divendres, 19 de febrer del 2016

L’adjudicació de ‘Girona In’ persegueix a Carles Puigdemont

Un empresari es planteja reactivar el plet judicial per l’aplicació de telefonia ‘Girona In’, que s’adjudicà després de les eleccions municipals de 2011, que guanyà Puigdemont, a la societat que s’havia encarregat de la seva campanya per CiU a través dels smartphones  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 19/02/2016 
Girona (Gironès).-  

Llegim a EL TRIANGLE aque l'Ajuntament de Girona va posar en marxa a principis de 2012, meses després de que Carles Puigdemont fos proclamat alcalde, l’aplicació per la telefonia mòbil ‘Girona in’, una eina de promoció turística de la ciutat. Aquella adjudicació encara porta cua i podria acabar esquitxant a destacats dirigents convergents. L’empresa d’aplicacions informàtiques Waapp Media Lab denuncià una altra empresa competidora, Icon Touch Mobile, per un presumpte delicte contra la propietat intel·lectual i revelació de secrets. En la denúncia, Waapp acusava a Icon d’haver copiat el dossier tècnic que havia presentat a l’Ajuntament de Girona per a desenvolupar una aplicació de telefonia mòbil que després es va dir ‘Girona In’.
Un jutjat de primera instància i instrucció de Girona va arxivar la denúncia, però Waapp ara estudia noves accions judicials, però aquesta vegada potser no aniria dirigida únicament contra Icon, sinó també contra els responsables polítics de l’Ajuntament de Girona que adjudicaren el contracte. En aquell moment, la regidora de Turisme era Coralí Cunyat, actual presidenta de la Fira de Girona i del Palau de Congressos que, fins el passat octubre, també era senadora per designació autonòmica.

Després de les municipals de 2011
L’empresa que s’adjudicà, Icon Touch Mobile, s’havia encarregat anteriorment de programar la aplicació per a telèfons mòbils de CiU i de Carles Puigdemont per la campanya de les eleccions municipals de maig de 2011. Uns mesos mes tard, am,b Carles Puigdemont en l’alcaldia i Coralí Cunyat en la regidoria de Turisme, aquesta mateixa empresa guanyà el concurs per posar en marxa l’aplicació ‘Girona In’.
Segons l’empresa denunciant, a principis de 2011 aquesta va entregar confidencialment un dossier tècnic a diverses corporacions locals sobre una aplicació de telefonia mòbil per a promocionar el turisme, però, de totes les corporacions que el van rebre, solament l’Ajuntament de Girona va acabar firmant un contracte amb Icon.
En una carta dirigida al mateix Ayuntament de Girona, Waapp advertí que aquesta corporació havia encarregat el desenvolupament de l’aplicació a Icon el 7 d’octubre de 2011, quan aquesta  empresa no es va constituir fins el novembre de 2011, un mes després, tal com va publicar en el seu dia el Diari de Girona. En opinió dels denunciants, això demostraria que Icon no podia aportar solvència tècnica ni experiència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada