dijous, 26 de març del 2015

Apologia al terrorisme d’un allau de piulades catalanofòbiques i de desitjar la mort del president de la Generalitat i de tothom que sigui d’origen català, basc o mexicà una vegada la fiscalia de Marsella ha demostrat que el copilot va estavellar contra els Alps l’avió

Denuncien els autors de les piulades catalanofòbiques sobre l’avió estavellat als Alps. 
Una associació de juristes les considera un atemptat contra la memòria i la dignitat de les víctimes de l’estavellament als Alps
Presenten una querella mitjançant acció popular contra la incitació a l’odi. 
A data d’avui la querella té el suport d' entitats entre les quals hi ha la Fundació Catalunya Fons, la Comissió de la Dignitat, la Comissió de Defensa del Col·legi d’Advocats de Barcelona, la Fundació Congrés de Cultura Catalana, Drets, CCOO, UGT, Intersindical, Amical Mauthausen, Ara o Mai, La Xarxa, Acció Cultural del País Valencià, la Pdd, Cadci i altres, com ara l’Ajuntament de Figueres
Davant el ressò internacional de les piulades catalanofòbiques el Govern espanyol es veu obligat a perseguir l'odi a Twitter que fins ara ha deixat córrer en benefici propi. 
La premsa estrangera explica la catalanofòbia viscuda a la xarxa 
La revista ‘Newsweek’, ‘Liberation’ i altres mitjans es fan ressò dels piulets denigrants contra catalans. 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 26/03/2015 
Figueres (Alt Empordà).-  

L’Associació de juristes ‘Drets’ s’ha personat, aquest dijous a la Ciutat de la Justícia, de l’Hospitalet de Llobregat, per interposar una denunciar pels comentaris apareguts a les xarxes socials “contra la memòria i la dignitat” de l’estavellament aeri ocorregut dimarts als Alps. A dia d’avui, sense perjudici que es pugui ampliar la denuncia, l’associació de juristes ha comptabilitzat una cinquantena de piulades i 38 usuaris.
‘Drets’ entén que les piulades són constitutives del delicte tipificat a l’article 510 del Codi Penal i que els autors “mereixen ser perseguits per la Fiscalia i ser processats”. És un delicte de provocació, incitació a l’odi, a la violència i a la discriminació per raó d’origen nacional i preveu penes d’un a tres anys de presó. “Hem d’actuar, no poden quedar impunes”, ha dit l’advocat i president de l’Associació, Sergi Blázquez, quan ha sortit del jutjat.
L'associació d'advocats ‘Drets’ ha presentat una demanda a la fiscalia de Barcelona per denunciar més de 30 usuaris de Twitter per haver publicat piulets catalanòfobs contra les víctimes de l'accident d'avió. El president de l'entitat, Sergi Blázquez, ha exigit “detencions immediates” i que s'imputi a aquests usuaris un delicte d'incitació a l'odi i la violència, tipificat al codi penal amb penes de presó entre un any i tres.
Per ‘Drets’, els piulets 'denigren la memòria i la dignitat' de les víctimes de l'accident 'només per ser catalans', i per això esperen que tant la fiscalia com la policia actuïn i practiquin detencions. Blázquez ha explicat que ‘Drets’ ha rebut més de 1.800 missatges de gent que els havia fet arribar piulets delictius i ofensius. “Hem triat els que podrien ser delictius. Presentem entre trenta i quaranta usuaris, amb cinquanta-cinc piulets delictius i ens reservem de poder incorporar els que ens arribin de més. El 99,9% són contra catalans. Un fa referència a bascos i 'panxitos' i un parell a francesos i alemanys”, ha detallat. 
Blázquez no ha rebut amb gaire entusiasme l'anunci del Govern espanyol d'emprendre actuacions al respecte. “Sembla ser que ara ho faran però nosaltres portem mesos instant a la fiscalia perquè actuï, i fins ara no ho ha fet.” Segons ell, la gravetat dels piulets és com per aplicar d'immediat l'article 510 del Codi Penal, que preveu entre un any i tres de presó. “És un delicte practicat amb difusió, amb agreujant de publicitat, i es podria aplicar la part més alta de la pena. És un delicte d'incitació i provocació a l'odi, la violència i la discriminació per raó d'un col·lectiu específic, en aquest cas el dels catalans per raó d'origen nacional. És una qüestió de voluntat política perseguir-ho”, ha sentenciat.
A més, descarta que els autors es puguin emparar en la llibertat d'expressió perquè, segons Blázquez, “això és delicte tipificat i la constitució estableix molt clarament quines línies vermelles hi ha entre la llibertat d'expressió i el delicte”. 

La Plataforma per la Dignitat Democràtica presentarà querella criminal 
La Plataforma per la Dignitat Democràtica presentarà querella criminal, mitjançant acció popular, contra persones i entitats responsables de les piulades a twitter que inciten a l’odi contra els catalans i contra Catalunya.
La Plataforma ha decidit interposar l’acció popular contra el Discurs de l’Odi, amb el suport de les entitats directament davant un Jutjat d’Instrucció de Barcelona, atesa la inactivitat de l’administració de justícia davant la propagació d’aquests insults injuriosos, amenaces, incitació a l’odi i banalitzadors del nazisme. A data d’avui la iniciativa té el suport de 73 entitats. El termini per recollir adhesions es tancarà el proper 15 d’abril.  
La querella ve motivada pel fet que la Fiscalia Especial de Delictes de l’Odi i Discriminació a Catalunya va desestimar la denúncia presentada per les entitats del Manifest per la Dignitat Democràtica interposada el 15 d’octubre de 2014. La Fiscalia a Barcelona va rebutjar investigar aquests tipus de piulades per motius tècnics i jurídics, mentre a l’Estat espanyol missatges a la xarxa de tipologia similar són perseguits implacablement quan es refereixen al partit en el govern –PP-- o es dirigeixen contra els polítics i això es tradueix en detencions immediates.  Darrerament s’han incrementat a les xarxes socials tot tipus de tuïts incitant a l’odi contra els catalans/es i Catalunya de clar contingut xenòfob. Aquest situació ve de lluny i tanmateix no s’ha aconseguit que sigui tractada per part de les Administracions competents malgrat la insistent denúncia.  
Arran l’estavellament als Alps de l’avió de Germanwings el passat dimarts 24 en el que entre els passatgers que varen morir es trobaven desenes de catalans i catalanes, deu de les comarques gironines, aquests missatges que inciten a l’odi contra el poble català, contra Catalunya i també contra Artur Mas s’han reproduït amb virulència espanyolista a les xarxes socials venint a adobar encara més el terreny de la intolerància i la xenofòbia. 
La plataforma compta amb el suport de més de 70 entitats de la societat civil catalana i diversos ajuntaments --entre aquests els de Figueres, Pineda, Breda, a més de la regidoria de Drets Civils de Sabadell, la Fundació Catalunya Fons, la Comissió de la Dignitat, la Comissió de Defensa del Col·legi d’Advocats de Barcelona, la Fundació Congrés de Cultura Catalana, Comissions Obreres, UGT, Intersindical, Amical Mauthausen, CADCI, la PDD,  l’Associació d’advocats Drets, Acció Cultural del País Valencià, La Xarxa, Obra Cultural Balear,  Ara o Mai, Òmnium Cultural i altres). 

Els Mossos investiguen 17 perfils i 24 piulades sobre l'estavellament de Germanwings per incitació a l'odi 
En una actuació paral·lela a la dels Mossos d'Esquadra, que han informat la Fiscalia sobre 24 missatges a Twitter emesos per 17 perfils, el Ministeri de l'Interior del Govern espanyol, que fins ara deixava córrer la catalanofòbia, afirma, davant la pressió internacional sobre xenofòbia, odi i racisme, que ja s’ha engegat la maquinària per indagar sobre l'origen i l'autoria dels missatges ofensius publicats en aquesta xarxa de microblogging contra les víctimes catalanes de l'estavellament aeri --provocat pel copilot de l’avió alemany-- als Alps del vol Barcelona-Düsseldorf de la companyia Germanwings.
Aquesta reacció governamental espanyola contra la incitació a l'odi s'ha trobat a faltar anteriorment en un entorn, el de Twitter, on han proliferat sovint insults i incitacions a l'odi contra diversos col·lectius, entre ells el dels catalans, com ve denunciant l'associació d'advocats ‘Drets’. Una de les últimes escomeses relacionades amb esdeveniments puntuals es va desfermar coincidint amb la manifestació convocada el passat 31 de gener per Podem a la Puerta del Sol de Madrid. En aquell cas, diversos usuaris van manifestar desitjos de fer esclatar una bomba en la concentració política, però no consta que el Ministeri d’Interior s'hagi afanyat a posat fil a l'agulla. La premsa alemanya es fa ressò d’aquesta catalanofòbia espanyolista. 

Apologia al terrorisme ja que el copilot va matar tripulació i viatgers
Al nostre criteri, aquesta vegada la xenofòbia espanyolista, incitada des de fa anys pel PP, s’ha transformat clarament en apologia al terrorisme en aquest allau de piulades catalanofòbiques i de desitjar la mort del president de la Generalitat, Artur Mas, i de tothom que sigui d’origen català, basc o mexicà  una vegada la fiscalia de Marsella ha demostrat que el copilot va estavellar contra els Alps l’avió. Abans de dimarts, ja hi havia missatges catalanofòbics de caire espanyolista on es celebrava la mort del matrimoni de Barcelona al museu del Barbo, a Tunis, en mans de l’Estat Islàmic. Una altra mostra d’apologia espanyolista del terrorisme. 

La premsa estrangera explica la catalanofòbia viscuda a la xarxa 
La revista nord-americana Newsweeck s'ha fet ressò dels piulets ofensius que van circular per la xarxa en saber-se que algunes de les víctimes de l'avió sinistrat de Germanwings eren catalanes. O alemanyes. L'odi contra diversos col·lectius es va disparar per unes hores. Els Mossos d'Esquadra han reunit els piulets i els han presentat a fiscalia. I el Ministeri Espanyol també ha anunciat accions. Ara és la premsa estrangera qui es fa ressò del cas. La publicació francesa ‘Liberation’, o la canadena ‘The National’, ja n'havien parlat. Aquesta tarda ho ha fet la revista Nord-americana ‘Newsweek’, que n'ha publicat un article. 'Espanya investiga els piulets tremendament cruels de l'accident de Germanwings'. Part del text de l'article diu així: «Una de les piulades deia: Ok, ho diré. La meitat d'Espanya desitja que els 45 cognoms espanyols siguin de catalans, bascs i panxitos'. El terme panxito és un malnom pejoratiu per a refereir-se als Sud-Americans. Una altre missatge deia: 'Espero que tots els morts de l'avió siguin catalans'. 'A veure, no en fem drama, els de l'avió eren catalans, no persones'. Un altre diu: Un avió ple de catalans i alemanys s'estavella a França #WinWin'. Ahir, el primer ministre Mariano Rajoy, va anunciar tres dies de dol pels morts en el desastre. Les tensions regionals han crescut darrerament, especialment després que Catalunya celebrés un vot simbòlic sobre la independència el Novembre passat. Tot i que el resultat del vot sobre la independència del Novembre passat va ser una barreja -el 80% dels votants van votar a favor de la independència, però la participació va ser del 40%, arribant als 2,2 milions de persones- Artur Mas, president del govern regional de Catalunya, ha demanat unes eleccions al Parlament que se celebraries a finals de Setembre. Les eleccions espanyoles s'haurien de celebrar a finals de Novembre». 

La Catalanofòbia, a la premsa estrangera 
El cas de Newsweeck no és únic. Diversa premsa estrangera s'ha fet ressò del mateix cas. “Fan broma de la mort dels passatgers catalans de l'accident d'avió”, titulava ‘Irish Times’. “Investiguen els piulets insultants contra els catalans”, deia ‘L'Independant’, de Perpinyà (Rosselló). L'usuari de Tweeter @elsomatent n'ha fet un storify on apareixen aquests exemples, i d'altes, sobre  el seguiment a la premsa estrangera de la catalanofòbia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada