dilluns, 8 de febrer del 2016

El lobby d'elBulliFoundation recull firmes

Un projecte insostenible en un parc natural empordanès
El projecte de Ferran Adrià té un grup d'empresaris a favor i el moviment ecologista en contra   









TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 08/02/2016 
Roses (Alt Empordà).-  

Llegim que Thomas Spieker, un empresari alemany ubicat a Roses i políticament de l’entorn de Convergència, ha iniciat a Change.org una recollida de firmes, "Si a la BulliFoundation de Ferran Adrià a Cala Montjoi", promoguda pels empresaris del Grup Impuls de Girona (GIG), que integren les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, així com les associacions empresarials FOEG, Pimec Girona i Fòrum Carlemany. Els partidaris del projecte del xef, que comporta una ampliació d'un 250% de l'àrea que actualment ocupa El Bulli a Montjoi, dins el Parc Natural del Cap de Creus, el defensen dient que esdevindrà "un referent mundial" que "prestigiarà la Costa Brava i les comarques gironines en general". Argumenten, a més, que l'obra passarà "més filtres que qualsevol altre" i que "està assegurada" la preservació de la natura, tot retraient els detractors dels plans d'Adrià que "és fàcil aixecar la bandera populista de la defensa del medi ambient". 

El moviment ecologista en contra el projecte de Ferran Adrià 
L'ampliació d'elBulliFoundation compta amb l’oposició del moviment ecologista per les seves conseqüències mediambientals i urbanístiques.
En aquest marc, Ecologistes en Acció ha assenyalat que eludir la normativa mitjançant una llei a la mida de la gastronomia del xef, passant per sobre d'altres disposicions legals, crea un precedent perillós perquè aplana el camí a l'especulació urbanística sobre sòl protegit i dóna lloc, juntament amb una nova llei de costes, a "una nova forma d'urbanisme cultural que reedita el mateix vell model privatitzador i especulador".
En el seu primer dia, la iniciativa d'Spieker i el GIG, dirigida a l'Ajuntament de Roses i als grups del Parlament de Catalunya Junts pel Sí, Ciutadans, PSC i PP, ha rebut 168 signatures. En canvi, la de
La gent detractora, com ara la d’aquesta Redacció, remesa fa mesos al Parlament de Catalunya i als cap de llista de les darreres eleccions a Catalunya, ja frega els 120.000 suports. Cal senyalar que entre les signatures contra el projecte hi ha el del diputat Lluís Rabell (CSQEP), però no el de Miquel Iceta (PSC).
Des que la tramitació de la llei a la mida fou suspesa, per bé que s'han executat algunes obres a Montjoi, la part essencial del projecte es troba congelada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada