divendres, 8 d’abril del 2016

Carles Tusquets, banquer de Jordi Pujol Ferrusola

Carles Tusquets, el fundador de Fibanc, en l’ull de l’huracà 
Un compte òmnibus del Fibanc (Mediolanum) al Swiss Bank Corporation de Nova York servia per canalitzar i blanquejar el diner negre d’Andorra
Oleguer Pujol Ferrusola tenia un compte andorrà milionari
En el dipòsit va moure 27 ME entre el 1992 i el 2010. 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 08/04/2016 
Bolvir (Baixa Cerdanya).- 

Llegim a EL TRIANGLE que la UDEF continua amb la reconstrucció dels mecanismes i dels circuits que ha emprat el clan Pujol per amagar i blanquejar diners que remenaven els seus membres i, en especial, Jordi Pujol Ferrusola. En un informe que la UDEF acaba de enviar al magistrat José de la Mata, instructor de la causa oberta por l’Audiència Nacional espanyol contra la família Pujol, posa al descobert el paper rellevant que ha jugat en aquesta trama el banc Mediolanum (denominació actual del banc Fibanc), a la Diagonal de Barcelona. Segons aquest informe, Mediolanum -al que la UDEF qualifica de "banc pantalla"-  va posar al servei de Jordi Pujol Ferrusola unes estructures per a camuflar l’enviament de diner a Andorra i als Estats Units. En concreto, els responsables de Mediolanum haurien utilitzar un compta òmnibus que el banc tenia obert en el Swiss Bank Corporation de Nova York per a que Jordi Pujol Ferrusola pugui canalitzar i blanquejar el diner negre que amagava a Andorra. L’informe de la UDEF posa com exemple d’aquest mecanisme de blanqueig una transferència de 1,7 milions de dòlars que es va fer el 18 de març de 1997 des del compte AN8248, que Jordi Pujol Ferrusola tenia a Andbank. En total, segons la documentació contable entregada per Andbank a l’Audiència Nacional espanyola, la família Pujol realitzà, entre 1990 i 2010, un total de 148 transferències a l’estranger utilitzant diverses divises (pessetes, dòlars, euros, lliures i francs suïssos) per un import global equivalent a uns 15 milions d’euros.  
Segons les investigacions de la UDEF, el comte òmnibus del Swiss Bank Corporation de Nova York servia de "pont" per introduir diner en els Estats Units,sota l’aparença legal però camuflant la identitat del client. Amb posterioritat, en el cas de Jordi Pujol Ferrusola, els fons foren transferits a JP Morgan, entitat bancària des de la qual canalitzà les seves inversions en diversos països (Argentina, Mèxic, Uruguai...). 

Oleguer Pujol Ferrusola tenia un compte andorrà milionari 
Oleguer Pujol Ferrusola disposava d’un compte milionari a Andorra quan només tenia vint anys d’edat, els fons del qual superaven els 600.000 euros el 1995, quan aquest va complir 23 anys, segons dades de la UDEF que esmenta EL TRIANGLE. La suma dels ingressos i les transferències que hi va efectuar els primers anys supera els 100 milions de pessetes, segons la mateixa informació, que xifra en 27 milions d’euros el total mogut per Oleguer Pujol en aquest compte andorrà fins al 2010, quan fou tancat. L’anàlisi d’aquest compte, remès per la UDEF a l’Audiència Nacional, especifica que, com es diu pel que fa a altres dipòsits bancaris del clan Pujol, es nodreix de fons d’”origen desconegut” i “sense justificació mercantil”.
El compte fou obert el 1992, quan Oleguer Pujol va fer 20 anys, i des del 23 de novembre d’aquells anys fins al 17 de novembre del 1995 s'hi van injectar gairebé 39 milions de pessetes. L’agost del 1997, segons un extracte bancari, el compte disposava de més de 161 milions de pessetes. Aquest informe també indica que els fons “d’origen desconegut” foren invertits en productes financers “mitjançant subcomptes operats en diverses divises”, i que part d’ells, incrementats gràcies a inversions, van servir per efectuar noves inversions a Panamà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada