divendres, 18 de març del 2016

El regidor del PP a Vilafant, José Francisco Parra, titlla el president Lluís Companys d'assassí i li atribueix 8.400 morts durant la guerra

El regidor del PP s'aixeca per marxar de la sala de plens
Va acusar-lo també de calar foc a l'església de Vilafant l'1 d'agost del 1936.
El ple va aprovar que es posés el nom de l'expresident afusellat a una plaça.. 
La proposta que inicialment havia estat impulsada pel grup d'ERC va tenir els vots favorables dels regidors d’ERC, dels de CiU i de bona part dels del PSC. Dos edils d'aquest grup, Kiko Marín i Xavi Garcia, es van abstenir. Mentre, el del PP es va absentar del ple durant la votació.   


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/03/2016 
Vilafant (Alt Empordà).-  

Llegim en la premsa convencional que l'únic regidor del PP a l'Ajuntament de Vilafant (Alt Empordà), José Francisco Parra, va acusar l'expresident de la Generalitat Lluís Companys, afusellat fa 75 anys, d'haver “assassinat més de 8.400 persones”, una afirmació que va deixar estupefacte la resta de regidors que van assistir al ple de l'Ajuntament del mes de març. Parra va expressar aquesta acusació durant el torn d'explicació de vot del punt en què es va aprovar l'atorgament del nom de plaça Lluís Companys a un espai situat entre els carrers Muga, Ter i Fluvià del municipi de Vilafant. “Tornem a fer un homenatge a una persona que va assassinar 8.400 persones i tot un reguitzell de disbarats més que no val la pena ni repetir”, va etzibar ben convençut. A més, l'edil va assegurar que el bateig de la plaça era “una pèrdua de temps i de recursos” i que es portava a terme des del dia 21 d'octubre de l'any 2015, data en què es va aprovar buscar un espai per posar-li el nom de Lluís Companys. Així mateix, Parra, abans de marxar del ple, va fer també una “proposta”. “Jo li dedicaria l'església que tant agradava a Companys, com va demostrar calant-li foc l'1 d'agost del 1936.” I va tancar l'argumentació de vot demanant que “s'expliqui objectivament la història d'aquest personatge als nanos que juguin en aquesta zona verda”.
El regidor del Partit Popular, després de completar la seva explicació, va aixecar-se de la cadira, va afirmar que deixava el ple mentre s'estigués fent la votació i va reclamar que se'l cridés quan s'hagués acabat. “Com que no estic obligat a sentir les possibles rèpliques que justifiquin un assassí ni a participar en la votació, ja que tampoc és necessària, i per respecte a les persones assassinades i als danys que va fer a Vilafant i a la comarca, m'absentaré durant la votació.” Llavors va aixecar-se i va marxar.
Més prudent va ser Sergi Palomeras, portaveu d'ERC, el grup que havia proposat el nom l'octubre passat. El republicà havia reclamat, abans de parlar Parra, que es pensés a fer un monòlit en lloc de posar només una placa a la plaça en homenatge a les víctimes del franquisme. Després d'escoltar Parra, Palomeras hi va afegir que “falta treballar molt la memòria històrica, el que acabem de sentir n'és un exemple”.
L'alcaldessa, Consol Cantenys (PSC), va indicar, per la seva banda, que la història podem interpretar-la, però “els fets són els que són”.
La proposta que inicialment havia estat impulsada pel grup d'ERC va tenir els vots favorables dels regidors republicans, dels de CiU i de bona part dels del PSC. Dos edils d'aquest grup, Kiko Marín i Xavi Garcia, es van abstenir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada