divendres, 5 de desembre del 2014

Absolen dos nois perquè no se sap si van cremar una bandera d’Espanya o de whisky a Palma de Mallorca

En la sentència, el jutge troba estrany i "irregular" que l'atestar no es confeccionés fins a la matinada de l'11 de juliol, quan els fets es remuntaven al 27 de juny. 
El jutge diu que els joves, alumnes dels Maristes de Girona, no van cometre una "injúria" si no una "gamberrada".
 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 05/12/2014 
Girona (Gironès).-  

El jutjat penal número 7 de Palma de Mallorca ha absolt dos joves de Girona a qui la Fiscalia acusava d'haver comès un delicte d'ultratge per haver cremat una bandera d'Espanya. En una sentència de la setmana passada, el magistrat ha resolt que no queda acreditat si el que realment van cremar era una bandera d'Espanya, com asseguraven dos policies locals, o d'una marca de whisky i ho ha qualificat, simplement, com una "gamberrada". 
De la resolució queda provat que a les cinc de la matinada del 27 de juny de l'any 2012, aquests dos joves, juntament amb dos menors d'edat estaven al carrer Marbella de Palma i sostenien un objecte "potser plastificat o de niló, amb els colors vermell i groc, de la bandera espanyola i amb el logotip -al centre i de grans dimensions- d'una coneguda marca de whisky, que estava cremant-se". Els nois eren a Palma en un viatge de final de curs del col·legi Maristes.
El Ministeri Fiscal sostenia que van incendiar la bandera de la nació espanyola agafant-la després entre tots quatre mentre es cremava". A partir d'aquí deduïa que amb aquesta conducta pretenien ultratjar Espanya. Es basava en un atestat de la Policia Local. Dos agents van testificar que els quatre joves tenien agafada la bandera per les quatre puntes però no van agafar aquest objecte com a prova. El fiscal, que demanava una multa de 1.620 euros, per cadascun dels joves, va apuntar que en un vídeo aportat per la defensa es veien clarament els colors d'Espanya. En la gravació també s'hi observava el logotip de la marca comercial i com quatre joves agafaven la bandera cremant del terra sense que se'ls hi veiessin els caps.  Tampoc queda clar qui va gravar les imatges, ja que un dels nois afirmava haver estat ell, mentre que la policia havia fet constar que en el moment de la crema de la bandera hi havia dues persones més fent fotos i gravant vídeos i que va quedar tot "enregistrat als seus terminals telefònics", tot i que la policia no els va demanar que entreguessin els mòbils.  
El jutge no es creu la versió de la defensa indicant que els joves del vídeo no eren els acusats i apunta a una solució "intermèdia" a partir de diferents testimonis segons els quals "podrien haver estat altres els qui van intentar cremar la bandera i que van marxar deixant-la tirada a terra i agafant-la posteriorment els acusats".  

Atestat 14 dies més tard  

En la sentència, el jutge també troba estrany i "irregular" que l'atestar no es confeccionés fins a la matinada de l'11 de juliol, quan els fets es remuntaven al 27 de juny.
En conclusió, la resolució indica que "es desconeixen les característiques de l'objecte que els acusats tenien agafat quan van ser vistos per la policia". Tampoc es coneix "la composició o suport, ni com va cremar". si que assenyala que tenia els colors de la bandera d'Espanya però que "enlloc de portar l'escut espanyol al centre, el que allà hi havia representat gràficament, i de manera destacada era la publicitat d'una coneguda marca de whisky". "Per tot això resulta més que dubtós que es pugui considerar com un símbol de la nació espanyola".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada