dimarts, 10 de març del 2015

La burgesia nacional catalana espantada davant la possibilitat d’una revolució social en el cas d’una ruptura independentista amb l’Estat espanyol

Miquel Sellerès, al costat de Patrícia Gabancho, ahir a l'Ateneu Barcelonès
Miquel Sellarès xerra que la Generalitat no compta amb uns servies d’intel·ligència, solament seccions dels Mossos d’Esquadra, que no tenen prou infiltrats en la societat catalana. 
El ponents Jordi Armadans i Miquel Sellarès coincideixen en la necessitat de bastir un servei d’intel·ligència. 
Sellarès: "És una vergonya que Catalunya no tingui servei d'intel·ligència [...] Sense consciència nacional de seguretat, no avançarem", encara que va matisar “no cal que es digui així”, ““es podria dir Àrea de Risc que depengui de la Conselleria de Presidència”, però “si la Caixa, el Banc de Sabadell en tenen, perquè la Generalitat no?”. 


[Barcelona 10/03/2015]  

Un de les cinc persones –conegudes-- que van dissenyar des d’un despatx de Barcelona la creació ara fa 3 anys de l’òrgan interclassista d’integració al Capital del moviment d’alliberament català, destacat pro sionista i element contrarevolucionari, que després per passar per CDC, Nacionalistes d’Esquerra i ERC, presideix el Centre d’Estudis Estratègics de Catalunya, Miquel Sellarès Perelló, va exposar ahir dilluns a la taula rodona, celebrada a l’Ateneu Barcelonès, al carrer Canuda, sobre la necessitat o no de formació d’unes forces armades d’un hipotètic Estat català la creació d'uns serveis d’intel·ligència catalans. “És una vergonya que Catalunya no tingui serveis d'intel·ligència”. Això va assegurar Sellarès en el decurs del debat presidit per Patrícia Gabancho, vicepresidenta l'Ateneu Barcelonès, filla del militar argentí Abelardo Gabancho –que va aterrar a Barcelona l’any 1974 en plena crisi del franquisme i un hipotètic esclat revolucionari a Catalunya en el moment de l’assassinat de Puig Antich i el retorn de grups anarquistes jovenívols amb ganes de recuperar la revolució socialista de l’estiu de 1936, especialment després de la mort de Carrero Blanco, la malaltia galopant de Franco i la denominada revolució dels clavells a Portugal, cosa que en sectors de l’Assemblea de Catalunya es va corre la veu que era una agent de la CIA--, amb el títol ‘Defensa i Seguretat, País Armat i/o País de pau?’. 
Un conegut portal català que no cal esmentar ja que tothom sap de que es parla, vinculat al CNI, titulava la intervenció de Sellarès amb el títol, que delatava l’autor, encara que en clau espanyola, de ‘La futura CIA catalana’. Un atac en tota regla contra la Generalitat. 

“Àrea de Risc”, de Presidència de la Generalitat
Miquel Sellarès va dir que els serveis d'intel·ligència catalans “no cal que es digui així”, però ha recordat que “si la Caixa, el Banc de Sabadell en tenen, perquè la Generalitat no?”. “Es podria dir Àrea de Risc que depengui de la Conselleria de Presidència”, va afegir, on es va delatar amb el títol, pensant amb l’efecte Pandora i una possible revolució proletària al Principat en cas d’una declaració unilateral d’independència per part del futur Parlament de Catalunya. Millor seria dir-ne Àrea de Risc de la classe hegemònica domèstica, la burgesia nacional catalana.
L'ex-director general de Seguretat Ciutadana de la Generalitat considera que l'endemà de la independència “hem d’assumir les responsabilitats que ens obliga l'opinió publica Internacional, com substituïm els cossos i forces de l'Estat --les funcions de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional--“.
Miquel Sellarès, en aquest sentit, ha apuntat que s’ha d’estudiar com es substitueix la “la seguretat marítima, aèria, i una agència de seguretat que controli el gas, electricitat, l’aigua, la llum… perquè sinó tindríem una independència simbòlica”.
Finalment, ha indicat que els Mossos d’Esquadra no haurien de fer “funcions paramilitars”. “En un primer moment sí que podrien vigilar les fronteres, ports, aeroports” i per això ha reclamat que “l’escola de Policia treballi les 24 hores i augmentin l’armament” perquè, segons ell, calen “promocions ràpides”.  

El debat d’ahir dilluns 
El debat a l'Ateneu Barcelonès d’ahir dilluns titulat  ‘Defensa i Seguretat, País Armat i/o País de pau?’, Miquel Sellarés i Jordi Armadans van presentar dues visions diferents sobre la defensa de la Catalunya independent, però van coincidir en la necessitat de disposar d’una intel·ligència catalana. El president del Centre d’Estudis Estratègics, Miquel Sellarés, va defensar que l’endemà de la independència no cal que  Catalunya tingui un exèrcit propi sinó que cal participar en el projecte de defensa europeu perquè Catalunya no es podrà aïllar del sistema de defensa i seguretat internacional. Parlar de “participar en el projecte de defensa europeu” posa l’independentisme de l’ANC i la mateixa Generalitat sota sospita creixent dels serveis russos i fa que Putin faci tots els possibles per fer descarrilar el tren en que es troben elements atlantistes com ara el mateix Sellarès i l’ANC. 
Al seu torn, Jordi Armadans, president de la Fundació per la Pau, va defensar que l'exèrcit no és necessari i que el que cal és definir una estratègia de seguretat de país amb uns bons serveis d'intel·ligència i una bona coordinació internacional. 

“No em estat capaços de crear comandaments polítics especialistes en seguretat”
Sellarès recomana bastir una nova estructura de seguretat i definir com substituïm l'estructura de seguretat de Policia Nacional i Guàrdia Civil actuals i analitzar com es substitueix la seguretat marítima, aèria, i de les infraestructures de gas, electricitat i l’aigua, “perquè sinó tindríem una independència simbòlica”. En aquest sentit va apostar per enviar a estudiar els diversos sistemes de defensa i seguretat a nivell mundial. També va reclamar la necessitat de disposar d'un servei d’intel·ligència català, que si no es vol anomenar així podria ser com una àrea de risc similar a les que disposen La Caixa o el Banc de Sabadell, i que l’organisme podria dependre de la Conselleria de Presidència. 
Sellarès va criticar que fins ara no hem sigut capaços de crear comandaments polítics especialistes en seguretat i va reclamar “promocions ràpides” del Mossos d’Esquadra amb capacitat de fer control de fronteres, ports i aeroports per assumir aquestes tasques en un primer moment encara que va descartar que els Mossos hagin d’exercir funcions militars en el futur Estat català.  

“Hi ha molts aspectes de les polítiques de seguretat que no poden ser solucionades militarment” 
Armadans va insistir que s’ha de tenir en compte que la seguretat no passa per crear un mur militar sinó per crear aliances i cooperar conjuntament i va recordar que hi ha menys perill d'agressió externa que no pas de patir atacs cibernètics, en aquest sentit va posar dades sobre la taula: “20 milions de soldats al món i una despesa de 7 bilions no soluciona el terrorisme”, en referència a l’Estat Islàmic.
“Catalunya és vista com un país sensible amb la Cultura de la Pau i els Drets Humans” va defensar Armadans i va insistir en que cal invertir en seguretat humana i insistir en desmilitaritzar la seguretat i les relacions internacionals. 

Un debat intoxicat 
Una vegada més armament i desarmament són jocs de paraules al servei del domini capitalista i imperialista en el marc l’explotació de l’espècie humana i l’ecocidi planetari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada