diumenge, 14 de desembre del 2014

Salvem la Molina vol participar en la redacció del Pla Director Urbanístic de la Generalitat en aquet territori

recollida de signatures organitzada per la plataforma
Alerta que s’està atent que no es supleixi el POUM d’Alp de 2009, ara en suspens
Salvem la Molina denuncia irregularitats administratives manifestes.
 






TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 14/12/2014 
La Molina/Alp/Das/Urús (Baixa Cerdanya).-  

La plataforma Salvem la Molina (Alp, Baixa Cerdanya) remarca que està molt atenta per evitar que el Pla Director d’Urbanisme (PDU) del domini esquiable de la Molina i Massella es converteixi en l’instrument utilitzat per les administracions competents per impulsar el projectes que ha acabat deixant en suspens el POUM de l’any 2009. 

El pla pretèn establir l’ordenació urbanística detallada a l’entorn d’aquests estacions d’esquí als municipis d’Alp, Das i Urús, a la Baixa Cerdanya; Bagà i Castellar de n’Hug, al Berguedà, i Toses, al Ripollès. Des del 2012 el Govern de la Generalitat de Catalunya pot aprovar aquests plans, que, amb caràcter excepcional, poden fer funcions d’ordenació del detall del territori reservades als POUM, però en un àmbit supramunicipal. Salvem la Molina sosté que, en aquest cas, el PDU té l’objectiu d’eludir el bloqueig del POUM d’Alp que l’Ajuntament d’aquest municipi i la Comissió d’Urbanisme de la demarcació de Girona van aprovar el 2009, incorporant-hi una sèrie de previsions que legalitzaven “greus delictes ambientals i infraccions urbanístiques. En aquest senti, la plataforma va evitar que el POUM referit entrés en vigor quan només estava pendent de la publicació en DOGC.

El POUM de 2009 preveia, entres altres coses, la delimitació d’un polígon per a la construcció de 27 habitatges unifamiliars i un camp de futbol, en un sòl que el Pla Director Urbanístic de la Cerdanya de l’any 2008 determina que ha de ser no urbanitzable i de protecció especial per raons paisatgístiques.

L’Ajuntament d’Alp va dibuixar aquest polígon als terrenys on durant anys es va fer una tala indiscriminada i contínua d’arbres, per fer un abocador il·legal de runes de construcció sota les quals es van sepultar centenars de pins, i arrasant més de 3 hectàrees de superfície boscosa protegida. Al mateix POUM de 2009 va delimitar un polígon industrial també en un sòl que el PDU de la Cerdanya determina com a sòl no urbanitzable d’especial protecció. Uns fets que van obligar a Salvem la Molina ha presentar una querella pels diversos delictes, que el jutjat d’instructor núm. 1 de Puigcerdà va admetre a tràmit i en què actualment estan imputades, entre altres, les autoritats municipals responsables d’aquestes greus actuacions administratives que el POUM de l’any 2009 pretenia legalitzar. 

Salvem la Molina ara vol sol·licitar formalment al Govern de la Generalitat la seva intervenció en el procés d’elaboració i redacció del PDU previst.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada