dijous, 10 de desembre del 2015

VINT-I-NOVENA CRÒNICA DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Quan Ciutadans demostra que és el principal enemic polític del proletariat i les capes populars que hi ha al Regne d’Espanya, com el Partit Nazi als anys 30 a Alemanya, hi ha un degoteig de dimissions amb polèmica a aquest parit feixista espanyol
Són l’únic alcalde del partit a Andalusia i un falangista regidor i responsable de la formació a Soto del Real.
Duran i Lleida s’ha servit de la política i l’ha convertit el seu pal de paller per sustentar la seva vida, un fet reconegut per ell mateix.

 
[Barcelona (República Catalana) 10/12/2015] 

L’alcalde d’Espartinas (Sevilla), José María Fernández, ha presentat la dimissió aquest dimecres tot i que està imputat per prevaricació fa quatre mesos. Segons publica lainformación, la direcció nacional de Ciutadans ha justificat l’acte del seu dirigent perquè sospitava que el PP anava a fer públic el succés durant la campanya electoral, per perjudicar el seu candidat a la presidència del Govern espanyol, Albert Rivera.  
D’altra banda, un falangista regidor de Ciutadans a Soto del Real, responsable del partit al municipi madrileny, ha estat forçat per la direcció del partit a dimitir després que es conegués que havia elogiat el fundador de la Falange, José Antonio Primo de Rivera.
Fernández està imputat per presumptes irregularitats en contracte del pla d’Ajut a la Contractació que va a càrrec de la Junta d’Andalusia. Hauria signat 18 contractes sense respectar el període d’al·legacions, entre altres irregularitats.
El falangista regidor de Ciutadans a Soto del Real ha dimitit després que dimarts es conegués que al 2011 havia elogiat via twitter el fundador de la Falange. El regidor ja havia esborrat prèviament el seu compte de la xarxa social, després que es difonguessin imatges del seu historial on apareixien missatges que elogiaven José Antonio Primo de Rivera: “Els teus valors segueixen presents, les teves idees no s’afusellen” o “gent que critica Primo de Rivera sense tenir ni puta idea de qui va ser ni què pensava”.
Queda clar que Ciutadans és el principal enemic polític del proletariat i les capes populars que hi ha al Regne d’Espanya, com el Partit Nazi als anys 30 a Alemanya.
Segons informa l’Agència Catalana de Notícies, el líder suprem de Ciutadans, Albert Rivera, ha hagut de sortir al pas d'una nova polèmica que afecta a la seva formació i ha negat que tingui cap intenció de rebaixar les penes als maltractadors de les esposes. El programa electoral de Ciutadans especifica que la formació vol "acabar amb l'assimetria penal per qüestió de sexe" i la seva número tres per Madrid, Marta Rivera, va defensar aquest punt al debat a nou que va tenir lloc aquest dimecres a TVE, perquè "és tan greu que un nen vegi com el seu pare mati a la seva mare com que vegi que la seva mare mati el seu pare". Totes les formacions que concorren a les eleccions espanyoles del 20-N han criticat amb duresa la pretensió de Ciutadans de reformar la Llei que el govern de Zapatero va aprovar el 2004 i diversos portaves han acusat Ciutadans de "masclista".
Ciutadans ha fet públic finalment aquest dijous una breu nota de premsa que reprodueix unes declaracions del seu líder. "Ciutadans elevarà l'agreujant penal de la violència contra les dones en tots els casos de violència domèstica de qualsevol tipus i condició", especifica Albert Rivera, i per tant "Ciutadans en cap cas reduirà les penes dels maltractadors". En tot cas, ha assegurat, "Ciutadans previndrà el maltractament contra les dones introduint i reforçant les mesures cautelars". Una frenada tàctica. Realment, si tenim en compte que Ciutadans busca el vot del lumpenproletariat és més que evident que vol defensar els maltractadors de la muller  o simplement aquells individus que criden “es meva, és meva”. C’s vol el vot de l’Espanya negra i el que al segle XIX en deien “escòria de la societat”. 

Duran i Lleida s’ha servit de la política i l’ha convertit el seu pal de paller per sustentar la seva vida, un fet reconegut per ell mateix 
Josep Antoni Duran i Lleida ha estat un dels polítics més ben valorats pels espanyols, fins i tot el 2011 va ser el més ben valorat, però després de trenta anys al capdavant del grup de CiU al Congrés dels Diputats, de viure com un sapastra i de flirtejar amb el sector negocis madrileny, el polític de la franja de Ponent ha perdut el seu crèdit de forma inversament proporcional a l’augment d’adeptes a la independència de Catalunya. Duran passarà a la història per haver traït els principis fundacionals del seu partit, provocar-ne l’escissió, situar Unió Democràtica de Catalunya en l’àmbit extraparlamentari i deixar el partit amb un deute impossible de prop de 20 milions d’euros. Malgrat el penós llegat, ara Duran intenta cremar l’últim cartutx polític que li queda amb el suport incondicional del comte de Godó, el diari La Vanguardia i el programa del desprestigiat Josep Cuní, la veu del seu amo, Xavier Godó.
Amb un extens currículum que un s’havia estat tota la vida dedicant-se a la política, per sort, avui dia, quan algú es presenta amb aquestes credencials la reacció generalitzada és d’arrufar el nas i desconfiar. Atenció als càrrecs que ha anat acumulant Duran i Lleida durant els seus més de 40 de dedicació política que aquí us enumerem. Tardareu més d’un minut a llegir-los per més ràpid que intenteu anar:
-. Ingressà a Unió Democràtica de Catalunya l'any 1974 i fou el primer president de la Unió de Joves el 1977.
-. Començà la carrera política com a paer segon a la Paeria de Lleida, càrrec que deixà l'any següent en ser nomenat...
-. Director general d'Assumptes Interdepartamentals de la Generalitat de Catalunya.
-. Diputat a les eleccions generals espanyoles en les legislatures del 1982, 1986 i 1989 i des del 2004 fins a l’actualitat. Ara pretén repetir però tot a punta que es quedarà sense cadira.
-. Nomenat delegat territorial de la Generalitat a Lleida.
-. De 1986 a 1987 fou diputat al Parlament Europeu.
-. El 1999 fou elegit diputat al Parlament de Catalunya i nomenat conseller de Governació de la Generalitat de Catalunya, fins al 2001.
-. Ha estat president del Grup Parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats des de les eleccions de 2004.
-. És també president del Comitè de Govern d'Unió Democràtica de Catalunya des del 1987, càrrec que ja ocupà entre 1982 i 1984.
-. A partir del 2001 va ser secretari general de Convergència i Unió.
-. En 2004 va ser escollir president de la comissió permanent d'afers exteriors del Congrés dels Diputats, càrrec que va repetir en 2008 i 2011.
-. També fou vicepresident de la Internacional Demòcrata Cristiana i és president d'honor de la Cambra de Comerç de Xile a Barcelona.

Una aixeta oberta: això és el Cas Pallerols per Duran
El Cas Pallerols ha fet molt de mal a Unió, però gens ni mica a Duran. Al novembre del 2000, saltà l’escàndol del finançament il·legal d’UDC, a través dels fons europeus de formació professional. Ell mateix va afirmar que si es descobria que el seu partit tenia algun tipus de finançament il·legal dimitiria. Però la paraula donada per Duran durà poc i se l’endugué el vent. Per justificar la seva no dimissió, va comparar el Cas Pallerols amb una aixeta de la cuina de casa: "Si vostè té un pis i algú està treballant a casa i deixa l'aixeta oberta, vostè no ho ha fet voluntàriament, ni té cap responsabilitat penal. És clar, haurà de pagar, però és una responsabilitat civil subsidiària".
Al gener de 2013, el Cas Pallerols es resol amb l'autoinculpació dels acusats, que per eludir l'ingrés a la presó acorden penes de multa i entre 7 mesos i any i mig de presó.
Després del Cas Pallerols, es va preguntar a Duran què li semblava fer una llei que regulés el finançament dels partits. Duran va afirmar que de "corrupció sempre n'hi haurà. Allà on hi hagi un ésser humà hi pot haver corrupció". Deixant clar que qualsevol mesura per a eradicar-la és inútil. De fet, el 16 de març de 2013 va declarar el següent: "Hem de ser curosos i veure si volem deixar en mans dels jutges la destinació dels polítics", "Hem d'acordar una proposta entre tots".

Fer públics el patrimoni dels diputats és xafarderia
Al programa Salvados de La Sexta Jordi Évole li va preguntar a Duran què li emblava que es fessin públics els béns i immobles dels diputats i càrrecs electes. La seva resposta va ser: “doncs és una ximpleria que no serveix per a res, només per fer contents als xafarders”. Així i tot, va assumir que durant el seu pas per la política s’havia fet “més ric”.
Retallades? No, “reordenament de la despesa pública” 
En un altre programa de Salvados, el conservador va frivolitzar sobre les retallades:
Jordi Évole: Què en pensa de les retallades?
-. Duran: Quines retallades? De les estisores? Retalls de diari?
-. Jordi Évole: No sap de què parlo? De les retallades en sanitat, educació...
-. Duran: No són retallades, són reordenament de la despesa pública.
En una present entrevista a La Vanguardia Duran afirma: “quan reso també demano força per canviar els meus rampells, algunes actituds, la meva obsessió per l'ordre i la perfecció que em porten a un malviure i a fer malviure als que m'envolten. Per sort, la gent que em coneix, malgrat tot, m’estima, però accepto que tinc uns arravataments terribles".
En la mateixa entrevista, Duran desvetlla (tot i que era un secret a veus) que no l’uneix cap tipus d’amistat, ara ni abans, amb Artur Mas. I amb to condescendent explica: “però començant una relació des de la fredor (els dos som especials), amb el frec a frec va arribar l'afecte. Crec que s'està equivocant molt, però li segueixo tenint aquest afecte”.
Sonades i grotesques van ser les seves declaracions a Catalunya Ràdio durant una entrevista a càrrec de Mònica Terribas:
-. Terribas: Si deixa la política, es dedicarà a fer la tesi doctoral i a la docència?'.
-. Duran: 'I de què viuré? Què menjaré? Els pobres professors ho passen molt malament i no guanyen prou. No en tindria prou'.
Curiosa resposta tenint en compte que fa 40 anys que és polític i poc ha fet per a corregir el que ell mateix considera que és un sou baix, el dels mestres. Però és que encara ha anat més enllà. El líder d'Unió considera que el president espanyol hauria de cobrar més: "Els sous de la política són insuficients, però entenc que és un debat que avui la societat espanyola no està disposada a acceptar. En comparació amb altres països, és un sou baix”. I què guanya durant? Es calcula que s’embutxaca més de 100.000 euros anuals pels seus càrrecs com a diputat al Congrés dels Diputats i a Unió. Sí, efectivament, amb el que cobra un mestre no li dóna ni per una bossa de llaminadures.
Només algú a l’alçada de Gerardo Díaz Ferrán podria donar lliçons als ciutadans d’austeritat i després viure en una suite a l’Hotel Palace. Duran i Lleida va fer seva la frase de “hem viscut per sobre de les nostres possibilitats” en una entrevista amb Jordi Évole. El més curiós de tot és que, a part del seu sou i dietes, el cap de llista a les pròximes eleccions espanyoles per Unió ha tingut, gràcies als seus càrrecs els quals s’aferra des de fa anys, dietes i viatges pagats i altres tipus de luxes. 

Els homosexuals al psicòleg
Les seves paraules al seu blog sobre l'homosexualitat van causar-li problemes àdhuc a les files del seu partit i de CDC. Duran i Lleida, fins i tot, va enviar un e-mail de disculpes als Convergais després d’haver escrit això: "Em sorprèn que, quan una persona --després d'anys d'estar casada i amb fills-- arriba a la conclusió que en realitat és homosexual i vol adoptar aquesta tendència i considera que necessita ajuda, la seva demanda és atesa i el fet de 'sortir l'armari 'és celebrat. Però en el cas invers, aquesta persona no ho pot fer si acudeix voluntàriament a demanar assistència mèdica. La lògica final d'aquest plantejament és que l'espècie humana té un estadi normal que és l'homosexualitat i que ningú pot negar-se a avançar en aquest camí". Tot i les seves disculpes, la seva homofòbia és inherent en el seu discurs. Ja va criticar durament que es permetés el matrimoni entre persones del mateix sexe a l’Estat espanyol, així com les adopcions, però encara va anar més enllà criticant la llei recentment aprovada pel Parlament sobre els drets de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i per l'eradicació de l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia. Segons Duran, "les dades revelen que hi ha col·lectius molt més discriminats i que no mereixen l'atenció" del Parlament”. A més titllà de "xiringuitos" les "entitats que treballen per fer efectius els drets i la no-discriminació" dels homosexuals. "L'esmena a la totalitat ja no la podrem fer, i ho sento. A vegades, els complexos i les pressions de col·lectius potents i ben organitzats acaben imposant-se".
A vegades l’autoodi o l’autorepressió fa que els discursos més recalcitrants, arcaics i conservadors amaguin al darrere una font inexorable de desitjos obscurs, obscens, fantasies i parafílies de les més diverses i esfereïdores. En aquest cas no sabem si Duran i Lleida ho acompleix però sí que podem recordar les paraules d’Alfons López Tena: “que el secretari general d’un partit polític sigui un corrupte, cobri comissions, vengui esmenes de lleis a grups d’interès, premiï amb càrrecs públics les seves amants i ex amants, i dediqui diners públics a finançar la seva vida sexual, variada i extensa, i ja m’entens de què t’estic parlant, oi sr Duran?”  

La cultura d’Occident és superior a la d’Orient  
Al famós i ja extingit programa ‘Tengo una pregunta para usted’ Duran i Lleida va haver de contestar una pregunta incòmoda feta per a una musulmana. Aquesta, amb un vel al cap, va preguntar què pesava sobre l’ús d’aquesta peça de roba per part de les noies. Duran, intentant ser políticament correcte, va acabar dient que creu que hi ha cultures superiors i més avançades posant d’exemple la d’Occident davant la d’Orient. Un discurs al límit de la xenofòbia més pròpia de l’ultradreta --xenòfoba i racista-- que la d’un partit democristià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada