dimarts, 28 d’abril del 2015

Cada any, admet Llorente que rep queixes de l'actitud dels agents del cos policial de l’Ajuntament de Girona

Ramon Llorente, al saló de plens, acompanyat per l´alcalde, Carles Puigdemont
El defensor gironí critica els entrebancs de la secretària i l’interventor de l’Ajuntament. 
Es queixa de l'excessiva burocràcia i diu que els principals temes tractats són sobre la crisi.

 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 28/04/2015 
Girona (Gironès).-  

Llegim a la premsa convencional que un total de 87 de les 95 recomanacions que el defensor de la ciutadania gironina, Ramon Llorente, va fer al llarg de l'any passat estan pendents de resolució. Un percentatge molt elevat que el mateix Llorente va atribuir en part al gran "pes de la burocràcia i del legalisme excessiu". I va anar més enllà en apuntar que la secretària municipal i a l'interventor han propiciat que, en ocasions, s'hagin alentit o aturat algunes recomanacions: "Haig de posar de relleu la decisió valenta de l'alcalde, quan en algunes ocasions, tot i l'informe negatiu dels serveis jurídics de la casa o dels tècnics, ha donat la conformitat i aprovació a recomanacions del defensor de la ciutadania, tot i haver rebut l'advertiment de la possibilitat que fos acusat de prevaricació." De tot això en donem notícia a nivell documental, sense que es vulgui avalar Llorente o l’alcalde de Girona per CiU.
Ramon Llorente va lamentar que molts cops, però, "ni el mateix alcalde hagi pogut desempallegar-se de la prepotència de la burocràcia" que han provocat la retenció de decisions preses pel mateix alcalde o decrets pels que s'acceptaven les recomanacions del defensor, i que no es complien. 
Llorente va exposar diferents dades sobre la seva tasca al llarg del 2014. Ha fet 3.247 actuacions, de les quals 2.015 han estat consultes i assessoraments. Tot plegat ha generat 317 expedients. La immensa majoria ha arribat a l'àrea de ciutadania (202), on hi ha tot el que afecta la mobilitat, la seguretat, la policia i la sostenibilitat. Molt per sota hi ha els temes d'urbanisme, ocupació i turisme (40) o els d'educació i serveis socials (37). En la presentació de la seva memòria, el defensor de la ciutadania de Girona va recordar que moltes de les intervencions s'han degut a les dificultats relacionades amb la crisi econòmica i els problemes socials. Qüestions on hi ha l'atur, els problemes d'habitatge i per pagar els serveis bàsics com la llum, l'aigua o el gas. Fins i tot va fer esment a les dificultats d'algunes comunitats de veïns on l'impagament d'algunes famílies provoca que alguns edificis es quedin sense llum a l'escala o sense ascensor. 

Actuacions en hipoteques  
Respecte a l'habitatge, va indicar que durant el 2014 s'han negociat 60 dacions en pagament  , i en moltes ocasions s'ha resolt pactant amb l'entitat bancària un lloguer de preu social, s'han aconseguit condonacions de deute en 25 casos i s'han pactat uns 115 lloguers, procedents d'hipoteques, de financeres, d'entitats particulars, d'immobiliàries. I també s'han aconseguit aturar uns 50 desnonaments.  

Les propostes 
Finalment va exposar un seguit de propostes per tal de fer "una ciutat millor". Per sobre de tot, va citar la necessitat d'"incrementar els esforços en la lluita contra l'atur i totes les conseqüències que de tal drama deriven, com és la pobresa en tots els seus aspectes". També va parlar de seguir "impulsant el transport públic, facilitant l'accés al mateix de les persones necessitades i sense recursos" així com de "continuar obrint l'Ajuntament a la participació ciutadana".
Altres punts van ser l'increment "al màxim la transparència, i fent que les resolucions administratives siguin amb llenguatge normal" i "fer l'esforç de respondre les reclamacions i recursos administratius, contestant motivadament les al·legacions de la persona reclamant". Com en altres anys, va reiterar en el paper que hauria de fer la Policia Municipal "com a garant de l'exercici dels drets i les llibertats de les persones i col·lectius, com a funció essencial". Cada any, Llorente rep queixes de l'actitud dels agents del cos policial de l’Ajuntament de Girona. També va assenyalar que en temes de sancions, i abans no es publiquin en els butlletins oficials, "es faci la corresponent recerca del domicili que hi constin en els arxius de la persona afectada". 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada