dimecres, 8 d’abril del 2015

El Grup Antirepressiu llança novament la campanya per demanar que s’arxivi la causa contra 12 estudiants i treballadores de la Universitat de Girona


Hi ha un vídeo on dos estudiants detinguts arran la protesta van patir maltractaments policials. 
Actualment dos agents dels Mossos d’Esquadra estan a l'espera de judici.  




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 08/04/2015 
Girona (Gironès).-  

Intervenció dels Mossos d’Esquadra al claustre de la UdG el 16 de novembre de 2011
El Grup Antirepressiu llança novament la campanya per demanar que s’arxivi la causa contra 12 estudiants i treballadores de la Universitat de Girona (UdG), imputades per una protesta contra les retallades i la pujada de taxes de desembre de 2011, durant l’acte commemoratiu del vintè aniversari de la UdG, en el qual va participar el president de la Generalitat, Artur Mas.

La campanya, anomenada “L’educació no és un negoci i defensar-la no és cap delicte”, ha arrencat amb la publicació d’un vídeo a la xarxa que denuncia dos casos de maltractaments policials durant les detencions que van practicar els mossos d’esquadra el dia de la protesta. El vídeo conté el testimoni dels dos estudiants detinguts, que expliquen com van ser agredits psicològicament i física mentre estaven emmanillats i envoltats d’agents. Un d’ells va necessitar atenció mèdica i punts de sutura després que un dels mossos d’esquadra li clavés una puntada de peu a la cama mentre estava immobilitzat.

El Grup Antirepressiu recorda que un dels estudiants que va rebre maltractaments va ser capaç d’identificar els dos mossos agressors i que aquests estan a l’espera de judici per un delicte de lesions. L’altre estudiant detingut no va poder identificar els seus agressors quan se’l va sotmetre a una roda de reconeixement en què van participar més de 90 agents, ja que aquests van actuar en tot moment amb la cara tapada, i el jutge va arxivar la seva denúncia.

12 persones encara estan pendents de judici imputades per delictes de desordres públics i atemptat a l’autoritat. Durant la protesta, l’aleshores rectora de la UdG, Anna Maria Geli, va autoritzar que els antiavalots entressin a la Facultat de Lletres, on estaven concentrades estudiants i treballadores. A causa de les càrregues dins del claustre i els passadissos de la Universitat, més de 40 persones van ser ferides. La contundència de l’operatiu va provocar que estudiants, professores i membres del PAS que havien resultat ferides presentessin una denúncia col·lectiva contra el cap de l’operatiu, que posteriorment va ser absolt, tot i que el jutge va deixar constància de l’excés de contundència de les càrregues policials. El Grup Antirepressiu ha denunciat reiteradament que bona part de les estudiants i treballadores imputades ho van ser perquè figuraven en atestats dels mossos d’esquadra redactats després que aquestes persones denunciessin lesions perpetrades per la policia. Pel  col·lectiu antirepressiu això evidencia una dinàmica venjativa del cos dels Mossos d’Esquadra. 

El Grup Antirepressiu presentarà el vídeo i la campanya demà dijous 9 d’abril, a les 12 del migdia, a la Facultat de Lletres, en un debat sobre el futur de la universitat pública.

El Grup Antirepressiu i les persones imputades tenen previst reunir-se aviat amb l’actual rector de la UdG, Sergi Bonet, per obtenir el seu suport públic. Bonet sempre s’ha manifestat crític amb l’actuació policial i va ser un dels primers signants per l’absolució de les 12 imputades. 

Hi ha un vídeo on dos estudiants detinguts arran la protesta van patir maltractaments policials. Actualment dos agents dels Mossos d’Esquadra estan a l'espera de judici.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada