dissabte, 5 de desembre del 2015

L’alcaldessa convergent de Figueres defensa un estat capitalista català i un govern presidit per Artur Mas o no vol la independència de Catalunya

Publica una carta oberta on justifica haver tombat al ple municipal el suport a la resolució independentista del Parlament de Catalunya





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 05/12/2015 
Figueres (Alt Empordà).- 

L’alcaldessa convergent de Figueres (Alt Empordà) defensa un estat capitalista català i un govern presidit per Artur Mas o no vol la independència de Catalunya en una carta oberta on justifica haver tombat al ple municipal el suport a la resolució independentista del Parlament de Catalunya. La carta surt íntegra al Diari de Girona mentre que en el diari convergent El Punt Avui solament hi surt un resum, ja que Convergència intenta que l’escàndol de la missiva pública de Marta Felip no faci fracassar definitivament la investidura d’Artur Mas. Al mateix temps, partit aliat a Convergència, ERC, treu foc pels queixals al veure rebutjada la seva proposta conjunta amb la CUP per part de Felip i la majoria de regidors de CiU en el ple municipal de Figueres.
Així, el dijous es plantejà per part dels grups municipals de la CUP i de ERC-MES al ple municipal de Figueres, la votació del suport del consistori figuerenc a la resolució 1/XI del Parlament de Catalunya que conté una declaració d'inici d'un procés constituent no subordinat, un procés que es voldria dur a la independència del Principat de Catalunya en els propers 18 mesos. Una declaració que segueix el manament sorgit de les eleccions del passat 27 de setembre i que compta amb una majoria de diputades i diputats, 72 en total.

Catalunya, com a estat propi independent amb un model econòmic basat en l'economia social de mercat, amb un mode productiu competitiu” 
Felip considera que aquesta majoria parlamentària no és “tant àmplia com hauríem desitjat, i que fa totalment necessari per l'èxit i la bona fi d'aquest procés, ampliar la base social i el suport a l'independentisme d'aquelles persones que encara no s'hi troben còmodes o que tenen preguntes per respondre. Per mi, assolir la independència del nostre país, no ha de ser un fi en sí mateix, és l'eina que ha de dur Catalunya a ser un estat propi, pròsper, que aconsegueixi una millor qualitat de vida als seus ciutadans. Per tant, tan important és el què volem aconseguir, com qui ho durà a bon port i com. Aquest procés, que comença amb la resolució que va prendre el Parlament el passat 9 de novembre, té com a premissa la unitat de les forces polítiques sobiranistes: unitat política, unitat d'acció i unitat de visió. I en data d'avui, trobo a faltar aquesta unitat. La trobo a faltar en un dels partits que promou la moció cap al Plenari de l'Ajuntament de Figueres, la trobo a faltar en la CUP. Per mi, tant important és la independència a assolir, com qui liderarà aquest procés, així com quin país construirem [...] Catalunya, com a estat propi independent, però en el meu imaginari veig aquest país independent amb un model econòmic basat en l'economia social de mercat, amb un mode productiu competitiu, i amb una societat basada en la cultura de l'esforç, del treball i del mèrit; només així aconseguirem reduir les desigualtats. Independència sí, i un procés per a la independència liderat per persones que em donin garantia de seriositat, de rigor i de respecte per a tothom, per, així, anar ampliant la base social de l'independentisme. I en data d'avui aquest lideratge encara no ha estat legitimitat. Un procés seriós i rigorós que porti al reconeixement internacional, i a la creació d'estructures d'estat sòlides i que garanteixi el funcionament del sistema productiu i de protecció social de tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya. Avui, el marc inicial del procés encara no ha esta creat, no tenim president i no tenim govern estable perquè no hi ha acord entre els impulsors. Per tant, primer determinem un marc inicial sòlid i després avancem amb fermesa. La base social de l'independentisme, necessària per avançar amb força en el procés, no creixerà si l'única eina és la desobediència i la desconnexió. En les pròximes setmanes s'han de prendre decisions que ens permetran clarificar el punt de partida d'aquest procés. El qui i el com per assolir el què. Per tant, el suport de l'Ajuntament de Figueres a la resolució del Parlament és desitjable, perquè el món municipal és molt important per al procés, però no urgent. D'aquí el meu vot negatiu a la urgència d'aquesta moció en el passat Ple municipal de 3 de desembre i l'atorgament de llibertat de vot al Grup municipal que presideixo. A la vegada que tinc com a prioritat atendre la meva consciència, tinc molt clar que s'ha de respectar la dels qui pensen diferent.” 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada