dijous, 3 de desembre del 2015

CRÒNICA VINT-I-DUES DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Petita estirada d’orelles a David Fernández per part de la diputada Gabriela Serra: 
"Aquí no es mou ningú. Cap individualitat per sobre de la col·lectivitat", tuiteja Gabriela Serra. 
Joan Tapia, periodista i antic pallaquista, aboca bilis contra el procés en un article a El Confidencial. 



Barcelona (República Catalana) 03/12/2015]

La diputada de la CUP Gabriela Serra –procedent durant el franquisme de la consellista OICE i en la denominada Transició l’MCC, després la dissolta Revolta (LCR-MCC)-- ha reaccionat a l'article publicat ahir al diari ARA amb què el periodista i ex diputat --procedent de molt jove a les stalinistes JCC-- David Fernández ha demanat que dos dels actuals representants de la formació qualificada d’anticapitalista al Parlament de Catalunya facilitin amb dos vots la investidura d'Artur Mascom a president de la Generalitat. Per la seva banda, la diputada Serra ha piulat que "Aquí no es mou ningú. Cap individualitat per sobre de la col·lectivitat. El 27 d, decidirem". Posteriorment, ha exposat que "Uns errors mai justifiquen uns altres".
Fernàndez ha demanat en un article d'opinió publicat a l'Ara que la CUP faci possible la investidura de Mas per impulsar el procés, a canvi d'obtenir "un pla de xoc real i concret". "Abans mil cops sortir a jugar i potser perdre, que ni tan sols no comparèixer al terreny de joc", planteja.
A banda dels tuits de la diputada Serra, s'han conegut altres reaccions de destacats cupaires.  Quim Arrufat, ex diputat, ha explicat a Catalunya Ràdio que la de Fernández "no és la postura oficial", però "sí la d'una veu autoritzada". Per a Isabel Vallet, també ex diputada, "és una opinió més, significativa, perquè és ex diputat, però és una opinió més". "Nosaltres tenim uns òrgans sobirans, les assemblees, que són les que prenen decisions", ha recordat a RAC1. L'activista Pau Llonch ha piulat: "Ara, enteresa. Des de la tristesa més fonda d'un amic i camarada d'una vida (quasi) sencera i la més radical discrepància, un petó". La diputada Eulàlia Reguant, per la seva part, ha expressat, també a Twitter: "Camí del 27-D. Treballem per avançar. Treballem per valorar. Ens escoltem. Confrontem. Totes juntes. Col·lectivament. Un sol puny." També ha exposat que "tots anem junts" i que "el debat és sa". El cap de llista cupaire el 27-S, Antonio Baños, s'ha limitat, a Twitter, a repetir el títol de l'article de Fernández i a enllaçar-lo (‘Sortir-nos-en’).
En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, la diputada Gabriela Serra i el diputat Josep Manel Busqueta alerten que si la proposta de JxSí es fa "amb aquest 'Mas style'", podria provocar que un aval de les bases de la CUP fos "impossible". De la mateixa manera, els diputats han insistit en reclamar "concreció" a JxSí en les negociacions, i asseguren que la CUP "donarà per finalitzada la negociació del pla de xoc" encara que sigui sense un acord, però tenint un llistat de "mesures, pressupostos i terminis" que poder presentar a la militància.
La CUP ha reclamat un canvi d'interlocutors a JxSí perquè "es posi al comandament de la negociació qui pugui decidir", donat que ara no creuen que a les taules hi hagi qui té aquesta capacitat. Les negociacions entre JxSí i la CUP han passat aquesta setmana per un sotrac, després que diumenge els anticapitalistes refermessin la seva voluntat de reclamar un "president de consens" que no sigui Artur Mas i apostessin alhora per seguir negociant amb el grup majoritari de la cambra. Tot i això, els diputats de la CUP han assegurat a l'Agència Catalana de Notícies que aquest dijous reprenen les taules de negociació acordades des de fa dies, abans de l’assemblea de Manresa. El que no estan disposats a acceptar els considerats diputats anticapitalistes és que les converses es mantinguin com fins ara i que no hi hagi una proposta en ferm i global per part de JxSí fins a última hora, cosa que complicaria molt un acord. En aquest sentit, el diputat Josep Manel Busqueta recorda que "l'única cosa que demana la CUP" és un document "de propostes concretes i de formes concretes per desenvolupar-les a les que estigui disposat JxSí", per tal de "no tornar-nos a trobar com diumenge passat, sense res que oferir a la militància". "Ens semblaria molt greu i d'una irresponsabilitat política majúscula que JxSí no avancés en aquesta concreció de manera ràpida i concreta. Anar allargant això de forma que arribem als últims dies i que, aleshores, se'ns llenci una proposta ultimàtum, s'ha d'entendre que provocaria que la resposta seria molt diferent que si hi ha una proposta que es pot defensar i explicar", afirma Busqueta, que alerta, a més, del perill d'utilitzar fórmules de darrer moment. "Compte amb propostes de tipus ultimàtum. Sabem que és el procediment d'una part de JxSí, concretament de Convergència Democràtica de Catalunya, i que és el Mas 'style', però esperem que no es reprodueixi amb el pla de xoc, perquè la cosa és prou seriosa i prou significativa, i la nostra gent és prou madura per saber com procedir en aquests casos", afirma per deixar clar que la militància de la CUP no ho acceptaria.

Democràcia participativa en la CUP 
En la mateixa línia, la diputada Gabriela Serra recorda que la CUP aposta per "la democràcia participativa i això requereix temps". I és per això que alerta que amb una proposta d'última hora, sense temps per consultar a totes les estructures, "no és que seria més difícil o menys, és que pot ser impossible" l'acord. "Si no podem discutir, deliberar i argumentar tranquil·lament per comparar i veure els avenços que pot representar, possiblement necessitarem més temps. Les propostes ultimàtum xoquen amb l'elegància de la negociació però també amb les maneres de prendre les decisions dins la CUP", avisa.
Segons expliquen ambdós càrrecs electes, durant les darreres setmanes s'han trobat que a les taules de negociació s'han trobat representants de JxSí que no han estat disposats a concretar acords i propostes i, per a la CUP, això respon a que aquests interlocutors no són els que poden prendre aquest tipus de decisions.
"Hi ha determinades persones, altres, que tenen capacitat de decidir sobre el que es porta a les taules de negociació. Demanem que les persones que tenen aquesta capacitat de decisió de veritat passin a l'acció, que es posin les piles. No es tracta de dilatar la negociació, del que es tracta és que aquells que tinguin capacitat de prendre decisions es posin al comandament de les negociacions. Si és una persona, aquesta; si són tres, tres. Però que quan s'acordi una mesura concreta puguem saber que compta amb el vistiplau d'algú de JxSí amb capacitat de decisió", reclama Busqueta, que afegeix que per a la seva formació és bàsic que a partir d'ara "hi hagi una taula negociadora que es pugui comprometre de forma real i efectiva amb mesures concretes de forma certa, concreta i incontestable".  
Gabriela Serra, per la seva part, fa èmfasi en aquesta mateixa petició. "Hem deliberat, hem discutit, hem intercanviat impressions; ha arribat el moment de prendre decisions. Els interlocutors --actuals de JxSí-- poden servir per deliberar, però per decidir ha d'estar qui en té la capacitat", afirma la diputada, que recorda que ells sí poden fer aquest paper a les taules de negociació perquè tenen "un mandat concret de l'assemblea i la capacitat per decidir". "Demanem que l'altra part faci el mateix. Ara toca prendre decisions i per fer-ho han d'estar totes les cartes sobre la taula", conclou Serra.
Aquest mateix dijous s’han reunit els membres de la taula de negociació del pla de xoc, i la CUP ha volgut llençar una proposta perquè les converses en aquesta matèria quedin finiquitades, donat que és un dels pilars de la proposta que els considerats anticapitalistes -- sempre que no facin president Artur Mas o un altre sàtapra-- volen que acabi a la seva assemblea. "Si JxSí agafa el pla d'emergència social que conté el nostre document 'Fil a l'agulla' i és capaç de dir quines mesures accepta, amb quines dotacions pressupostàries i amb quins terminis d'executabilitat, formes i indicadors de seguiment, donem per finalitzada la negociació del pla de xoc. Ja tenim el que volíem tenir respecte al pla de xoc. És el que necessitem. Ras i curt. I si això ens ho donen demà, tot això que ens estalviarem. És així de senzill", assegura Busqueta.  

Retirada del projecte de BCN World, el consorci sanitari de Lleida, els plans funcionals de Tarragona, el CIMS de Girona, la recuperació d'ATLL, el decret de plantilles, el VISC+ i les concrecions en els processos de privatització 
La CUP s’havia queixat aquesta setmana del fet que JxSí no ha donat resposta ni tan sols a les propostes concretes que la seva formació havia posat sobre la taula. En aquest sentit, Busqueta i Serra assenyalen que en les taules de negociació s'ha demanat acceptar "línies del propi programa de JxSí" en matèries com "l'habitatge, pobresa energètica, pobresa infantil, renda mínima garantida, o assistència sanitària". A més, ambdós han explicat que també s'han plantejat altres mesures que "no impliquen cost econòmic, la majoria, i només depenen de la voluntat política. En aquest sentit, la CUP assegura que JxSí té "línies vermelles" o "seriosos problemes per acceptar" qüestions com "la retirada del projecte de BCN World, el consorci sanitari de Lleida, els plans funcionals de Tarragona, el CIMS de Girona, la recuperació d'ATLL, el decret de plantilles, el VISC+ o les concrecions en els processos de privatització". "En aquestes qüestions, avancem en el debat però no tenim cap proposta tancada, perquè per nosaltres cada mesura implica recursos, temps d'aplicació i d'avaluació. No pot ser simplement una proposta oberta i inconcreta", lamenta Busqueta.

Joan Tapia aboca bilis contra el procés en un article a El Confidencial 
Joan Tapia
El periodista Joan Tapia --antic director de La Vanguardia vinculat al lobby energètic nuclear, famós per haver participat de jove als USA en trobades estudiantils organitzades per la CIA amb universitaris catalans i després pallaquista integrat al PSC-PSOE com assessor del ministre Miguel Boyer-- escriu en un article "los resultados del 27-S fueron una ducha de agua fría para Artur Mas y sus tesis del independentismo exprés". Tapia explica com va anar l'assemblea de la CUP de diumenge a Manresa. Tapia  escriu que la declaració rupturista del 9 de novembre és refusada no només per Mas-Colell, sinó que també pel Cercle d'Economia, Miquel Roca i per el 60% dels catalans, segons una equesta de La Vanguardia. L'articulista dibuixa finalment una situació caòtica en la qual hi ha la possibilitat que el Principat de Catalunya entri en un conflicte permanent amb l'Estat espanyol que no interessaria a la majoria de la població catalana.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada