dissabte, 30 d’abril del 2016

Blanes homenatjarà Josep Maria Forn, que hi va rodar ‘La piel quemada'


L'acte tindrà lloc el divendres 6 de maig amb l'assistència de l'homenatjat. 
Se celebra el 50è aniversari del film sobre la immigració en la Costa Brava
El film fins i tot va tenir ressò en el míting de la CNT-AIT a Tolosa de Lleguadoc el 1968 amb motiu de la efemèrides del 19 de Juliol. 
 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 30/04/2016 
Blanes/Lloret de Mar (La Selva marina).-  

Josep Maria Forn
Hi ha pel·lícules que malgrat que passin els anys continuen plenament vigents, com és el cas de ‘La piel quemada’, que continua sent un dels grans retrats del drama de la immigració andalusa dels anys seixanta, a través del relat testimonial d'un treballador de la construcció a la Costa Brava. La va rodar Josep Maria Forn (Barcelona, 1928) l'any 1966, en ple franquisme, i va aconseguir esquivar la censura per esdevenir un film referencial.
Josep Maria Forn el 1975 fundà i presidí l'Institut del Cinema Català, des d'on impulsà la producció de curtmetratges i noticiaris. El 1966 es rodà a Guadix, Lloret de Mar, Blanes, València, Purullana i Barcelona ‘La piel quemada'.  
El film fins i tot va tenir ressò en el míting de la CNT-AIT a Tolosa de Lleguadoc el 1968 amb motiu de la efemèrides del 19 de Juliol, amb paraules de Federica Montseny sobre l’explotació de la joventut a la Costa Brava i les nocivitats del turisme de masses en ple franquisme.
Coincidint amb la celebració del 50è aniversari del seu rodatge, Blanes (la Selva marina), una de les localitzacions de la pel·lícula juntament amb Lloret de Mar (la Selva marina), organitza una autèntica festa cinematogràfica en reconeixement del cineasta i d'aquest film tan representatiu. L'esdeveniment l'organitza l'Ajuntament de Blanes, amb el suport de l'Acadèmia del Cinema Català i la col·laboració de l'associació cultural blanenca La Focal. 
L'acte tindrà la participació de Josep Maria Forn i la presentació serà a càrrec de la periodista de TV3 Fina Brunet, recentment guardonada amb el premi 1924 de Ràdio Associació per la seva trajectòria professional en el món de la ràdio i la televisió.
Segons llegim en la premsa convencional entre altres càrrecs institucionals que han confirmat la seva assistència i intervindran amb parlaments, hi ha el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i el conseller de Cultura, Santi Vila.
Pel que fa a la indústria cinematogràfica, destaca la presència de la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola; el president de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques, Antonio Resines; l'actor i diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona Juanjo Puigcorbé; el productor de cinema gironí i vicepresident de l'Acadèmia espanyola Edmon Roch; l'actriu Assumpta Serna; el fundador i director de la cadena de cinemes Ocine, Narcís Agustí; el periodista i crític de cinema Jaume Figueras, i l'actor i president de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya Àlex Casanovas.
Per completar la festa, a més de la projecció d'una còpia recentment restaurada de La piel quemada, tindrà lloc un debat sobre cinema i immigració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada