dissabte, 31 d’octubre del 2015

Quan la burgesia catalana es troba entre l’oligarquia castellana i el proletariat combatiu opta per l’Estat capitalista espanyol

Anarquistes, caps de turc en el procés de desintegració del partit que fundà Jordi Pujol.
La resolució independentista provoca discrepàncies entre consellers de Mas.  
Cinc conselles i una consellera van manifestar-li el seu desacord amb el text en la reunió del Govern de la Generalitat el dimarts.
Jordi Jané, conseller d’Interior, munta una provocació a la CUP, amb la detenció d’anarquistes el dimecres, el mateix dilluns quan es va filtrar pels seus Mortadelos que Mas s’havia reunit amb diputats cupaires per presentar l’endemà la resolució de la República Catalana.



[Barcelona 31/10/2015]

Els consellers del Govern de la Generalitat de Catalunya en funcions s’ha dividit en unionistes i separatistes en un context caòtic on la burgesia nacional catalana es troba entre l’oligarquia castellana i el proletariat combatiu del Principat opta per l’Estat capitalista espanyol. Hi ha qui pensa que finalment guanyarà el sector més oportunista de la burgesia catalana i no s’oposarà a l’implantació de la República Catalana independent. Seria el sector que lidera Artur Mas, en concomitància amb Jordi Pujol Soley, mentre que Felip Puig lidera el sector hostil fer un pas a una dimensió política i socialment desconeguda de futur. Les dues fraccions burgeses i del partit que fundà Jordi Pujol Soley durant el franquisme tardà es troben embolicades en corrupteles particulars i el finançament il·legal de Convergència, però discrepen en accelerar el procés per quedar fora dels tribunals espanyols --com ja va fer Joan March per lliurar-se d’un procés criminal per corrupteles, al finançar conjuntament amb el polític i banquer Francesc Cambó, el cop militar del general Franco de juliol de 1936 contra el govern espanyol del Front Popular-- o intentar reconduir la situació política catalana amb un pacte amb el Govern espanyol per desactivar el procés republicà independentista amb una mena de concert fiscal català i diluir les imputacions judicials pel 3 %. El sector convergent oposat a negociar el full de ruta rupturista de la CUP intenta fer tota mena de provocacions per aconseguir unes noves eleccions catalanes el mes de març en que pensen aconseguir entre Convergència i ERC prou diputats per repetir un govern presidit per Artur Mas.   
Així, els consellers Andreu Mas-Colell (antic stalinista PSUC/PCE i titular del Departament d’Economia), Jordi Jané (Departament d’Interior i maquinador de la nova Operació Pandora), Santi Vila (oportunista descarat, antic dirigent de les JERC a l’Alt Empordà, ex alcalde de Figueres per CiU i titular del Departament de Territori i Sostenibilitat), Felip Puig (antic conseller d’Interior que va fer carregar els Mossos d’Esquadra a la plaça de Catalunya a Barcelona contra l’acampada del 15-M, enemic declarat de la CUP, clau en el sector negocis de CDC, proper a Foment del Treball i titular del Departament d’Empresa i Ocupació) i Germà Gordó (Departament de Justícia) i la consellera Irene Rigau (imputada pel procés participatiu de 9-N i titular del Departament d’Ensenyament) van aprofitar la reunió del Govern de la Generalitat dimarts passat per traslladar al president, Artur Mas, la seva discrepància amb la resolució per iniciar el procés cap a la independència, pactada per Junts pel Sí (JxS) i la CUP. Així ho va publicar ahir el diari La Vanguardia en un reportatge on el rotatiu narrava la reunió i les apreciacions que cinc consellers i una consellera van manifestar a la sessió governamental.     La reunió de l'executiu català ja havia començat quan des de Junts pel Sí i la CUP es va difondre el text de la proposta de resolució, que declara «solemnement» l'«inici del procés de creació de l'estat català independent en forma de república», sense supeditar-lo al que pugui dir un Tribunal Constitucional «deslegitimat». Segons informa el diari, al cap de gairebé dues hores de reunió als membres del Govern de la Generalitat se'ls va repartir una còpia de la proposta parlamentària rupturista, que es van disposar a llegir abans de començar un intens debat intern sobre la conveniència del text. El primer a expressar la seva discrepància, segons narra el rotatiu, va ser el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que va manifestar la seva disconformitat amb una resolució per plantejar obertament la desobediència per assolir la independència tot etzivant la pregunta «què és això?». A continuació ho va fer el conseller d'Interior, Jordi Jané, que es va mostrar també contrari al contingut de la resolució, crítiques a les quals es va sumar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que a més va fer constar el seu desacord amb alguns aspectes del primer discurs pronunciat per Carme Forcadell davant el ple del Parlament després de ser escollida presidenta de la cambra, intervenció que va acabar amb un «Visca la república catalana».

La CUP no vol investir Artur Mas
Per la seva banda, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, van advertir que no tenia sentit acordar amb la CUP una resolució que recull en bona mesura els plantejaments de l'esquerra independentista i no deixar lligada la investidura d’Artur Mas, a la qual se segueixen oposant els deu diputats cupaires. També el conseller de Justícia, Germà Gordó, es va desmarcar de la resolució pactada entre JxSí i la CUP, mentre que la portaveu i vicepresidenta del Govern, Neus Munté, es va abstenir d'intervenir. D’aquesta manera el Govern de la Generalitat quedava dividit en dues parts.
Davant d'aquesta sèrie d'intervencions crítiques, Artur Mas va al·legar que una aproximació a la CUP era l'única manera de poder formar govern i deixar de tenir un executiu en funcions en espera d'un acord d'investidura. Mas va alertar que un eventual fracàs negociador amb la CUP sumiria Catalunya en un període d'interinitat de sis mesos, fins a la convocatòria d'unes noves eleccions al març forçades per la impossibilitat d'investir el president de la nova legislatura: «Llavors, què m'esteu demanant? que hi hagi eleccions?», va plantejar el president en funcions de la Generalitat als seus consellers i a les seves conselleres.
Davant d'això, alguns van plantejar que aquesta potser seria l'única opció possible mentre que un dels presents hauria, fins i tot, proposat que la votació d'investidura fos secreta per permetre, així, que alguns membres de la CUP i de Catalunya Sí que es pot donessin suport a Mas, però ràpidament un altre conseller va manifestar que Mas no podia ser investit d'una manera «vergonyosa». De fet, algú fins i tot hi hauria afegit que també podria donar-se el cas que alguns diputats d'ERC aprofitessin el secretisme per no votar Mas.
Segons el programa de Cuní, a TV8, la de La Vanguardia, un conseller que va defensar continuar la negociació amb la CUP va titllar aquesta formació de “tribu”, el qualificatiu que va encunyar el 1936 des del PSUC Joan Comorera en relació a les milícies al front d’Aragó de la CNT.

Nou anarquistes, caps de turc en el procés de desintegració del partit que fundà Pujol
Jordi Jané, conseller d’Interior, munta una provocació a la CUP, amb la detenció d’anarquistes el dimecres, el mateix dilluns quan es va filtrar pels seus Mortadelos que Mas s’havia reunit amb diputats cupaires per presentar l’endemà la resolució de la República Catalana. De fet, Jordi Jané va aconseguir un comunicat de la CUP a favor dels anarquistes detinguts pels Mossos d’Esquadra, a partir del llista elaborat pel conseller, i l’ajornament el dimecres d’una reunió de la CUP amb Junts pel Sí (CDC i ERC). Cal denunciar arreu aquesta maquinació de Jordi Jané en el marc del procés de desintegració del partit que fundà Jordi Pujol Soley. Cinc anarquistes es troben sense passaport i imputats per “anarquisme insurreccionalista”, amb llibertat sota fiança, i un company en presó preventiva, el secretari d’Organització de la Federació Local de Barcelona de la CNT-AIT.
Prou d’utilitzar anarquistes com caps de turc en les baralles polítiques governamentals de la burgesia.       


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada