dimecres, 25 de març del 2015

La catalanofòbia no s’atura ni en un moment com aquest, els testimonis són execrables

Els testimonis són execrables, com ara: “A ver, a ver, no hagamos un drama, que en el avión iban catalanes, no personas” 








TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 25/03/2015 
Girona (Gironès).-  

L'odi sembrat contra el poble català arreu de les Castelles per dirigents, càrrecs electes i molts votants del PP durant anys emergeix  i no s'atura ni davant un accident d'aviació, en que hi ha moltes víctimes catalanes, almenys deu de les comarques gironins viatjaven a l'avió de Germanwings estavellat als Alps. Entre els passatgers que van enlairar-se amb el vol també hi havia un veterinari de 42 anys, Pere Daunis, que vivia a Girona. L'home era originari de Viladamat (Alt Empordà). Com ell, nou persones més de les comarques gironins més --cinc dones i quatre homes-- també van pujar a l'avió que va sortir del Prat de Llobregat amb destí a Düsseldorf. La majoria d'aquestes víctimes eren directius o treballadors d'empreses de maquinària i alimentació, que anaven a la ciutat veïna de Colònia per assistir a la fira del sector alimentari Anuga FoodTec. Les víctimes vivien a Girona, Olot, Amer, Anglès, Sant Gregori, Banyoles i Porqueres. 

Catalanofòbia   
Les xarxes socials estan bullint després que es conegués l’accident d’avió de la companyia GermanWings. Tanmateix, han començat a aparèixer un munt de comentaris d’usuaris que expressaven satisfacció per la mort de viatgers catalans en aquest accident. La catalanofòbia no s’atura ni en un moment com aquest, els testimonis són execrables, com ara: “A ver, a ver, no hagamos un drama, que en el avión iban catalanes, no personas”. 

El Govern de la Generalitat de Catalunya s'ha posat en contacte amb l'associació de juristes  Drets per treballar en la defensa de l'honor de les víctimes de l'accident d'avió, arran de tot de piulets catalanòfobs que inciten a l'odi i atempten contra l'honor del gent catalana que hi viatjaven. 

La unitat contra delictes informàtics dels Mossos d'Esquadra ha arreplegat, juntament amb els serveis web de la Generalitat, tots els piulets considerats ofensius i ja ha enviat aquesta informació a la fiscalia. L'intendent dels Mossos d’Esquadra Xavier Porcuna ha dit que s'havien identificat disset perfils de Twitter, responsables de vint-i-quatre piulets que poden ser constitutius d'un delicte d'odi i discriminació.
Els serveis jurídics de la Generalitat col·laboraran amb Drets en les demandes que puguin presentar-se.  

Així mateix, el Govern de la Generalitat informarà a través del 012 de com vehicular la informació que els ciutadans consideren ofensiva perquè pugui ser analitzada amb vista a futures demandes. 

El Govern de la Generalitat també ha comunicat formalment al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) la seva preocupació per aquesta qüestió i li farà arribar tota la documentació que aplegui, amb l'objectiu que valori si emprèn cap acció.  

El ministre d'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, ha dit que havia ordenat al Cos Nacional de Policia espanyola que també investigués els piulets catalanòfobs contra les víctimes de l'accident. 

Més d'un miler de queixes 
El col·lectiu Drets ha rebut més d'un miler de queixes. Per això ja ha començat a fer un buidatge amb el propòsit de detectar els comentaris que puguin ser constitutius de delicte; en concret, que continguin expressions que atien l'odi i la violència contra un col·lectiu determinat i, doncs, que infringeixin l'article 510 del codi penal. Drets vol treballar amb la màxima cura i presentar una denúncia demà a la fiscalia. Calculen que hi traslladaran uns dos-cents missatges. 
Avui s'ha sabut que a l'avió hi anaven tres enginyers de l'empresa Weidmüller, una multinacional alemanya situada a Sant Just Desvern i dedicada a la tecnologia electrònica. I l'Ajuntament de Tiana també ha confirmat la mort d'una dona d'aquest municipi.
  
De les víctimes catalanes, n'hi ha unes quantes que assistien a la fira alimentària Anuga FoodTec, que aquests dies es fa a Düsseldorf. És el cas del director general de l'empresa Mimasa de Cornellà del Terri; dues treballadores d'Inoxpa de Banyoles; un veí d'Amer (Selva) que era soci de la firma Dinox, amb seu al Pla de l'Estany; i la directora d'exportacions i màrqueting de l'empresa BDF Natural Ingredients. 

També se sap que a l'avió accidentat hi viatjaven tres persones d'Olot, una de les quals és la dona del cap de gabinet del president d'Esquerra Republicana. Entre els qui havien agafat el vol de Germanwings també hi havia un noi de Girona.  

Així mateix, hi havia una alumna de sisè de primària de l'escola Santa Isabel de Sant Cugat del Vallès, que viatjava amb la mare i l'àvia. També hi viatjava un soci del Junior Futbol Club de Sant Cugat, enginyer de professió. Una altra víctima era un veí de Badalona que vivia al barri de Nova Lloreda. 

També hi havia un treballador de Bayer, dos de la planta de Delphi a Sant Cugat del Vallès (el director de recursos humans i un treballador de la secció de muntatge i delegat sindical de la UGT, que anaven a una reunió del comitè internacional de la companyia), dos de Fira Barcelona (on ahir al matí es va cancel·lar la inauguració de la fira d'indústries gràfiques Graphispag), dos de Khao Corporation, dos de Desigual i quatre de Nutrisport (amb seu a Argentona).
A banda, hi havia una noia de Premià de Mar, un veí de Reus de seixanta anys, una dona de Mollet del Vallès i una altra de Barcelona que treballaven en una empresa de Vic i viatjaven a Alemanya per motius laborals. Una altra de les víctimes és originària de Sabadell, segons que va confirmar el Centre d'Esports Sabadell. L'entitat va emetre una nota de condol perquè la víctima era fill de Josep Maria Sabaté, ex conseller d'aquest centre esportiu. També hi havia dos veïns de Pallejà (Baix Llobregat).  

Entre els passatgers hi havia també dues valencianes: una professora de Meliana que des de fa dos anys vivia a Barcelona i anava a visitar el seu fill i una dona de Torrent.
També han mort en l'accident els cantants Oleg Bryjak i Maria Radner, que havien actuat al Gran Teatre del Liceu, en l'òpera 'Siegfried'. La darrera actuació fou dissabte. El baríton Oleg Bryjak, que interpretava el paper d'Alberich, tornava a la ciutat alemanya, on residia i formava part del grup musical de l'Òpera de Düsseldorf-Duisburg. La contralt Maria Radner, que feia el paper d'Erda i que havia debutat al Liceu, retornava a casa acompanyada del seu marit i el seu fill petit. El Gran Teatre del Liceu ha expressat el seu condol i ha col·locat a mitja asta les banderes de la façana de la Rambla. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada