dissabte, 21 de febrer del 2015

La MAT ha estat rebutjada pel territori mitjançant múltiples accions de protesta

La THT/MAT, ni aquí i enlloc, ni aèria espanyola ni soterrada francesa!!!
Rajoy i Valls inauguren la MAT










[LLIBERTAT.CAT 21/02/2015]

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va inaugurar ahir divendres al migdia a Montesquiu d'Albera (Rosselló), al costat del primer ministre francès, Manuel Valls, una nova interconnexió de Molt Alta Tensió (MAT) entre l’Estat espanyol i l’Estat francès, de 65 quilòmetres, que s'ha construït entre les localitats de Santa Llogaia d’Àlguema (Alt Empordà) i Baixàs, prop de Perpinyà (Rosselló). Aquesta infraestructura, en la qual participen Red Eléctrica Española i RTE, permetrà duplicar la capacitat d'interconnexió entre els dos Estats, fins a 2.800 MW. Després de la inauguració de la interconnexió, Rajoy i Valls es van desplaçar al Castell de Peralada per dinar amb les delegacions empresarials que participen en aquesta infraestructura. En total van dinar unes 300 persones, entre elles hi havia el president de la Generalitat, Artur Mas. 
Segons alguns analistes l’objectiu real de la MAT és rescatar el sector elèctric espanyol i permetre-li exportar els seus excedents elèctrics cap a Europa i així evitar tenir aturades les noves centrals de cicle combinat de gas i haver de rebaixar la potència o bé aturar reactors nuclears. Segons aquestes fonts, el sistema elèctric espanyol és una bombolla (com la immobiliària) amb una potència instal·lada a finals de 2014 de 108.000 MW quan la demanda punta de potència els darrers anys, se situa en 43.010 MW, concretament el dia 13/2/12. 
La MAT ha estat rebutjada pel territori mitjançant múltiples accions de protesta, les més conegudes són la d’un grup de veïns afectats per la línia que es van embidonar al centre de Girona per rebutjar les expropiacions i la construcció de la infraestructura, el grup de persones que es va encadenar al capdamunt de la torre 64 de la MAT a Fellines (Viladasens, Gironès) i el jove que es va enterrar sota la torre 66, a Felines, en una acció en que van imputar diverses persones, com ara un regidor per la CUP de Girona, Jordi Navarro. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada