dimarts, 29 de març del 2016

117) CRÒNICA CENT DISSET DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Ada Colau defensa el ‘Mare nostra’. 
L’alcaldessa de Barcelona en destaca l’afirmació feminista i s’oposa a la judicialització promoguda per l’Associació Espanyola d'Advocats Cristians
El Parlament de Catalunya no vol ratificar la declaració de ruptura  amb el Regne d’Espanya feta el passat 9 de novembre. 
Junts pel Sí diu que el text de la moció de la CUP-CC podria portar conseqüències legals contra la cambra catalana. 
Traïció dels líders del procés sobiranista català que solament volen guanyar temps per seguir en la menjadora institucional de la Segona Restauració Borbònica, hereva del franquisme. 


[Barcelona (República Catalana) 29/03/2016]   
L’AMIC DEL POBLE  

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, troba “fora de lloc” l’acció endegada per l’Associació Espanyola d'Advocats Cristians, que ha aconseguit que el jutjat número 26 de Barcelona obri diligències contra la poetessa Dolors Miquel per la lectura del poema Mare nostra. En declaracions a Catalunya Ràdio, Ada Colau ha defensat la llibertat d’expressió tot destacant que el poema era “una afirmació feminista sobre els drets de les dones” que no contenia “cap paraula ofensiva contra cap creença religiosa”. Per a l’Associació Espanyola d'Advocats Cristians, en canvi, Mare nostra vexava l’oració en la qual es basa, el Parenostre. “Mare nostra que esteu en el zel, sigui santificat el vostre cony, l’epidural, la llevadora…”, comença aquella obra, llegida en la cerimònia de lliurament dels premis Ciutat de Barcelona, el febrer. La poetessa la descriu com “una dignificació del cos de la dona i un al·legat a favor de la bondat” que escomet, a més, el renaixement del feixisme a Europa. L’Associació Espanyola d'Advocats Cristians considera que Miquel va incórrer en un delicte contra els sentiments religiosos i que Colau podria haver omès el deure de perseguir delictes.  

Junts pel Sí diu que el text de la moció de la CUP-CC podria portar conseqüències legals contra la cambra catalana 
La Mesa del Parlament de Catalunya ha demanat a la CUP-CC que modifiqui el redactat de la moció en la qual es demana que la cambra catalana es comprometi a tirar endavant amb la resolució aprovada pel Ple del Parlament del passat 9 de novembre sobre el procés de ruptura de Catalunya amb Espanya. Tot i això, la Mesa del Parlament ha admès a tràmit la iniciativa. Els quatre representants a la Mesa de JxSí han votat a favor, C’s i el PSC hi han votat en contra. Catalunya Sí Que Es pot no ha participat en la votació (el PP i la CUP-CC no tenen representació a la Mesa del Parlament). Malgrat que els representants de JxSí han votat a favor de la tramitació de la moció, el vice-president primer del Parlament, Lluís Corominas (JxSí) ha afirmat que amb l’actual redactat, la moció pot portar conseqüències legals a la cambra, ja que la resolució del 9-N està suspesa pel Tribunal Constitucional. Tot i aquest advertiment, els membres de la CUP ja han afirmat que no pensen tocar “ni una coma” del text.  
Si segueixen així els posicionaments, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell (JxSi), plantejarà un canvi d’ordre del dia del Ple dels dies 6 i 7 d’abril perquè no es debati la moció en aquesta sessió plenària. Si la CUP-CC seguís sense voler canviar el text en qüestió, Forcadell forçaria que la moció caigués de l’ordre del dia, i en última instància seria el mateix Ple del Parlament de Catalunya qui decidiria si es debat o no la moció; i tot apunta que la majoria dels diputats es mostrarien contraris al debat i a la votació del text de la CUP-CC.  

Insistir en la vigència de la declaració del 9 de novembre 
La moció de la CUP-CC insisteix en la vigència de la declaració independentista aprovada pel Ple del Parlament el passat 9 de novembre, i insta al Govern de la Generalitat de Catalunya que presenti en un termini de 30 dies un pla d’execució de tots els annexos de la declaració. El text diu que en aquests trenta dies, el Govern de la Generalitat ha d’elaborar un pla d’actuació de la fase preconstituent del nou estat català, i que s’inclogui una partida pressupostaria per finançar aquesta fase preconstituent.
La moció de la CUP-CC demana que es desatenguin els requeriments de l’Audiència Nacional espanyola que afecten el procés de desconnexió amb l’Estat espanyol, i que el cos dels Mossos d’Esquadra no actuï com a policia judicial en aquest cas.
La moció també demana que el Govern doni suport als ajuntaments investigats per haver donat suport a la declaració del 9-N. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada