dimarts, 14 d’abril del 2015

Sembla ser que la qüestió de la independència divideix el lobby del Puente Aéreo

Foto de família del lobby Puente Aéreo amb de Guindos a la seu de Gas Natural
Diferents d’empresaris i executius de l’anomenat lobby del Puente Aéreo van sopar ahir al vespre amb el ministre d’economia en un intent de combatre el procés independentista, però van haver-hi sorpreses

  

[Barcelona 14/04/2015] 
 

Una vintena d'empresaris i executius de Barcelona i Madrid es van aplegar dilluns al vespre amb el ministre espanyol d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, segons informa el diari Expansión.  

És la dinovena trobada de l’anomenat lobby de Puente Aéreo –Barcelona/Madrid--, una reunió privada que es va celebrar ahir a la seu barcelonina de Gas Natural Fenosa, en la que feien  d’amfitrions el president i el conseller delegat de la Gas Natural, Salvador Gabarró i Rafael Vilaseca, i a la que hi van participar, entre altres, el president de Repsol, Antoni Brufau, el d'Abertis, Salvador Alemany o el d'Agbar, Àngel Simón. La burgesia nacional catalana en ple. 

El Puente Aéreo treballa per combatre el procés independentista català i pressionar econòmicament per evitar a nivell polític i jurídic que aquest avanci creant estructures pròpies al territori. Aquesta ha estat l’idea de les darreres reunions d’aquest lobby empresarial, però la manca d’una estratègia del Govern del Regne d'Espanya que aporti una alternativa a la independència del Principat ha provocat que certs gran empresaris i executius comencin a treballar per un escenari d’una Catalunya independent que veuen cada cop més possible. 

Per primer cop alguns gran empresaris i executius destacats han parlat de preparar-se per a una Catalunya independent, com un fet quasi inevitable. Algunes veus van criticar al PP per la manca de propostes que facin atractiva l’alternativa a la independència, fet que provoca que les grans empreses tinguin al capdamunt de la taula totes les opcions, i per tant, el pla d’adaptació a una Catalunya independent perquè en definitiva saben que el negoci es deu als accionistes i als clients i cal tenir en compte totes les possibilitats. 

També hi van participar Marc Puig, primer executiu del grup Puig; Rosa María García, presidenta de Siemens a Espanya; Juan Villar-Mir, vicepresident d'OHL; Tomàs Muniesa, director general de La Caixa; María Dolores Dancausa, consellera delegada de Bankinter, i Antonio Fernández-Galiano, president d'Unidad Editorial. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada