dimarts, 8 de desembre del 2015

La MAT entre els dos estats, no funcionarà almenys fins al 2017

Valls i Rajoy al túnel transfronterer de la MAT
La interconnexió de la Molt Alta Tensió no funcionarà plenament per les 'restriccions' sobre la xarxa elèctrica a 'outre-Pyrénées' segons ha anunciat el regulador francès de l'energia 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 08/12/2015 
Perpinyà (Rosselló).-

Si la República Catalana independent que hauria d’haver-hi segons tot lògica l’any2017 vol la MAT mai funcionarà al Principat de Catalunya, ja que s’anuncia que a ple rendiment no hi haurà connexió durant l’any 2016. En un comunicat, emès ahir dilluns per la francesa Commission de régulation de l’énergie’ (CRE)   assegura que “les capacitats mitjanes considerades per a 2016 són limitades a aproximadament 2.000 MW en base a restriccions sobre la xarxa espanyola”. Assegura que “el funcionament el 2017 només d’un transformador desfasador, tanmateix necessari per a la utilització a plena capacitat de les interconnexions i el reforç de la xarxa espanyola més avall de la nova línia que ‘no ha estat realitzat segons l’esquema previst inicialment. “Tal situació redueix els beneficis esperats d’aquesta nova interconnexió per als actors de mercat i els consumidors que en suporten els costos”, ha lamentat la CRE.
Cal recordar que la MAT va ser subterrada al Rosselló i el Vallespri i inaugurada el passat febrer pel primer ministre francès i el president del Govern espanyol després de tres anys de treballs. Hauria de portar les capacitats d’interconnexió a 2.800 megawatts (MW), amb el motiu oficial d’assegurar més regurlatitat en el proveïment elèctric dels dos estats veïns. La interconnexió enllaça els dos costats del Pirineu Oriental, en 65 quilòmetres, entre Baixàs i Santa Llogaia d’Àlguema, i ha costat 700 milions d’euros, del qual 225 milions de subvencions de la Unió Europea. Però, de moment, la batalla social i ecologista contra aquesta interconnexió elèctrica amb les centrals nuclears del Roine encara perdura, amb l’esperança de poder aturar-la en el cas que una República Catalana vulgui aturar la MAT definitivament.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada