diumenge, 14 de febrer del 2016

Cauen sis neonazis, membres del PNF, al Rosselló

La Gendarmeria els arresta en relació a les pintades contra la mesquita d’Elna i altres accions feixistes 

A la façana de la mequita d'Elna pintades d'islamofòbia i neonazis el passat noviembre



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 14/02/2016 
Perpinyà (Rosselló).- 

Llegim en la premsa convencional que la Gendarmeria va detenir i arrestar en el marc de les investigacions sobre les pintades neonazis islamòfobiques a façana de la mesquita d'Elna (Rosselló) el passat novembre. La Gendarmeria fins aquest moment manté silenci sobre les agafades. El Partit Nacionalista Francès Secció Rosselló (PNF 66) va emetre ahir un comunicat, del qual se’n fa ressò el diari L’Indépendant. Serien autors de pintades xenofòbiques en llocs de culte musulmà, de la Gendarmeria, de la Federació 66 del Partit Socialista, en vehicles municipals de la Catalunya Nord, com també tags racistes i l’atac a finals   de novembre contra la mesquita d’Elna.
El 4 de febrer, a la matinada, sis militants del PNF van ser detinguts a casa seva i arrestats a fi de ser interrogats per part de la Gendarmeria sobre diferents dossiers elaborats en les investigacions arrel dels fets esmentats. D’altres elements feixistes, considerats propers a aquest entorn, foren convocats a la Gendarmeria i se’ls hi va obrir diligències prèvies. Ahir, el PNF 66 va fer una crida a la mobilització en"calma i serenitat"  però en la seva pàgina Facebook el partit mostra clarament el seu suport al col·lectiu "Non à la construction de la grande mosquée d’Elne!". De fet aquesta ha estat una de les pistes de les investigacions de la Gendarmeria.
Segons fonts recollides pel diari L’Indépendant, les investigacions continuen en el marc d’unes diligències judicials sobre fets de connotació xenòfobs, però els serveis de la Gendarmeria han declinat tot comentari a la premsa.

El PNF, partit neonazi francès  

Els passats 31 d’octubre i l’1 de novembre el Partit Nacionalista Francès va organitzar el seu congrés de refundació amb la participació d’un centenar d’elements neonazis i feixistes. Van destacar les intervencions del militants feixistes Hervé Ryssen, Daniel Conversano i, Jérôme Bourbon. També del partit nazi grec Alba Daurada, falangistes espanyols, Alexandre Gabriac i  Elie Hatem. Es va llegir una carta de suport enviada per Jean-Marie Le Pen. El congrés aplegà  antics simpatitzants de L'Œuvre française i de les Jeunesses nationalistes, organitzacions neonazis prohibides en 2013 pel Govern francès arrel de la mort de Clément Méric. El passat 29 de juliol, André Gandillon, actual secretari general del Partit Nacionalista Francès i redactor en cap de la revista Militant, va fer una crida a reagrupament dels nacionalistes francesos en aquest formació neonazi. Tot seguit, diverses estructures feixistes i neonazis van decidir agrupar-se en el PNF --Lorraine Nationaliste, Roussillon Nationaliste, Paris Nationaliste, Les Caryatides, entre altres moviments locals, autònoms, creats després de la prohibició de l'Œuvre française i de les Jeunesses nationalistes. La sigla PNF fa referència al Partit Nacional Feixista de Mussolini i el seu logo representa una fletxa vermella travessada per una banda blava.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada