divendres, 22 d’abril del 2016

Revolta gitana a l’Alt Empordà contra els abusos de l’autoritat autonòmica i el racisme de l’Ajuntament de Figueres, governat per CiU i PSC amb el suport de Compromís d’Esquerres (Iniciativa-EUiA/Podem)

Denuncien que tot i no estar a autoritzat l’ús de les pistoles elèctriques a Figueres el cos dels Mossos d’Esquadra van reduir un veí del barri gitano de Sant Joan utilitzant aquesta arma perillosa. 
Pedro Fernández va caure rodó i va ser introduït per la força dins el cotxe dels Mossos que va ser assaltat per amics i parents dels sospitós arrestat.  
Aquest fet va provocar una revolta veïnal contra la presència de la Bòfia de la Generalitat. 
El Xino es va entregar al jutjat i surt en llibertat al declarar que no havia fet cap furt.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 22/04/2016 
Figueres (Alt Empordà ).-  

Pistola elèctrica taser, com la que utilitzada pels Mossos al barri gitano de Figueres
Llegim en la premsa convencional que la revolta veïnal de dimecres per la detenció de Pedro Fernández al barri gitano de Sant Joan de Figueres (Alt Empordà) hauria esclatat perquè un agent dels Mossos d'Esquadra hauria utilitzat una pistola elèctrica, tipus Taser. Així ho asseguren diverses persones que van ser testimonis dels fets i que van prestar declaració al jutjat d'instrucció número 2 de Figueres que s'encarrega del cas dels aldarulls al barri gitano. El mosso l'hauria fet servir contra Pedro Fernández, dit per la policia El Xino, en l'operació policial que es va muntar per detenir-lo com a sospitós d'un cas de robatori. Això va indignar les veïnes i els veïns, que el van ajudar a fugir. Arran d'aquests fets, els Mossos d'Esquadra van detenir Celestino Cortés i Esperanza Fernández, cunyat i mare de l'home que els agents anaven a arrestar. Després de passar la nit als calabossos, tots dos van passar ahir a disposició judicial per donar la seva versió dels fets.
Agents dels Mossos d'Esquadra assetjant el barri gitano de Figueres en el decurs de la revolta veïnal
Tant l'home com la dona van assegurar que van ser els Mossos qui els van atacar, i no pas al revés com diu la policia de la Generalitat. I per demostrar-ho, aportaran un informe de lesions i denunciaran els agents per agressió. Després d'explicar-se, el jutge els va deixar en llibertat però imputats pels delictes d'atemptat a agents de l'autoritat i de lesions.
L'advocat Joaquim Bech de Careda diu que informarà del cas el jutjat i la direcció general de la Policia perquè, segons el seu parer, la utilització de la pistola elèctrica no està autoritzada a Figueres.
El fugitiu, Pedro Fernández, va personar-se voluntàriament al jutjat, acompanyat del seu advocat, Joaquim Bech de Careda, i també va quedar en llibertat després de declarar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada