dijous, 30 d’abril del 2015

Les famílies de les vuit persones condemnats per l’acció ‘Aturem el Parlament’ es mostren “bloquejades” per l’imminent ingrés a presó

Xarxa anti-repressió de familiars de persones detingudes, al Parlament
“Seguirem lluitant al carrer i als jutjats”
Manifestació solidària espontània a Barcelona aquesta tarda.
Reunió convocada per la Xarxa anti-repressió de familiars de persones detingudes que s’ha celebrat al Parlament de Catalunya.
No han assistit ni PP, ni C’s, ni CiU. 
PSC, ERC, ICV i CUP accepten que la Generalitat no es personi en casos de dissidència política.  



[Vilaweb 30/04/2015]  

PSC, ERC, ICV-EUiA i la CUP han assistit aquest dijous a la reunió convocada per la Xarxa anti-repressió de familiars de persones detingudes que s’ha celebrat al Parlament de Catalunya. No han assistit, doncs, ni PP, ni C’s, ni CiU. Les portaveus de la Xarxa han explicat que la federació ha excusat la seva absència a la trobada “per motius d’agenda”. Perquè cap dels seus 50 diputats --el segon grup en nombre de parlamentaris és ERC amb 21-- ha trobat un forat a la seva agenda per assistir-hi. La trobada arribava un dia després de conèixer l’ordre d’ingrés a la presó dels vuit encausats per l’acció ‘Aturem el Parlament’. Malgrat l’absència, les portaveus de la Xarxa han assegurat que CiU ha mostrat “bona predisposició” per celebrar una futura reunió per escoltar les seves exigències, que no són altres que el rebuig als judicis condemnatoris sense proves, que s’investigui la situació dels expedients interns dels Mossos o que ni la Generalitat ni el Parlament es personin en causes judicials, perquè per això ja hi ha el ministeri fiscal.
Un dia després de conèixer l’ordre del Suprem perquè els condemnats per l’acció ‘Aturem el Parlament’ ingressin a presó, la Xarxa anti-repressió de familiars de detingudes s’ha reunit al Parlament amb alguns partits per exigir, entre d’altres, que ni la Cambra legislativa ni el Govern es personin en processos contra dissidents. 
CiU, PP i C’s no hi han assistit. La resta, PSC, ERC, ICV-EUiA i CUP, han acceptat algunes de les reclamacions de l’entitat: revisar i corregir les actuacions dels cossos policials, aturar la impunitat policial, rebutjar els judicis condemnatoris sense proves i promoure que s’investigui la situació dels expedients interns dels Mossos i que la Generalitat no es personi en causes, perquè ja hi ha el Ministeri Fiscal, així com garantir el dret a la protesta. 
Els portaveus de l’associació han expressat el desig que tant les institucions com els mitjans de comunicació “despenalitzin i descriminalitzin" els joves que protesten. “No pot ser que per ser dissidents hagin de callar. Per això hem creat aquesta xarxa. No els deixarem, els nostres fills i filles, sols perquè ells surten al carrer per tots nosaltres. Per això en demanem l’absolució”, ha dit Núria, una de les portaveus.  

“Seguirem lluitant al carrer i als jutjats” 
L’ordre d’ingrés a presó dictada aquest dimecres per l’Audiència Nacional ha deixat les famílies dels condemnats per l’acció ‘Aturem el Parlament’ “bloquejades”, segons han explicat aquest dijous l’advocat i dues representants de l’assemblea de familiars dels encausats pel Parlament de Catalunya.
Les defenses dels encausats tenen interposat un incident de nul·litat respecte la sentència del Suprem, i demanaran, previ als recurs d’empara al Constitucional i al recurs al Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg, que s’aturi l’ingrés a presó dels vuit joves condemnats.  
L’advocat Eduardo Cáliz ha explicat que l’incident de nul·litat s’interposa perquè el procediment vulnera el dret a la defensa, perquè fa una nova valoració de la prova sense haver escoltat el testimoni dels condemnats. “Hi ha nombroses resolucions europees que avalen que una sentència absolutòria no pot ser revisada cap a la condemna sense haver escoltat en segona instància els acusats”, ha explicat davant el Parlament de Catalunya.
Consideren que la sentència del Suprem vulnera el dret de reunió i llibertat d’expressió. “Els fets provats a la sentència són exclusivament aixecar les mans i cridar consignes. El fet més greu és tacar una gavardina. És desproporcionada la pena”, ha valorat. 
En tant que es resolgui l’incident de nul·litat, els condemnats valoraran individualment la petició d'indult. Mentrestant, tenen 10 dies des que rebin la notificació del tribunal per ingressar a presó.
“Estem bloquejats, no ens ho podem creure. No hauria de ser possible tanta injustícia. És una sentència política per generar por i perquè no protestem més. No ho aconseguiran. Seguirem lluitant al carrer i als jutjats. Demanem la solidaritat de totes les persones”, ha explicat Concha, mare d’un dels condemnats.
“És un càstig contra uns pocs per immobilitzar la resta. El poder va organitzar un parany per immobilitzar el moviment del 15-M. No deixarem que entrin a presó. Estem orgullosos de les nostres filles i els nostres fills”, ha manifestat Mercè, mare d’una condemnada. 
Aquest mateix dijous a les 19:00h hi havia convocada una manifestació de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, on hi ha participat indignada molta gent. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada