divendres, 28 d’agost del 2015

Escorcoll judicial la seu de la fundació CatDem, la seu de CDC, i els ajuntaments de Figueres, Lloret de Mar, Sant Celoni i Sant Cugat, governats per Convergència

Dos agents sortint de l’ajuntament de Figueres amb caixes de documentació
S’emporten dels arxius de l’Ajuntament de Figueres l’expedient de construcció de la piscina descoberta municipal del 2009, quan era alcalde per CiU Santi Vila, ara conseller de la Generalitat. 
La Guàrdia Civil busca a l’ajuntament de Lloret de Mar documentació sobre les obres del parc Can Xardó, fetes en temps de l’alcalde Xavier Crespo, ex diputat per CiU. 
L'operació s'engloba en el cas Petrum II de corrupció municipal i respon al mandat del jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell.
També han entrat al domicili de l'extresorer de Convergència, Daniel Osácar.



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 28/08/2015 
Figueres (Alt Empordà).-  

El secretari del l'Ajuntament de Lloret ha acompanyat els efectius de la Guàrdia Civil a l'Arxiu Municipal
La Guàrdia Civil està escorcollant la seu de la fundació de Convergència, Catdem, la seu a Barcelona de CDC i quatre ajuntaments governats per CiU –Figueres (Alt Empordà), Lloret de Mar (la Selva marítima), San Celoni (Vallès Oriental) i Sant Cugat (Vallès Occidental)-- per mandat del jutjat número 1 del Vendrell (Baix Penedès), que instrueix la corrupció a l'Ajuntament de Torredembarra (Tarragonès). L'escorcoll judicial s'emmarca dins la segona fase de l'operació Petrum, que investiga el pagament de comissions del 3% des de la constructora Teyco al partit liberal que van fundar durant el franquisme tardà, entre altres el banquer aleshores Jordi Pujol i l’empresari Carles Sumarroca. Aquesta empresa va ser fundada per la família Sumarroca , vinculada a CDC a través del seu patriarca, Carles Sumarroca, que va ser un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). 
Segons han informat fonts pròximes al cas, a més de la seu dela fundació de CDC --Catdem-- i la seu central a Barcelona de Convegència, la Guàrdia Civil està recollint informació en els consistoris de Figueres, Lloret de Mar, Sant Celoni i Sant Cugat del Vallès, en tots els casos per delictes contra l'administració pública. 
Els registres, portats a terme també per la Fiscalia Anticorrupció i que inclouen també el domicili de l'extresorer de Convergència, Daniel Osácar, s'engloben en l'anomenada Operació Petrum 2 i, segons aquestes mateixes fonts, no es preveuen detencions.
L'operació ha començat a les 8:45h del matí, tot i que l'escorcoll a la fundació CatDem no s'ha iniciat fins a les 10:15h, quan ha arribat el fiscal anticorrupció Fernando Bermejo, acompanyat de la comitiva judicial. Han arribat amb nombroses caixes per recollir la possible documentació. 

Precedents de l'operació 
En la primera fase de l'operació Petrum, que es va produir el passat 23 de juliol, es van trobar documents que demostren que va haver-hi pagaments de Teyco del 3% a la fundació CatDem com a comissions per adjudicació d'obra pública, segons ha pogut saber l'Agència Catalana de Notícies. Les obres s'han fet als municipis de Figueres, Lloret de Mar, Sant Celoni i Sant Cugat del Vallès, que aquest divendres al matí també s'estan escorcollant. 
En la primera fase de l'operació es va detenir Jordi Sumarroca, conseller delegat de Teyco i fill del cofundador de Convergència Democràtica de Catalunya Carles Sumarroca, i dos membres més de la seva família. A més, també es va detenir l'exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, i el gestor Marià Júdez.
El jutjat número 1 d'El Vendrell porta el cas i ha obert una peça separada per l'operació d'aquest divendres en el marc de l'operació Petrum.
L'11 d'agost, Jordi Sumarroca va sortir en llibertat sota fiança després de passar 19 nits a la presó.  

S’emporten dels arxius de l’Ajuntament de Figueres l’expedient de construcció de la piscina descoberta municipal del 2009, quan era alcalde per CiU Santi Vila 
Després de més de tres hores d’escorcolls, la Guàrdia Civil ha sortit passades la una del migdia de l’ajuntament de Figueres amb diverses caixes de documentació que, segons l’alcaldessa de la ciutat, Marta Felip, contenien l’expedient de construcció de la piscina descoberta municipal, adjudicada l’any 2009 a l’empresa Teyco. Els escorcolls s’emmarquen dins la segona fase de l’operació ‘Petrum’, que investiga el pagament de comissions del 3% des de la constructora Teyco a la fundació de CDC, Catdem. 
L’escorcoll a l’ajuntament de Figueres ha començat quan faltaven pocs minuts per a les 10 del matí. Tres agents de la Guàrdia Civil i una secretària judicial han entrat al consistori per reclamar l’expedient de construcció de la piscina descoberta municipal, adjudicada a l’empresa Teyco el 2009 quan l’actual conseller de Territori i Sostenibilitat del Govern de la Generalitat, Santi Vila, militant de Convergència, era l’alcalde de la ciutat per CiU. A les portes de l’ajuntament s’han quedat dos agents més durant les més de tres hores que ha durat l’operatiu. 
L’escorcoll s’ha allargat fins poc després de la una del migdia quan el grup d’agents enviats pel jutge del Vendrell que instrueix el cas han abandonat les dependències de l’Ajuntament amb diverses caixes de documentació que han carregat en un cotxe del cos de la Guàrdia Civil. 
L’alcaldessa de Figueres per CiU, Marta Felip, ha assegurat que tot i que l’empresa Teyco també va construir la segona fase de la remodelació del Convent dels Caputxins, adjudicada el 2012, la Guàrdia Civil només ha requerit un expedient. Felip ha explicat que l’escorcoll s’ha allargat molt perquè per aconseguir tota la documentació han hagut de recórrer els departaments de contractació, urbanisme i tresoreria.

La Guàrdia Civil busca a l’ajuntament de Lloret de Mar documentació sobre les obres del parc Can Xardó, fetes en temps de l’alcalde Xavier Crespo, ex diputat per CiU 
La Guàrdia Civil s'ha personat a l'ajuntament de Lloret de Mar quan faltaven pocs minuts per dos quarts d'onze del matí. L'alcalde del municipi per CiU, Jaume Dulsat, ha explicat que els agents els han demanat un únic expedient de fa sis anys sobre les obres l'adequació i millora del parc urbà de Can Xardó, uns treballs que es van realitzar amb el pla d'ajudes de Zapatero durant l'època del mandat de l'antic alcalde i ex diputat autonòmic per CiU, Xavier Crespo, embolicat en la trama de la màfia russa a la Costa Brava. 

Escorcoll a la seu central de Convergència  
Segons l’Agència Catalana de Notícies escorcollen la seu de CDC del carrer Còrsega de Barcelona després que la Guàrdia Civil hagi registrat també la seu de la fundació del partit, CatDem. Busquen documentació administrativa en el marc de la segona fase de l'operació 'Petrum', que investiga el suposat pagament de comissions del 3% per adjudicacions d'obra pública des de la constructora Teyco al partit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada