diumenge, 29 de novembre del 2015

Barcelona torna a cridar "No a la guerra"

Unes 4.000 persones participen a la manifestació convocada per la plataforma #28N Mai Més, en contra del terrorisme, les guerres i les retallades de llibertats 
La capçalera de la marxa la formaven representants d'algunes de les 57 entitats que s'han adherit al manifest #MaiMés


DIRECTA 29/11/2015 
Aitana G. Cantos 

Un grup de set joves -dos d'ells amb els ulls embenats- van aixecar uns cartells en què es pot llegir "Stop islamofòbia. Soy musulmán, no soy terrorista, si confias en mí, abrázame", entre altres missatges. Algunes assistents els van abraçar
El Gernika de Picasso fet pancarta és una de les primeres imatges que els manifestants podien veure mentre esperaven que comencés la marxa. Sota el lema “Mai Més. Ni Terrorisme, ni guerres, ni feixisme, ni retallades de llibertat. Per la Pau, la justícia social i els drets humans aquí i Arreu”, la plataforma #28N Mai Més va reunir unes 4.000 persones ahir al centre de Barcelona, que van entonar el ja conegut “No a la guerra” per protestar contra els atacs terroristes a París i el Líban i contra la violència que pateixen altres països en conflicte.
Passats pocs minuts de les 5 de la tarda, la manifestació va iniciar un recorregut que fou immediatament interromput. Un grup de set joves -dos d'ells amb els ulls embenats amb mocadors- van aixecar sengles pancartes en què es pot llegir: “I see humans but not humanity”, “La meva pàtria és el món i la meva família, la Humanitat” i “Stop islamofòbia. Soy musulmán, no soy terrorista, si confias en mí, abrázame”. Algunes persones s'acostaven i abraçaven als joves d'ulls embenats i, al cap de poc, tots es retiraren i la manifestació va continuar.
La capçalera de la marxa la formaven representants d'algunes de les 57 entitats que s'han adherit al manifest #MaiMés, com SOS Racisme Catalunya, l'Assemblea Nacional Catalana, FundiPau Fundació per la Pau, la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), CCOO de Catalunya o la UGT de Catalunya. Mentrestant, alguns líders polítics representants de les formacions han donat suport a la iniciativa, es mantenien en un segon pla. Membres d'ERC, ICV, PSUC-Viu, la CUP, PSC, CDC, EUiA i Barcelona en Comú acompanyen aquesta manifestació, que va ser presentada el passat 24 de novembre i promoguda per un grup d'alcaldes, entre els quals es troba la primera edil barcelonina, Ada Colau, així com altres personalitats del món de la cultura, la política i els moviments socials.
Mentre les manifestants avançaven, se succeïen algunes consignes – “L'únic terrorista, l'Estat capitalista”, “No en mi nombre”, entre altres- entre les quals destacava el “No a la guerra” amb el qual es va protestar contra la guerra de l'Iraq en 2003. No obstant això, David Minoves, president del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniqes i les Nacions (CIEMEN) i portaveu de la plataforma organitzadora de la marxa, recorda que l'objectiu de la iniciativa no és dir “no a la guerra”, sinó, sí a la pau, els drets humans, a la justícia. “Cal facilitar un sistema que permeti que la solidaritat funcioni, per no generar més problemes i aportar solucions”, assenyala. Per la seva banda, Jordi Armadans, director de FundiPau, insisteix en el fet que “la guerra no és la solució perquè reforça l'espiral de violència existent”.
Un cop a la plaça de Sant Jaume, Minoves va iniciar la lectura d'un manifest. El text recorda el comportament "islamòfob" que està tenint la UE davant de la crisi de les refugiades, sense tenir en compte la convenció de Ginebra de 1951. A més, es denuncia la limitació a les llibertats en nom de la seguretat i s'alerta de les possibles intervencions militars dels governs europeus. Aquestes raons són les que han impulsat 57 entitats del país i ja 369 ciutadanes (al tancament d'aquesta informació) a adherir la plataforma, ja, com resa el manifest, "sortir al carrer a dir mai més".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada