria de proclamar la República Federal dels Pobles Ibèrics, sense Catalunya independent i sobirana, a través d’un govern republicà espanyol que dissolgui com associació mafiosa criminal la secta Opus Dei. Tot plegat a partir de la impugnació democràtica de les eleccions del 26-J com a frau electoral, això sempre que Rajoy no hagi destituït el ministre Fernández Díaz.
Les millors condicions per capgirar la truita des de 1939
Anàlisi: hi ha unes condicions objectives, i també en part subjectives, per capgirar la truita espanyola, mai vistes des de la victòria militar franquista de 1939. Amb el contuberni de Fernández Díaz, plegui o no de ministre del PP, ara només tot depèn de la VOLUNTAT i la REBEL·LIA POLÍTICA i SOCIAL de les masses i també de les pròpies minories actives, almenys a Catalunya, per acomiadar el règim monàrquic i la unitat territorial que imposà el general Franco per mitjà de la seva llei de successió i que en 1978 des de PCE i el PSOE fins UCD, UDC i CDC van acceptar a través de la Constitució espanyola que patim.
Després del 26-J sembla difícil que la direcció del PSOE liquidi el partit amb un pacte amb el PP, sigui l’abstenció per deixar governar Rajoy o un govern de coalició PP-PSOE. En tot cas, el PSOE no voldrà governar amb Units Podem. Aleshores, la situació de l’Estat espanyol podria patir un col·lapse i aleshores seria el moment de capgirar la truita en forma de procés republicà a doble partida, a Catalunya amb una república pròpia i a fora del Principat amb un règim federal republicà fins aconseguir la desintegració irreversible de l’Estat capitalista espanyol, tot plegat en l’estratègia socialista revolucionària d’implantar a Catalunya la República Socialista autogestionada i autogestionària en el marc de la revolució proletària intercontinental a la conca de la Mediterrània. L’hora de la veritat arriba. Veurem que faran les masses i les minories actives. La Història de la Lluita de Classes en serà testimoni i part.
De Alfonso: “Jo sóc espanyol per sobre de tot, però a mi m’enfonsa, tinc família”
El diari digital Público ha publicat aquesta tarda un nou enregistrament de la conversa entre Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso. S’hi sent el ministre com mira de convèncer el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya que no li passarà res i trama la manera que ningú no surti escaldat d’una possible investigació contra familiars de líders independentistes. Fernández fins i tot es compromet a fer les gestions necessàries perquè la fiscalia emprengui les investigacions que calgui. A la primera part de la reunió, De Alfonso mostra a Fernández Díaz dos documents sobre nomenaments presumptament irregulars, signats per Francesc Homs, llavors conseller de Presidència i portaveu de la Generalitat. Aquests nomenaments corresponen suposadament a dues familiars de Felip Puig. Quan lliura aquests documenta al ministre, ell li diu: “És que clavar-li un cop a l’Homs …”.
-. Jorge Fernández Díaz [J. F. D.]: Això, això… si això es publica a tu et perjudica, no?
-. Daniel De Alfonso [D. A.]: A mi em mata, perquè això es pot publicar si ho vols, ministre… Si vols que es publiqui, jo em comprometo que es publiqui, però deixa’m que abans tanqui l’expedient, enviï la proposta d’informe dient que s’ha d’anul·lar, etc, etc. I tres o dos mesos després, un periodista ho esbrina. Però ara… és que ara no ho tinc tancat ni assignat…
-. J. F. D.: Això la fiscalia t’ho afina, fem una gestió.
-. D. A.: Si la fiscalia em diu: ‘Escolta, ho he llegit’, jo llavors tanco els informes i…
-. J. F. D.: Quant temps necessites per a tancar-ho?
-. D. A.: Tres setmanes.
-. J. F. D.: T’ho dic perquè una vegada tingui ho la fiscalia ja pot sortir.
-. D. A.: És clar, si va a la fiscalia, pot sortir tot el que sigui… Jo… com que ha sortit un any i mig després d’això d’en Jordi Pujol júnior. Nosaltres trucarem a la fiscalia l’abril del 2013.
-. J. F. D.: O sigui, tu això d’aquí a dues o tres setmanes, ho podries tenir?
-. D. A.: Sí, ja ho tinc tancat. L’única cosa que he de decidir és si va a la fiscalia, que ja en tinc un esborrany, o si ho envio a la Direcció General d’Afers no sé què de Presidència del govern d’aquí, perquè…
-. J. F. D.: Què és el que em puc quedar jo? Què és el que em puc quedar jo?
-. D. A.: Aquestes són les dues resolucions.
-. J. F. D.: Aquesta és la meva, oi?
-. D. A.: I aquesta seria… Sí, aquestes són les dues, les dues… I això seria dels documents originals que tenim. I això seria l’informe, la proposta que jo faig a la fiscalia, és a l’esborrany…
-. J. F. D.: Això m’ho pots deixar?
-. D. A.: Sí, però aquest pensa que aquí.
-. D. A.: A mi… a mi… Jo vinc per això, ministre. Jo sóc espanyol per sobre de tot, però a mi m’enfonsa, tinc família.
-. J. F. D.: No, no. És que el tema aquí és per a parlar amb el fiscal general i dir-li: ‘Escolta, mira, hi ha això, no? M’explico…
-. D. A.: Sí, sí, sí.
-. J. F. D.: Això sense això, és el mateix, no? [revisant papers]
-. D. A.: Bé, és l’informe. És l’informe que tinc redactat.
-. J. F. D.: Ho coneix això la fiscalia, o no?
-. D. A.: No, no n’he pas parlat, amb ells.
-. J. F. D.: No, perquè ell pot tenir un criteri i… m’explico el que et vull dir, no?
-. D. A.: Sí, sí. Ell no ho coneix. Ni la fiscalia ni ningú. Això ho tinc jo perquè vagi ràpid. Tinc el de la fiscalia, tinc el que aniria a la Direcció General d’Afers Jurídics de la Generalitat…
-. J. F. D.: Jo puc fer la gestió amb el fiscal general. Dir-li: ‘Mira, hi ha això. I mira a veure si… i tal, no?’. Però és clar, em demanarà documents.
-. D. A.: Podem fer una cosa. La setmana que ve tinc una reunió amb en Pedro…. amb Fernando Bermejo, fiscal anticorrupció. Reunió-dinar amb ell. Li ho ensenyo, que s’ho llegeixi davant meu, que s’ho aprengui i que ell mateix truqui a la fiscalia o el que sigui. O que a través d’en Sabina que…”.
De Alfonso comença a preocupar-se pel que li pugui passar a ell. Llavors el ministre espanyol mira de calmar-lo:
“-. J. F. D.: Res, res, no et preocupis, que no vull atabalar-te. Però, és clar, és que això seria prevaricació i això… es troba en un merder, aquest senyor, eh?
-. D. A.: És interessant.
-. J. F. D.: Per això ho dic, és clar. Això és un torpede a la línia de flotació…
-. D. A.: Jo, amb aquests documents —que aquests, com no tenen capçalera ni res, els podeu haver obtingut…–, amb aquests documents i sabent que es refereixen a dues germanes, en la mateixa època… Aquests podrien sortir, no?
-. J. F. D.: Però jo crec que si surten val més que hagin anat primer a la fiscalia. El que seria ideal és: si això és al jutjat i surt, ningú no sospitarà que surt de la policia ni d’investigacions policíaques; ningú no en sospitarà. Això sí, els funcionaris de torn, els periodistes que sempre són allà, l’amic del fiscal… –moltes vegades, quan publiques, generes una pressió mediàtica i al final fas que coses que interessen–, que ho tinguin.
-. D. A.: Bé…
-. J. F. D.: Saps què et vull dir?
-. D. A.: Potser podria ser un arma que tingués per si el president decidís fer aquesta trucada per posar a les coses al seu lloc; pot ser una arma també: “Ei, que sapigueu que tenim coses que ens callem.” Jo només et demano, ministre, que comprenguis la meva situació a Catalunya. No sóc de la Generalitat, l’oficina no pertany a la Generalitat, som independents. Els hem clavat un cop als morros amb Ramón Bagó, els hem trinxat el sistema sanitari, els hem acusat, els fem la punyeta al CTT [Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació]. En definitiva, jo sóc espanyol, ho tinc clar, però estic en una situació que haig de ballar allà.
-. J. F. D.: És clar, és clar. Això…
-. D. A.: Això, i sabent que són dues germanes i dues cunyades…
-. J. F. D.: És que són dues germanes, dues cunyades de Felip Puig, per una banda, i l’Homs per una altra. Home…
-. D. A.: Justa la fusta. Però jo crec que es fa més pupa si es vol fer pressió, jo crec que seria més sibil·lí, jo seria més de ‘calla i fot-li’… Els fem pressió, però en un tu-a-tu; fem la pressió en un tu-a-tu. Perquè a la premsa, ells jugaran al contraatac de premsa. Ells tenen TV3, tenen els diaris d’allà i ho faran de manera que la gent sobretot s’emprenyi més. Jo crec que si això ha de sortir, que sigui una vegada que estigui ben lligat, ben amarrat. Si això arriba al jutjat, ja no poden dir que no; això ja és en un jutjat…”.
De Alfonso compareixerà aquest dijous al Parlament de Catalunya ja que tots els partits de la cambra catalana excepte el PP li han demanat la seva intervenció a la Comissió d'Afers Institucionals
El director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, compareixerà aquest dijous a la Comissió d’Afers Institucionals (CAI) del Parlament per intervenir sobre les converses gravades i filtrades que va mantenir fa dos anys amb el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, sobre possibles casos de corrupció de partits independentistes. Fonts de l’OAC ho han confirmat a l’ACN després que la Mesa del Parlament li demanés, per petició de tots els partits excepte el PP, i convoqués una sessió extraordinària de la CAI per aquest dijous a les 11 del matí. La votació sobre la seva possible revocació es podria fer en el ple del proper dimecres. La Mesa ha iniciat el procés per revocar el nomenament de De Alfonso després de rebre les peticions de JxSí, C’s, PSC, CSQP i la CUP. Segons ha explicat la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, la CAI decidirà aquest dijous si continua amb el procediment. Si és així, es convocaria una Junta de Portaveus per dimarts que ve per tal que el Parlament pugui votar en el ple del pròxim dimecres el cessament de l’actual director de l’Oficina Antifrau de Catalunya.
Per tal de cessar De Alfonso és necessària una majoria del ple de tres cinquenes parts en una primera votació o una majoria absoluta en segona votació, les mateixes majories que el van nomenar. Tenint en compte que tots els grups de la cambra, excepte el PPC, han demanat que s’iniciï el procediment per cessar-lo, el ple del Parlament ja compta amb els vots suficients per revocar el nomenament.Forcadell ha recordat que De Alfonso té dret a comparèixer demà a la comissió i ha explicat que el PPC ha registrat una petició per demanar la seva compareixença. A més, JxSí i C’s també han demanat la compareixença del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, però la presidenta ha puntualitzat que es tracta d’un procediment diferent i, per tant, no es produirà aquest dijous.
Així mateix, JxSí també ha demanat la compareixença d’un responsable del grup Planeta, que també surt esquitxat de la conversa entre el ministre i el director de l’OAC. Preguntada per la possibilitat que el Parlament de Catalunya emprengui accions judicials contra De Alfonso, Forcadell s’ha limitat a dir que no es descarta tot i que no s’ha tractat aquest tema en la Mesa d’aquest dimecres.
Finalment queda més clar que l’aigua que l’empresa del legionari franquista Lara i la seva esposa, una mestre falangista de Darnius (Alt Empordà) va ser des del primer dia un oficina encoberta dels serveis d’Intel·ligència de l’Estat espanyol, amb el franquisme i amb els governs d’UCD, PSOE i PP.
Gran impacte en premsa internacional
“Una filtració suggereix una campanya de difamació d’un ministre espanyol”, diu la cadena nord-americana d’informació financera Bloomberg. És el primer gran impacte en premsa internacional de l’escàndol de les converses filtrades entre Jorge Fernández Díaz i el director de l’Oficina Antifrau Daniel de Alfonso en què se’ls sent conspirant per treure draps bruts de CDC i ERC. “El ministre d’Interior en funcions espanyol, Jorge Fernández Díaz, rep peticions de dimissió arran de la revelació d’enregistraments en què se’l sent demanant a un alt càrrec antifrau informació per a desacreditar rivals polítics a Catalunya”, comença dient la notícia.
“La conversa, segons Público, va ser enregistrada el 2014, quan la regió va fer un referèndum sobre la independència d’Espanya”, indica. I afegeix que Fernández Díaz ha dit que els enregistraments s’han tret de context per fer mal la reputació del govern espanyol amb vista a les eleccions de diumenge. I es fa ressò de les paraules de Rajoy negant haver fet res malament i afirmant que no va saber res de la reunió entre Fernández Díaz i De Alfonso fins que fou publicada ahir. ‘Rajoy diu que el seu govern no ha utilitzat ni filtrat mai investigacions sobre una possible activitat criminal per fer mal als rivals.
També recull la petició de dimissió feta per part d’Oriol Junqueras i de Gabriel Rufián.
I acaba fent un recordatori de les acusacions d’Artur Mas i de Xavier Trias contra Fernàndez Díaz per implicació en la filtració d’informació errònia a diaris sobre ells dos. “L’aleshores president català, Artur Mas, va acusar l’any passat el govern espanyol d’haver organitzat campanyes contra els independentistes amb vista a les eleccions”.
La Tribune: “Van voler fabricar escàndols contra els independentistes”
També en parla el francès La Tribune, que diu que “el ministre d’Interior volia llançar acusacions infonamentades de corrupció contra els dirigents independentistes catalans. Mariano Rajoy n’hauria estat al corrent. Un símptoma de la política catalana del govern espanyol”. “El PP de l’actual president del govern espanyol, Mariano Rajoy, està acostumat als escàndols, normalment financers. Però ara és atrapat en un escàndol, més polític i més comprometedor, a pocs dies de les noves eleccions”, comença dient l’article.
Destaca l’intent de desacreditar Oriol Junqueras mirant d’empastifar el seu germà, Roger Junqueras. Però van trobar que ‘els elements” que tenien eren febles. “Aquesta feblesa”, diu el diari, “no va impedir que Daniel de Alfonso proposés d’involucrar mitjans de comunicació en aquests casos, entre els quals el Grup Planeta, que és propietari d’Antena 3 i del diari conservador La Razón”. I explica com van intentar fer el mateix amb Francesc Homs, aleshores portaveu del govern autonòmic català.
La Tribune qualifica de “gir inquietant” la informació publicada avui segons la qual Mariano Rajoy estava al cas de les converses entre Fernández Díaz i Daniel de Alfonso. I destaca: “Els intents de construir les proves de corrupció contra les dirigents independentistes van ser, per tant, una part de l’estratègia del govern espanyol en la lluita contra l’independentisme català”.
“El cas és molt greu”
I rebla: “El cas és molt greu, perquè situa un problema important de funcionament de l’estat espanyol, que està disposat a utilitzar tant una institució feta per la lluita contra el frau, que se suposa que és independent, com una part de la premsa i els mitjans de comunicació, contra els oponents polítics”. La Tribune va més enllà. Diu que aquest cas és un símptoma de la política de La Moncloa envers l’independentisme: “Madrid refusa de tenir en compte cap mena de demanda independentista que ve de Barcelona i prefereix de jugar la carta del descrèdit cap als seus adversaris i que ‘tot torni a la normalitat’. Unes esperances vanes, però que diuen molt de l’esperit que hi ha dins dels cercles governants espanyols i que semblen donar la raó als qui a Catalunya denuncien la sordesa espanyola davant de les demandes catalanes”.
Encara afegeix que això queda constatat “pel poc espai que hi han dedicat els mitjans de comunicació espanyols aquest 22 de juny”.
El Govern espanyol, sacsejat
The Financial Times utilitza aquest verb per a descriure la gravetat d’un assumpte en el qual s’ha vist immers el govern de Mariano Rajoy. Explica que tot plegat qüestiona els lligams entre els polítics i els agents que vetllen per l’estat de dret, –un tema recurrent a la recent història d’Espanya, diu- i la capacitat del govern per a influir en les operacions policíaques.
Per altra banda, el text es fixa en un detall que els mitjans espanyols i catalans no han tractat gaire. I és que aquest escàndol també destaca la vulnerabilitat dels alts funcionaris del govern espanyol, com Fernández Díaz, per protegir-se davant d’escoltes telefòniques.
El cas també ha estat recollit per mitjans d’Alemanya, França, Escòcia, Portugal, Itàlia, Holanda, Equador:
ESCÒCIA.Herald Scotland: Dirty War? Spain’s Home Secretary accused of trying to smear Catalan politicians.
FRANÇA. L’indépendant: Une affaire de faux scandales contre les indépendantistes catalans éclabousse le gouvernement espagnol. L’opinion: Une affaire d’espionnage anime la campagne électorale espagnole.
ALEMANYA. Der Tagesspiegel. Abhöraffäre erschüttert Regierung. Täglicher Anzeiger. Abhöraffäre bringt spanische Regierung vier Tage vor Parlamentswahl unter Druck
—De Morgen. Schandaal vier dagen voor Spaanse verkiezingen: topminister wilde heksenjacht op Catalaanse nationalisten.
PORTUGAL. RTP. Escutas telefónicas apanham ministro espanhol do Interior a conspirar contra oposição. Obervador Portugal. Ministro espanhol do Interior apanhado em gravações que sugerem ter conspirado contra a oposição.
ITÀLIA. ADN Kronos. Scandalo per il ministro dell’Interno spagnolo a pochi giorni dal voto. Il Post Italia. C’è uno scandalo in Spagna a 4 giorni dal voto. Il Portale de Ticino. Iglesias e Sanchez chiedono le dimissioni del ministro degli Interni.
HOLANDA. Financieele Dagblad. Spaanse campagne opgeschrikt door schandaal rond verdachtmaking Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging.
EQUADOR.Agencia Andes Ecuador y Sudamerica. Ministro de Interior español, acusado de conspirar contra independentistas.
El silenci extraordinari avui a la premsa de les Espanyoles, començant per El País i acabant amb La Razón, sobre l’escàndol de Fernández Díaz.
Els treballadors de TVE denuncien la censura de la cadena en el cas de Fernández Díaz i el consell d'informatius de la cadena exigeix la dimissió immediata de la direcció dels serveis d'informatius i del director de TVE
El consell d’informatius de TVE exigeix la dimissió immediata de la direcció dels serveis d’informatius i del director de la cadena per la censura que s’ha exercit en el cas de les escoltes de Fernández Díaz. A través d’un comunicat diuen que s’ha ocultat informació i s’ha fet un tractament parcial d’aquesta. ‘Els teleespectadors de TVE NO han pogut escoltar els àudios en un acte que el Consell d’Informatius considera clarament ‘censor i manipulador”, diu el comunicat.
Denuncien que els telenotícies de la cadena no han informat del tema i els programes en els quals s’ha fet, no s’ha inclòs el so de la conversa i s’ha posat el focus en l’obertura d’una investigació per escoltes il·legals del ministeri de l’Interior.
També denuncia el poc equilibri en la informació donada: ‘El Canal 24H tampoc ofereix la gravació. Sí que emet íntegra la intervenció del ministre sobre aquest assumpte. No obstant això, de la roda de premsa d’Artur Mas i Francesc Homs dóna només un fragment del final’. I continua: “Les declaracions institucionals de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i del líder del principal partit de l’oposició, Pedro Sánchez, no han merescut ni un minut d’atenció”.
Llegiu ací el comunicat sencer publicat en castellà: «El Consejo de Informativos de TVE exige la dimisión inmediata de la Dirección de los SS.II. y del Director de TVE. Consideramos inaceptable la ocultación y el tratamiento parcial de la información referida a la conversación entre el Ministro del Interior en funciones, Jorge Fernández Díaz, y el director de la Oficina Antifraude de Cataluña, Daniel de Alfonso.
Ayer por la tarde el diario digital Público desveló unas conversaciones en las que ambos supuestamente conspiraban para incriminar penalmente o buscar acusaciones contra dirigentes de Esquerra (ERC) y Convergència (CDC) con el presunto conocimiento del Presidente del Gobierno en funciones. Sin embargo, los telespectadores de TVE NO han podido escuchar esos audios en un acto que el Consejo de Informativos considera claramente “censor y manipulador”. La grabación de las conversaciones y otras declaraciones al respecto estaban disponibles en la redacción.
Ni el Telediario 2ª Edición de ayer, ni La Noche en 24H, ni el Telediario Matinal han informado sobre este asunto. Sí lo ha hecho Los Desayunos, sin incluir el sonido de la conversación, y poniendo el foco en el anuncio de apertura de una investigación por escuchas ilegales del Ministerio del Interior. Guión seguido por todos los programas informativos en el día de hoy.
El Canal 24H tampoco ofrece la grabación. Sí emite íntegra la intervención del Ministro sobre este asunto. Sin embargo, de la rueda de prensa de Artur Mas y Francesc Homs da sólo un fragmento del final. Las declaraciones institucionales de la Presidenta del Parlamento de Cataluña, Carme Forcadell, y del líder del principal partido de la oposición, Pedro Sánchez, no han merecido ni un minuto de atención.
El Telediario 1ª Edición de hoy repite el esquema, ocultando las grabaciones y ofreciendo un relato incomprensible de los hechos. Hasta el punto que se habla de “intercambio de información” entre el Ministro y el responsable catalán de la Oficina Antifraude, cuando el contenido de las grabaciones (no escuchadas) apunta en otra dirección. Es más, el TD1 se hace eco ampliamente de las supuestas corrupciones objeto de la conversación (no escuchada).
El Consejo de Informativos de TVE recuerda que la Ley 17/2006 de la radio y la televisión de titularidad estatal establece en su artículo 3 la obligación de “Garantizar la información objetiva, veraz y plural, que se deberá ajustar plenamente al criterio de independencia profesional y al pluralismo político, social e ideológico presente en nuestra sociedad […] Facilitar el debate democrático y la libre expresión de opiniones […] Ocultar información no sirve de nada, máxime cuando redes sociales, televisiones , radios y prensa en general se han hecho ampliamente eco de esta noticia. Por todo lo expuesto el Consejo de informativos de TVE pide la dimisión inmediata de todos los responsables de este nuevo caso de MANIPULACIÓN Y CENSURA».
Comencen les concentracions davant les delegacions del Govern espanyol contra la corrupció de l’Estat
matge de la concentració davant la delegació del Govern espanyol a Barcelona |
La gent crida “Independència” i “Fora les Forces d’Ocupació!”, en referència al Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil que depenent del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, però també a l’Exèrcit espanyol que a través del Ministeri de Defensa depèn de Mariano Rajoy, la màxima jerarquia del contuberni de Fernández Díaz.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada