dimarts, 22 de setembre del 2015

Barcelona s’acomiada de referències a la monarquia borbònica

S'aprova la proposta d'Alfred Bosch per impulsar el canvi de noms borbònics a Barcelona






[Barcelona 22/09/2015] 



L’Ajuntament de Barcelona finalment ha decidit anar fent via i acomiadar-se dels noms que la corona espanyola té a la ciutat. El regidor d’ERC Alfred Bosch ahir va defensar una proposició, que es va aprovar, per tal de revisar i canviar de noms referits a la simbologia monàrquica, especialment tots aquells imposats sota la dictadura franquista. Així doncs carrers com les avingudes Borbó, Maria Cristina i Princep d’Astúries podrien canviar aviat de nom.

“L'Ajuntament de BCN és on resideix la sobirania dels barcelonins. Farem el que ens doni la republicana gana” va dir Alfred Bosch, que va afegir “gairebé tots els noms de carrer borbònics que proposem canviar es van posar en plena dictadura” així com ha recordat que molts d’aquests carrers no tenen inquilins, i per tant no suposarà una molèstia pels veïns i cost zero.

Alfred Bosch ho va explicat després que la proposta fos aprovada amb l’acord del govern municipal i el suport de la CUP, Barcelona en Comú i CiU. El PSC es va abstenir, mentre que PP i C’s lògicament hi van votat en contra.

Els carrers que s’insta a canviar el noms són el passeig Joan de Borbó, la plaça Maria Cristina, l’avinguda Maria Cristina, el passatge Isabel II, l’avinguda Borbó, el passeig Isabel II, la plaça. Joan Carles I, el carrer Alfons XII, l’avinguda Princep d’Astúries, el carrer Reina Cristina, el carrer Reina Victòria i el moll Príncep d’Espanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada