divendres, 29 de maig del 2015

Telefónica 'suplica' a l'Audiència de Barcelona el desallotjament de la botiga del portal de l'Àngel

En el recurs presentat pels seus advocats es diu que l'acció comporta un “perill per a la vida i la integritat” i que a l'edifici hi ha un distribuidor de 'Fibra Global' que és un bé “d'interés general”  
La companyia de telecomunicacions argumenta que l'ocupació  es va fer de manera “no pacífica i beligerant” (!)











DIRECTA Jesús Rodríguez  

Estampant samarretes el setè dia d'ocupació de l'edifici del Mobile World Centre
Els advocats David Aineto --AEQUO Advocats-- i Jorge Navarro --Molins & Silva Defensa penal-- han presentat en nom de l'empresa Telefónica de España SAU un recurs contra la decisió del jutjat d'instrucció 24 de Barcelona de no desallotjar la botiga de la multinacional al portal de l'Àngel. El jutge va argumentar la setmana passada que, la mesura cautelar de fer fora per la força la plantilla en vaga, no responia a un criteri de proporcionalitat, més quan es tractava d'un conflicte laboral. 
En el seu escrit, els advocats supliquen literalment a l'Audiència de Barcelona que es dicti “a la major brevetat possible el corresponent auto que acordi la mesura cautelar sol·licitada i ordeni el desallotjament del Mobile World Centre”.
Els representants legals de Telefónica assenyalen que si no s'acordés l'actuació dels Mossos d'Esquadra això podria provocar “unes indesitjades conseqüències que podrien legitimar l'okupació de locals i establiments com a mesura de pressió per aconseguir doblegar voluntats davant la sensació d'impunitat que la situació actual pot provocar, un fet que no sembla raonable en un Estat de dret”.
Així mateix, Telefónica ha reiterat la petició que la policia identifiqui totes les persones que són dins la botiga ocupada i demana al jutjat que traslladi aquesta diligència a la Guàrdia Civil i la Policia Nacional espanyola, davant la “passivitat” dels Mossos d'Esquadra. 
La companyia de telecomunicacions considera que “malgrat tractar-se d'una mobilització el fonament de la qual resideix, presumptament, en el malestar laboral dels treballadors que realitzen treballs de subcontrata per Telefónica”, l'ocupació de l'immoble es va fer de manera “no pacífica i beligerant” i s'estarien cometent els presumptes delictes de violació de domicili de persones jurídiques d'accés públic, lesions, danys i coaccions. A més, expliquen al jutge que el conflicte laboral està encarrilat i es troba actualment en una mesa de negociacions amb els sindicats CCOO i UGT, i les patronals Confemetal i Ademi. En relació a això diuen que hi ha “una separació de motius reals i al·legats” per justificar la mobilització i consideren que la participació “del màxim representant de la CUP al Parlament de Catalunya, David Fernàndez, que va intervenir i assentir l'assalt a l'edifici, de la mateixa manera que va ser part de l'encobriment d'aquesta conducta el senyor Jaume Asens, integrat a les files del partit BCNenComú i amb tota seguretat futur regidor de la ciutat, tots ells moguts per motius més polítics que laborals”.  

Una infraestructura “d'interés general”
En un penúltim apartat del recurs s'al·leguen motius d'interés general. “L'elecció del lloc, el Mobile World Centre, lluny de ser conseqüència del lliure 'albedrio', respòn a raons estratègiques en tant que està dins d'una Central Telefónica on es troba un distribuidor i commutador de connexions que dona servei a tota Catalunya, així com a un distribuidor de Fibra Global anomenat FTTH, la inutilització del qual deixaria sense servei a milers de particulars aliens al conflicte així com a instal·lacions bàsiques com són hospitals, geriàtrics, etc...”. Els advocats, a partir d'aquí, raonen que “essent l'immoble objecte d'una ocupació il·legal, violenta i indefinida, centre neuràlgic de serveis de telecomunicacions i connexió a Internet, és de rebut destacar que tals serveis són declarats per la Constitució, així com per l'ordenament jurídic, com serveis de competència exclusiva estatal d'interès general”.
Per últim, recorden que el Mobile World Centre “és un organisme públic-privat amb seu al local ocupat i que està promogut pel Ministeri d'Indústria, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Fira de Barcelona i l'Associació Internacional de Telefonía Mòbil en representació dels interessos de més de 800 operadors de telefonía”, i que el seu funcionament mou més de 350 milions d'euros per a la ciutat de Barcelona. Segons la companyia, a més, per cada dia d'ocupació es perden 75.000 euros en ingressos de la botiga, i s'incrementa en 8000 euros els costos de personal. En l'apartat d'afectacions informen que com a conseqüència de la presència dels vaguistes s'han vist obligats a suspendre una visita al local del conseller Felip Puig i la celebració dels esdeveniments Start Up Grind Barcelona i B-Challenge Demo Day. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada