dissabte, 29 d’agost del 2015

Iaeden escenifica amb globus l’obra prevista a la carretera dels Aiguamolls

L'entitat empordanesa ja ha recollit prop de 2.000 firmes en contra d'aquest projecte ecològicament insostenible
 




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 29/08/2015
Castelló d’Empúries/Palau-saverdera (Alt Empordà).-

Iaeden-Salvem l'Empordà va organitzar ahir divendres al matí una acció reivindicativa per mostrar el seu rebuig davant del projecte a la carretera GIV-6103, coneguda com la «dels tres ponts», que travessa el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà entre Castelló d’Empúries i Palau-saverdera, a l’Alt Empordà. Els treballs els impulsa la Diputació de Girona, titular de la via, però l'associació diu que l'actuació contradiu la conservació i protecció d'aquesta zona. Per això, una vintena de persones van simbolitzar amb cintes amb globus per mostrar l'amplada actual de la via i la que se li pretén donar en un futur per ensenyar que les obres són «innecessàries i injustificables» i que afectaran la vegetació i els tamarius que voregen la carretera.
L’oposició ambientalista enfront la Diputació de Girona assenyalen que passa per la Reserva Integral dels Estanys i el Parc Natural. Tot i que la setmana passada ja van denunciar el cas i van iniciar una recollida de signatures que ja en porta quasi dos milers, ahir van voler fer una acció per deixar clar el seu posicionament. Per a l'entitat, la intervenció no només afectarà la vegetació autòctona sinó que farà que els vehicles hi circulin a més velocitat i que, a la llarga, es produeixin més atropellaments mortals d'animals.  
Durant l'acció simbòlica de protesta, a més, els participants van desplegar una pancarta on es podia llegir el lema «Diputació: (-) ampliacions (+) conservació». En aquest sentit, s’insisteix que el projecte de la Diputació de Girona, governada per CiU, no «és justificable» perquè contradiu la protecció i conservació marcada des del Parc.
Per això, es reclama a la Diputació de Girona que reconsideri la seva posició, replantegi l'actuació i que només millori la capa asfàltica i la senyalització de la via. A més, que les milers de signatures que s’aconseguiran demostraran la «indignació de la gent del territori i la indignació per la despesa de diners públics que es continua fent per aquesta mena de projectes en una situació econòmica en què s'hauria d'apostar per finançar l'àmbit social», s’insisteix des de l'entitat naturalista ambientalista i proteccionista de l’Alt Empordà. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada