dijous, 29 d’octubre del 2015

In memoriam, Prim Fullà (1934-2015)

L’artista gràfic, litògraf, dibuixant, gravador, ecologista del decreixement, humanista, bon amic de les seves amistats, un company de veritat en un racó rialler de la Costa Brava  






 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 29/10/2015 
Sant Pere Pescador (Alt Empordà).- 

El 15 d’octubre va morir al seu poble un dels grans artistes empordanesos i catalans del segle XX i primers anys del XXI. Es tracta de l’amic Prim Fullà, ecologista del decreixement, amic de llibertaris europeus i del país, nat a Sant Pere Pescador (Alt Empordà) l’any 1934 i on vivia des de fa 39 anys en una edificació que poc a poc fa bastir en una vinya del seu avi, a tocar les dunes de la platja del seu municipi, com un espai obert humanista i artístic, a cura de l’Associació Cultural Empori –el nom laic que guanyà un referèndum local l’any 1937 quan el Consell Municipal del seu poble va decidir substituir el nom catòlic de sant Pere--, una casa de tothom, que com canta Jaume Sisa “casa meva és casa vostra si que hi ha cases d'algú“, com a gravador, litògraf i dibuixant de prestigi internacional, amb galeries a Brussel·les, Milà i altres ciutat on hi ha la seva obra i amb clientela significada, hi tenia el seu estudi de litografia, on dibuixava dones, cavalls, fruites o barques, com aquella barca de la litografia del seu cartell ‘Salvem els Aiguamolls’ de 1977, una taula de menjador per sopar i fer tertúlia a la vora del foc de la llar, fos espontània o d’Empori.
Tenia residència també a l’illa de Sardenya i havia viscut molts anys a Bèlgica. Gràcies a les seves enormes relacions internacionals va fer d’un racó rialler de la Costa Brava un espai de llibertat, creació i debat obert.
És d’esperar que el seu poble natal i l’Empordà el tinguin sempre present, una persona que sempre va rebutjar honors institucionals i espectacles miserables. No tenia la Creu de Sant Jordi. Era ateneu en tots els sentits de la paraula. Clar i català. Un bon amic i company humanista.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada