dissabte, 27 de desembre del 2014

Entre 1500 i 2000 manifestants reclamen a Barcelona l'alliberament de les set persones empresonades amb l'operació Pandora

«Terrorista és qui ens condemna a una vida de misèria, no qui es rebel·la contra ella», era el lema que obria la manifestació barcelonina
La marxa més multitudinària s'ha viscut a Barcelona, però jornada de protesta s'ha realitzat simultàniament a una desena de ciutats de l'Estat espanyo.l 
El desplegament policial, però, era de mínims, ja que la majoria de comandaments dels antiavalots catalans es troben aquests dies de vacances.
L'operatiu el dirigien sergents i no pas sotsinspectors, tal com és habitual, i estava format per només dues de les vuit unitats de la BRIMO amb base a Sabadell.
Comptaven, això sí, amb el reforç de l'ARRO Barcelona, que tenia encomanada la protecció dels centres comercials del Portal de l'Àngel, del departament de Justícia i de la seu de CDC al carrer Còrsega. 
S'han vist, això sí, algunes corredisses entre agents de paisà i manifestants. 
En una d'aquestes actuacions, al carrer Goya, un noi ha estat retingut, l'han identificat i l'han deixat en llibertat. 
Al centre de Madrid un centenar de manifestants, uns 200 a Saragossa i diverses desenes a Castelló, són algunes de les concentracions més destacades. 
La solidaritat però, s'ha internacionalitzat i s'ha mostrat també avui davant del consolat espanyol a  Ljubljana i es mostrarà dilluns a Lisboa i l’ambaixada a Atenes.
 

DIRECTA 27/12/2014 
Jesús Rodríguez  

Entre 1.500 i 2.000 persones han participat aquesta tarda de dissabte a la manifestació convocada a Barcelona per l'assemblea de suport a les set empresonades arran de l'operació Pandora. La marxa ha arrencat a quarts de sis des de la plaça Catalunya, seguida de ben a prop per una dotzena de furgons de la Brigada Mòbil (BRIMO). El desplegament policial, però, era de mínims, ja que la majoria de comandaments dels antiavalots catalans es troben aquests dies de vacances. L'operatiu el dirigien sergents i no pas sotsinspectors, tal com és habitual, i estava format per només dues de les vuit unitats de la BRIMO amb base a Sabadell. Comptaven, això sí, amb el reforç de l'ARRO Barcelona, que tenia encomanada la protecció dels centres comercials del Portal de l'Àngel, del departament de Justícia i de la seu de CDC al carrer Còrsega. 

Simultàniament s'han celebrat fins a una desena de protestes arreu de l'Estat espanyol. Al centre de Madrid un centenar de manifestants, uns 200 a Saragossa i diverses desenes a Castelló, són algunes de les concentracions més destacades.  
La solidaritat però, s'ha internacionalitzat i s'ha mostrat també avui davant del consolat espanyol a la capital d'Eslovènia i es mostrarà dilluns a Lisboa i a l’ambaixada a Atenes.  

«Terrorista és qui ens condemna a una vida de misèria, no qui es rebel·la contra ella», era el lema que obria la manifestació barcelonina

Contrastaven molt els crits de «L'únic terrorista l'Estat capitalista» i la gentada que entrava i sortia d'El Corte Inglés i la pista de gel que aquests dies ocupa la plaça Catalunya.
El recorregut d'un quilòmetre a peu al llarg del passeig de Gràcia l'han pogut fer amb normalitat, amb els furgons a una certa distància. «Terrorisme és no arribar a final de mes», «Si ens toquen a una ens toquen a totes» i «Ito, ito, ito, que caiga el pajarito» en referència a l'helicòpter de la policia catalana que sobrevolava la marxa en tot moment, han estat alguns dels lemes més cridats. 

La mobilització ha arribat a Gran de Gràcia i és en aquest punt on alguns manifestants han trencat amb martells els vidres d'entitats bancàries, establiments de grans cadenes comercials i un hotel. 

Banc Sabadell, La Caixa, Banco de Santander, el BBVA i Catalunya Caixa han acabat amb els vidres trencats, així com algunes franquícies de multinacionals de roba i un establiment de compravenda d'or i plata. 

Les grans vidrieres de l'hotel Casa Fuster han quedat molt danyades. Es dóna la circumstància que aquest edifici fou el consolat de l'Alemanya nazi a Barcelona l'any 1936, poc abans d'esdevenir la primavera de 1937, la seu del comitè de defensa de la revolució impulsat per la CNT, la FAI, les Joventuts Llibertàries i la Joventut Comunista Ibèrica. La Falange va prendre l'edifici altre cop l'any 1939. Després de la transició fou escenari d'un renovat litigi entre el moviment veïnal i el consistori. La reclamació perquè s'hi fes un equipament social va ser obviada pel PSC, que va optar per donar al holding immobiliari Noga (amb seu a Granada) una llicència d'hotel de luxe. 

El soroll de vidres trencats ha precedit un advertiment de «càrrega imminent» que els Mossos d'Esquadra han emès per la megafonia dels furgons policials. Malgrat tot, la mobilització ha arribat fins a la plaça del Diamant i allí s'ha desconvocat, sense que els antiavalots carreguessin contra el gruix de la protesta. S'han vist, això sí, algunes corredisses entre agents de paisà i manifestants. En una d'aquestes actuacions, al carrer Goya, un noi ha estat retingut, l'han identificat i l'han deixat en llibertat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada