dijous, 4 de desembre del 2014

Joan Ventura, in memoriam

L’amic Joan Ventura va estudiar els fets del mas Clarà de gener de 1960.
Autor de l’assaig històric ‘Tren correu 1.104. El darrer viatge del Quico Sabaté i els seus quatre companys’. 





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 04/12/2014 
Girona (Gironès) (Redacció) .-

Comuniquem el traspàs de l’amic d’aquesta Redacció Joan Ventura i Ballbé, al qual vàrem ajudar quan va estudiar els fets del mas Clarà de gener de 1960 a corre cuita, com si fos conscient que la seva vida s’acabava, fent un gran esforç entre els anys 2008 i 2009, per editar de la seva butxaca l’assaig històric ‘Tren correu 1.104. El darrer viatge del Quico Sabaté i els seus quatre companys’  (gener, 2010), del qual se’n han fet nombroses presentacions i una trobada excursió que va organitzar l’11 de juliol de 2010 des del casot de.Falgars, on va arribar des de la frontera pirinenca l’escamot guerriller llibertari, al mas Clarà, on foren assassinats per la Guàrdia Civil, quan s’havien entregat el matí del 4 de gener de 1960, farà 55 anys, els companys anarquistes Francisco Conesa, Martín Ruiz, Antoni Miracle i Rogelio Madrigal.  

Joan Ventura publica les contradiccions documentades dels assassinats Antoni Miracle i Rogelio Madrigal el matí del 4 de gener farà 55 anys. Ventura va poder demostrar que varen ser víctimes de la denominada llei de fugues, una vegada interrogats per la Guàrdia Civil.
Fa més d’un any, el diumenge 12 gener de 2013, Joan Ventura va escriure: “Desitjo ser simplement una persona anònima d’una nació independent. 
Cal recordar que aquests darrers temps segui buscant dades sobre els fets del mas Clarà i la guerrilla llibertària de 1960, trobant que en realitat va ser víctima de’ foc amic’ el tinent de la Guàrdia Civil Francisco de Fuentes Fuentes Castilla-Portugal durant l’encerclament nocturn del mas Clarà, una mort que va ser falsament atribuïda al company Quico Sabaté durant la seva fugida en mig dels trets dels guàrdies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada