dijous, 2 de juny del 2016

166) CRÒNICA CENT SEIXANTA SIS DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Diumenge, manifestació contra el català a Saragossa. 
Contra la decisió de les Corts d’Aragó d'anul·lar les denominacions de LAPAO i LAPAPYP i recuperar les de 'català' i 'aragonès'- 
Recollida de firmes per aturar l'emissió d'una corrida de toros a TVE. 
La 1 emetrà aquest dissabte a la tarda una corrida de toros des d'Albacete en horari infantil. 



[Barcelona (República Catalana) 02/06/2016] 
L’AMIC DEL POBLE  

La plataforma aragonesa ‘No Hablamos Catalán’ ha convocat una manifestació diumenge contra la decisió de les Corts d’Aragó d’incorporar a la llei de patrimoni cultural un article que diu que el català i l’aragonès són les llengües pròpies de l’Aragó. Aquesta decisió del parlament autonòmic aragonès, que obtingué el suport de PSOE, Podem, la Chunta i IU, és el primer pas cap a la derogació de la polèmica llei de llengües aprovada el 2013 pel PP i el PAR, una llei que pretenia imposar els noms de LAPAO i LAPAPYP per a referir-se a les llengües autòctones. El nou president aragonès, Javier Lambán (PSOE), ja va anunciar l’estiu passat que la derogaria i recuperaria la llei lingüística del 2009, que reconeixia l’ús del català a la Franja. A la convocatòria de la manifestació de diumenge s’hi han adherit el Partit Popular d’Aragó, el Partit Aragonès, UPYD i el Bloc Aragonès.

La 1 emetrà aquest dissabte a la tarda una corrida de toros des d'Albacete en horari infantil 
L'anunci de l'emissió d'una corrida de toros a la televisió pública espanyola ha activat totes les alarmes. Aquest dissabte a les 6 de la tarda la 1 preveu retransmetre un espectacle taurí solidari des d'Albacete i ja són 30.000 les persones que han firmat una petició per suspendre l'emissió. A través de Change.org reclamen al consell d'administració de Radiotelevisió Espanyola que faci marxa enrere i anul·li aquesta retransmissió.
El text de la petició assegura que els experts, associacions de consumidors, consells audiovisuals, col·lectius animalistes i fins i tot el Comitè dels Drets del Nen de Nacions Unides alerten de les conseqüències negatives d'exposar a nens la violència exercida durant una corrida de toros. La petició assegura també que el contingut vulnera greument les disposicions sobre protecció de la infància en matèria audiovisual i que amb aquesta emissió RTVE continua afavorint els interessos del lobby taurí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada