dimarts, 21 de juliol del 2015

El Parlament de Catalunya reprova Jordi Pujol Soley

 CiU evita secundar cap proposta inculpatòria sobre l’expresident.
ERC demana, en el seu escrit de conclusions de la comissió del cas Pujol, que es reprenguin les sessions en la pròxima legislatura
El Govern d’Andorra fuig de la BPA en direcció a l'FMI i el BCE. 
Jordi Cinca, el ministre de finances del Coprincipat, tem els efectes de l'escàndol bancari
 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 21/07/2015 
Queralbs (Ripollès).- 

ERC demana, en el seu escrit de conclusions sobre la Comissió d’Investigació sobre el Frau i l’Evasió Fiscal i les Pràctiques de Corrupció Política (CIFEF), més coneguda pel nom de comissió del cas Pujol, que es reprenguin les sessions en la pròxima legislatura. 
Que ERC sigui l’únic grup parlamentari que ho proposi resulta sorprenent pel fet que són els actuals socis electorals de Convergència, el partit de l’expresident Pujol, la formació més tacada pels casos de corrupció, i que plegats s’han compromès a conduir Catalunya cap a la independència després del 27-S.
En cas que els socis de la candidatura Junts pel sí aconsegueixen formar govern, sorprendria que ERC intentés desgastar el seu soci amb la reobertura de la comissió d’investigació del cas Pujol si, tal com han anunciat, en sis mesos volen tenir enllestit el marc jurídic de les estructures d’Estat. 
Aquest és el paràgraf de les conclusions d’ERC en el qual s’aposta per continuar les sessions: “L'amplitud dels temes a tractar, la seva rellevància i, tanmateix, l'escurçament de la legislatura fan que no podem donar per acabats els treballs de la CIFEF, que les presents conclusions es limitin a les investigacions dutes a terme en l’actual legislatura i que sigui del tot necessari que en una propera legislatura es reprenguin de nou”. 
El Parlament reprova Jordi Pujol Soley  

El darrer ple parlamentari de l’actual legislatura ha reprovat l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol Soley, per haver ocultat fons a l’estranger durant 34 anys. Els diputats autonòmics han votat aquest dimarts les conclusions de la comissió d’investigació sobre el frau, l’evasió fiscal i la corrupció. 
També s’ha aprovat reconèixer els indicis d’irregularitats en alguns dels negocis de la família Pujol i la “connivència” entre alguns partits polítics i entitats econòmiques. 
El grup parlamentari que representa Convergència i Unió ha evitat secundar cap proposta inculpatòria o d’exigència de responsabilitat política sobre la figura de l’expresident.  

El Govern d’Andorra fuig de la BPA en direcció a l'FMI i el BCE 
Els plans del Govern d'Andorra en la present legislatura, que conclourà el 2019, plantegen un país molt més convencional pel que fa a les relacions amb les grans institucions financeres internacionals. 
Segons ha explicat el ministre de Finances, Jordi Cinca, l'Executiu que encapçala Toni Martí estudiarà l'adhesió andorrana al Fons Monetari Internacional (FMI) i cercarà una via per accedir al Banc Central Europeu (BCE). Amb aquestes dues maniobres, segons ha declarat, volen poder disposar de "recursos d'última instància" per afrontar millor futures complicacions com les generades per l'escàndol de la Banca Privada d'Andorra (BPA). 
Precisament, Cinca assenyala que "l'afer BPA pot acabar condicionant tot el pla d'actuacions del ministeri". 
El titular de Finances veu l'FMI "més fàcil d'abordar" perquè el BCE "té unes característiques molt especials i nosaltres no som ara per ara un país euro ni emissor d'euros". Amb tot, pensen explorar ambdues vies. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada