dimarts, 27 de gener del 2015

La comissió Pujol convoca el conseller Gordó i el president de la Diputació de Barcelona

També s'ha aprovat que compareguin els ex consellers Francesc Xavier Mena, Lluís Franco i Josep Huguet
Pujol canvia de versió davant la Justícia
Marta Ferrusola no ha volgut declarar i el matrimoni s'ha negat a parlat amb els mitjans.
 
 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 27/01/2015 
Queralbs (Ripollès).- 

La futura compareixença del president de la Generalitat a la comissió d'investigació sobre el frau i l'evasió fiscals del Parlament de Catalunya, provocada pel canvi de parer d'ERC, no és l'única novetat notable de la jornada d'aquest dilluns. La llista de compareixences s'amplia amb vint noms més, entre les quals figuren els de Germà Gordó, l'actual conseller de Justícia, citat en les reveladores comunicacions d'Oriol Pujol i Sergi Alsina incloses en el sumari del cas de les ITV, en el marc del qual ja va testificar al jutjat, i Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona, una de les institucions més opaques de Catalunya.
A més, la 'comissió Pujol' ha sol·licitat la presència de tres ex consellers. Aquests són Francesc Xavier Mena, ex responsable d'Empresa i Ocupació també citat en les converses del sumari del cas de les ITV revelades recentment; Lluís Franco, ex responsable de Treball que va afirmar dies enrere en seu judicial les mediacions d'Oriol Pujol; i Josep Huguet, ex conseller de Comerç, Turisme i Consum (2004-2006) i d'Innovació, Universitats i Empresa (2006-2010). 

Marta Ferrusola no ha volgut declarar  

Jordi Pujol ha exposat en seu judicial aquest dimarts una altra versió sobre l'origen del seu patrimoni ocult a l'estranger. L'expresident de la Generalitat, que ha evitat respondre a l'Advocacia de l'Estat i a les acusacions populars i només ha donat respostes al seu advocat i a la Fiscalia, ha explicat, segons Vozpópuli, detalls que deixen enrere el negoci del cotó de postguerra i el llegat del seu pare, Florenci Pujol, com a explicacions de l'origen dels diners al·legats anteriorment. Fonts de la causa citades pel mateix digital interpreten que els Pujol intenten guanyar temps tot dilatant el procediment. 
Pujol ha abandonat la Ciutat de la Justícia poc abans de l'1 del migdia després de més de dues hores en les seves dependències, durant les quals ha declarat com a imputat per delictes contra la Hisenda pública i blanqueig de capitals davant la titular del jutjat d'Instrucció número 31 de Barcelona, Beatriz Balfagón. 
Pujol i la seva esposa, Marta Ferrusola, que no han fet declaracions, han accedit als jutjats cap a les 10.15 hores acompanyats d'escridassades, quelcom que s'ha repetit quan han sortit protegits per un petit cordó policial i escortats fins que han accedit al cotxe oficial que els esperava.
L’expresident Jordi Pujol ha hagut de sentir crits de "xoriço", "lladre" i "torna els diners" i expressions com "quina humiliació" per part d'una vintena de persones. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada