dissabte, 14 de març del 2015

Detenen el delegat del banc andorrà on hi havien guardat la seva fortuna els Pujol

El conseller delegat de la BPA, Joan Pau Miquel, detingut per suposat blanqueig de capitals.
La detenció de Miquel està relacionada amb la xarxa de l'empresari xinès Gao Ping, segons la premsa andorrana.


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 14/03/2015 
Queralbs (Ripollès).- 

La Policia andorrana ha confirmat que el divendres al vespre es va detenir el fins dimecres conseller delegat i director general de la Banca Privada d'Andorra (BPA), Joan Pau Miquel. Se l'acusa d'un presumpte delicte de blanqueig de capitals i està pendent que passi a disposició judicial en les pròximes hores. Es tracta de la primera detenció arran de la crisi de la BPA que va esclatar dimarts amb la nota del Tresor dels Estats Units en què acusava l'entitat de males pràctiques en matèria de blanqueig de capitals provinents de la petrolera estatal la República Bolivariana de Veneçuela i del crim organitzat de la Xina, Rússia i Mèxic.
Segons indica avui el  'Diari d'Andorra', la detenció de Miquel estaria relacionada amb el blanqueig de diners de la xarxa de l'empresari xinès Gao Ping.  
Arran de l'acusació feta pel FinCEN, dimarts el Govern andorrà, a través de l'INAF, va acordar la intervenció de l'entitat, i dimecres al vespre es va decidir destituir el consell d'administració i tres directius, entre ells l'ara detingut Joan Pau Miquel. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada