dilluns, 15 de febrer del 2016

90) CRÒNICA NORANTA DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

"Je suis TÍTERES DESDE ABAJO"
"Amb la nostra obra tan sols explicar una història de ficció que per desgràcia té moltes similituds amb la realitat que ens ha tocat viure aquests dies", expliquen Raúl García Pérez i Alfonso Lázaro de la Torre. 
Les joventuts republicanes, qualificades de "xusma", "horda de salvatges" i "batasunos catalans" per un regidor del PP a Palafolls. 
Iniciativa s’ha ben retratat. 
Una desfilada feixista al Carnaval de Santoña destil·la catalanofòbia i queda impune. 
Escàndol per la desfilada falangista amb manada al Carnaval de Santoña.



[Barcelona (República Catalana) 15/02/2016]  
L’AMIC DEL POBLE  

Segons l’agència EFE els dos titellaires detinguts i empresonats durant una representació al Carnaval de Madrid van afirmar que amb la seva obra no volien ofendre ni enaltir el terrorisme o incitar a la violència, sinó reflexionar sobre algunes situacions "injustes i immorals" que es donen avui en dia a la societat espanyola. "Amb la nostra obra no preteníem alliçonar ningú i molts menys els nens i nenes, sinó tan sols explicar una història de ficció que per desgràcia té moltes similituds amb la realitat que ens ha tocat viure aquests dies", van explicar Raúl García Pérez i Alfonso Lázaro de la Torre, els dos titellaires, en un comunicat. I volien fer-ho recuperant el Senyor Cristóbal, un tradicional personatge fosc, habitual segons ells als teatrets fins que va arribar la Guerra Civil. 

Les joventuts republicanes, qualificades de "xusma", "horda de salvatges" i "batasunos catalans" per un regidor del PP a Palafolls 
El regidor del PP a l’Ajuntament de Palafolls (Maresme), Òscar Bermán, ha volgut crear alarma arreu de l’Estat per un suposat clima “prebèl·lic” que es viu a Catalunya. En aquest sentit, ha dit en unes declaracions a Alerta Digital que “la gentussa de les JERC ens vol arrossegar a una nova contesa civil”. El diari digital d’extrema dreta d’àmbit estatal les ha recollit en un article que, segons el comptador de visites del seu web, compta amb més de 340.000 clics en un dia. 

Bermán havia demanat el tancament temporal de facultats per ser adoctrinadores 
La reacció de Bermán és l’últim episodi d’una picabaralla amb les joventuts d’ERC del poble maresmenc, que va començar amb unes altres paraules de l’edil del PP fa vuit dies en què reclamava depurar les facultats a les universitats: “Proposo el tancament temporal de totes les facultats de Sociologia i Ciències Polítiques per ser fàbriques de marxistes i punts de trobada de professors, molts d’ells associats, obstinats a adoctrinar els joves estudiants en el sectarisme i l’odi”. La inèdita opinió d’Òscar Bermán, que ha agafat volada al Regne d’Espanya perquè va fer fortuna en digitals d’arreu de l’Estat, ha trobat una resposta aquest cap de setmana en les JERC de Palafolls. Els joves republicans han col·locat una pancarta a la passera del municipi on s’hi llegeix: “Bermán, no ens avergonyeixis”. Segons fonts republicanes de Palafolls és de dimensions reduïdes i també s’ha fet córrer per les xarxes una imatge amb les seves declaracions, una foto seva i un eslògan de les joventuts d’ERC. A banda de provocar la ira del regidor, l’acció també ha incitat a l’exageració d’Alerta Digital, que ha afirmat: “En lloc de refutar les asseveracions de Bermán mitjançant la confrontació dialèctica, aquesta horda de salvatges, escudada en les sigles de JERC, han inundat Catalunya amb cartells amb el rostre de l’edil popular”. També els ha qualificat de “‘batasunos’ catalans” i, a banda, de “xusma”, en paraules de Bermán.  

Iniciativa s’ha ben retratat 
El president del Grup Els Verds/Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu, el belga Philippe Lamberts (dirigent del partit való Ecolo), ha reflexionat sobre diversos aspectes de la realitat política catalana en una compareixença de premsa que ha ofert aquest dilluns a la seu d'Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV), a Barcelona. Sobre el procés de 'desconnexió' que es vol impulsar des del Govern de la Generalitat en un termini de divuit mesos, Lamberts considera que es tracta d'una maniobra "electoral" que "no és gaire seriós, vist des de fora". També valora que "tàcticament" no ha estat gaire encertat que s'hagi denominat la conselleria encapçalada per Raül Romeva --antic eurodiputat per ICV en el Grup Els Verds al Parlament Europeu--, amb el nom d''Afers Exteriors'. 
Una desfilada feixista al Carnaval de Santoña destil·la catalanofòbia i queda impune 
Fotografia gegant de Francisco Franco, interpretació del falangista Cara al sol, bandera franquista, camises blaves, ulleres de sol fosques i odi manifest a Catalunya. El poble càntabre de Santoña ha escenificat el pitjor de l’Espanya Negra durant les festes de Carnaval. Aquest febrer un grup de veïns s’han vestit de falangistes per desfilar pel poble i interpretar una murga, un gènere musical típic d’aquesta celebració, on s’ha sentit: “Por España, yo mato al Artur Mas, al Gerard Piqué o a cualquiera”.  Durant la murga, els integrants del grup Galipoteros no s’han estat de fer la salutació feixista amb el braç alçat, de cridar ‘Arriba España’, de parlar de ‘moros’ i ‘sudacas’ i de dir que els independentistes catalans estan al mateix costat que ells, és a dir, en el feixisme. També recorden el jugador de futbol de l’Athletic de Bilbao Aritz Aduriz quan, durant la xiulada a l’himne d’Espanya a la final de Copa de l’any passat, no va evitar somriure.

Desfilada feixista amb el Cara al sol de fons 
El carnaval de Santoña ha donat més de si, ja que els veïns disfressats de falangistes fins i tot han desfilat pels carrers de la localitat càntabra, on nens i adults han passejat una dotzena de banderes franquistes mentre sonava el Cara al sol. L’estètica de les disfresses era ben realista: camisa blava de Falange Espanyola, boina vermella del Requeté, en alguns casos ulleres de sol.
L'Audiència Nacional no reacciona, a diferència de l’empresonament dels titellaires 
Tot plegat és una paròdia del feixisme, però surt a la llum una setmana després de la polèmica dels titellaires de Madrid, que van acabar empresonats a Soto del Real acusats d’apologia del terrorisme. En aquest cas, però, l’Audiència Nacional espanyola no ha pres cap mesura. 
Així, pocs dies després de la detenció, empresonament i imputació per apologia del terrorisme  dels titellaires al Carnaval de Madrid, han transcendit unes imatges que han causat escàndol a la xarxa per la diferència de tracte i de conseqüències entre un cas i l’altre. Uns vídeos mostren la desfilada d’una comparsa en el carnaval de Santoña, a Cantabria, en què tots anaven disfressats de falangistes, inclosos nens, amb banderes franquistes, salutacions feixistes i càntics del Cara al sol. Tot això mentre desfilaven pels carrers del municipi, de gent de totes les edats. I després de la desfilada, la comparsa, que tenia el nom de Los Galipoteros, va participar en un concurs de chirigotas en què cantaven una cançó la lletra de la qual incloïa frases com: “per Espanya mato jo Artur Mas, Gerard Piqué o qui sigui”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada