dilluns, 7 de desembre del 2015

CRÒNICA VINT-I-SIS DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Girauta, de Stalin a Ciutadans.   
Cospedal diu que la “solidaritat dels espanyols” amb el FLA no pot servir per pagar projectes independentistes: “Alguns a sobre s’enfaden”. 
Miquel de Palol vol que la CUP segueixi Stalin i faci Artur Mas president. 
José Domingo s’encén a Catalunya Ràdio pel llibre ‘Desmuntant Societat Civil Catalana’.
Ataca en directe el periodista David Bassa, autor del pròleg del llibre de Jordi Borràs.
Oficials de l’exèrcit espanyol permeten simbologia feixista dins de casernes. 
Un vídeo al diari Público mostra banderes franquistes i de la División Azul en unes instal·lacions.


[Barcelona (República Catalana) 07/12/2015]  
Per L’AMIC DEL POBLE

En una entrevista publicada en el diari El Punt Avui el candidat de ciutadans Joan Carles Girauta entre altres coses es declara partidari de suprimir el concert basc, una afirmació que representa que si la Comunitat Autonòmica de Catalunya continués a l’Estat espanyol s’esfumaria també la possibilitat de tenir el mateix tracte econòmic que el País Basc. Però, el més gruixut de l’entrevista és quan Girauta posa l’exemple, segons ell, del seu pare difunt, per carregar contra la memòria històrica, al qual atribueix que “ell, que havia viscut aquest trauma, va esforçar-se a oblidar-lo i a tirar endavant”, en referència al fet que fou un nen de l’Exili del 39, ja que va haver de fugir del franquisme amb el seu pare, avui de Joan Carles, jurista de l’Armada, republicà i represaliat. El pare de Joan Carles Girauta, el 1939 va estar confinat al camp de concentració d’Argelers de la Marenda, en aquella platja del Rosselló. El candidat de Ciutadans diu que encara que estigui a favor de que es suprimeixin els noms de carrers dedicats a Franco, en canvi, això de retirar la simbologia franquista té un límit: “compte si ens posem a jugar amb la història perquè podem generar un debat inútil on perdérem energies discutint sobre el passat de persones històriques”, Afegint, “això vol dir que haurem de retirar plaques a Dalí, a Pla i a Cambó, tot té un límit.” Davant les crítiques rebudes d’haver anat canviant de partits --diu que hi ha gent que li recorda que de jove hagi estat al PSC-PSOE--  surt amb que al quinze anys ja “estava totalment polititzat i era d’extrema esquerra, comparat amb els ambients on jo em movia, el PSUC era només un partit revisionista” i per això segui el que deien els gurus del Partit del Treball (PTE/PCE(i)), l’antic partit fermament stalinista on també militava el jove Pepe Montilla. Així, pel que sabem Girauta va passar del Partit del Treball al PSC-PSOE, al PP i ara a Ciutadans. Una cursa del stalinisme a treballar per l’aparell d’Estat, amb la medalla de la Guàrdia Civil.  
Segons l’Agència Catalana de Notícies el cap de llista de Ciutadans per Barcelona, Juan Carlos Girauta, ha endurit aquest dilluns el seu missatge crític amb el sobiranisme català en un acte electoral a Mataró. "El nacionalisme és una malaltia política, una patologia, perquè és destructiu. I als fenòmens destructius se'ls ha de combatre, i no pas donar la raó", ha etzibat. En aquesta línia, ha carregat contra el PSOE per haver "caigut en la lògica demencial" de tractar d'"acontentar" als que "treballen dia i nit per separar-se d'Espanya". "Quins ous!", ha exclamat referint-se a les promeses de reforma constitucional del PSOE. A més, ha promès que el líder de la seva formació, Albert Rivera, no investirà Mariano Rajoy, a qui ha descrit com "un home de casino provincià" que només aspira al torn polític pacífic a Espanya. 

La secretària general dels populars diu que la “solidaritat dels espanyols” amb el FLA no pot servir per pagar projectes independentistes: “Alguns a sobre s’enfaden”
Segons l’Agència Catalana de Notícies a secretaria general del PP i candidata per Toledo al 20-D, María Dolores de Cospedal, ha acusat els independentistes catalana de voler convertir Catalunya “en un gueto”. “Com pot funcionar Catalunya com un gueto? Però això què és? Què és això de voler treure als catalans el dret a ser espanyols i formar part del projecte europeu?”, s’ha preguntat la dirigent del Partit Popular en un acte a Tarragona aquest dilluns. De Cospedal ha reivindicat que catalans i espanyols se sentin a casa més enllà dels límits territorials perquè vénen d’un passat i dibuixen un futur “comú”. A més, ha avisat que els diners del FLA afloren de “la solidaritat del conjunt dels espanyols” i que no poden servir per pagar projectes independentistes. “Alguns a sobre s’enfaden”, ha reblat.

Miquel de Palol vol que la CUP segueixi Stalin i faci Artur Mas president  
Miquel de Palol
El poeta i escriptor Miquel de Palol en un escrit al diari El Punt Avui posa Stalin d’exemple a seguir “les senyores de la CUP --pel que crec haver copsat, és així com volen ser tractades—“, que durant la Segona Guerra Mundial “per encoratjar els resistents deixa de banda els sagrats principis de la dictadura del proletariat i apel·la a les gestes d’Alexandre Nevski, a Ivan el Terrible.” Fent un estrambòtic sil·logisme, Palol defensa que la CUP tingui “sentit d’estat” i voti president Artur Mas.   

José Domingo s’encén a Catalunya Ràdio pel llibre ‘Desmuntant Societat Civil Catalana’
José Domingo
L’advocat José Domingo, secretari de Societat Civil Catalana, és tertulià habitual al programa ‘El matí de Catalunya Ràdio’. Avui s’ha acabat encenent quan ha criticat el llibre ‘Desmuntant Societat Civil Catalana’, publicat per Jordi Borràs, i concretament el pròleg que en va fer David Bassa, periodista del mateix programa. Domingo ha aprofitat que hi havia Bassa a la taula de la tertúlia i que parlaven de l’auge de l’extrema dreta a l’estat francès a les eleccions regionals d’ahir per atacar Bassa i el llibre de Borràs, pel fet de vincular SCC amb l’extrema dreta. 

Oficials de l’exèrcit espanyol permeten simbologia feixista dins de casernes 
Bandera feixista en una caserna de l'exèrcit espanyol (Imatge: Público)
Soldats del regiment de caçadors de muntanya ‘América 66’ han fet arribar al diari Público un vídeo que mostra una bandera franquista i una de la División Azul penjades dins la seva caserna. Segons que informa el diari, va ser un tinent de la companyia qui va penjar les banderes i el capità va permetre-ho. Tal com recorda Público, “la presència d’aquesta classe de simbologia en una instal·lació militar no és tan sols qüestionable èticament, sinó que també és il·legal”, d’acord amb la llei de drets i deures dels militars.  Els soldats renuncien sovint a denunciar aquestes situacions per via interna, sobretot perquè els comandaments militars tenen potestat de sancionar-los fins i tot amb l’arrest. Per això les filtracions a la premsa sobre la permissivitat d’aquests símbols per part dels comandaments són més usuals que no pas les denúncies internes. Però a les casernes hi ha soldats amb tatuatges que evoquen la dictadura, se senten comentaris contra la constitució, etc. “Aquí la democràcia es defensa però no es practica”, és, segons el diari, un dels comentaris comuns entre alguns comandaments. http://www.publico.es/espana/oficiales-del-ejercito-toleran-simbologia.html 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada