divendres, 19 de febrer del 2016

La Jonquera mobilitza el comerç davant l’anunci de controls fins al maig

L'alcaldessa, que analitzarà amb el sector la situació, s'indigna perquè no se'ls ha comunicat i preveu pèrdues a tota la comarca. 
A banda de l’allargament fins al maig, a l’estiu es preveuen més controls per l’Eurocopa 
Davant la gran depressió capitalista s'imposa a França l'estat policial amb el pretext del fanatisme islamista








 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 19/02/2016 
La Jonquera (Alt Empordà).- 

Llegim en la premsa convencional que l’alcaldessa de la Jonquera (Alt Empordà), Sònia Martínez, considera inacceptable que no se’ls hagi informat de l’allargament dels controls a la frontera fins al maig i preveu pèrdues molt importants per a l’empresariat, no només a la Jonquera, sinó arreu de les comarques gironines. Espera reunir-se amb tots els comerciants per valorar les pèrdues i preveure mesures. Martínez no considera lògic que «ho allarguin tres mesos més i, als municipis que ho patim, que ni se’ns comenti». L’alcaldessa ha manifestat que «trobo molt bé les mesures de seguretat però s’ha de contemplar com afecta això a nivell empresarial». A més, constata que «si en un moment donat es col·lapsa, evidentment és la Jonquera qui ho pateix, i ni se’ns ha comunicat ni se’ns té en compte». Posa de manifest que el Portús (Vallespir) és un coll d’ampolla i que no només hi ha controls fronterers sinó també policials. Fins ara s’havia assistit a les reunions al centre de cooperació, però en aquesta ocasió n’han tingut coneixement per la informació apareguda ahir a la premsa convencional.
A banda del malestar per la manca d’informació, constata que suposarà un greu perjudici comercial. Fins ara els comerciants de la Jonquera s’han resignat perquè hi havia una data de finalització dels controls. Les previsions d’ara fins al mes de maig amb més controls fan témer un greu perjudici. Les pèrdues han estat fins ara al voltant d’un trenta per cent als negocis. L’alcaldessa adverteix que no només ho patirà la Jonquera. «El mes de novembre i desembre hem estat els que ho hem patit, però ens aproximem a Setmana Santa i això repercutirà a tot l’Empordà i a la província de Girona», diu Martínez.  
L’alcaldessa té previst mantenir una reunió amb els sectors comercials per veure «com pot afectar i quines mesures cal prendre».
A banda de l’allargament fins al maig, a l’estiu es preveuen més controls per l’Eurocopa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada