divendres, 14 de novembre del 2014

El director general de Joventut adverteix a la casa de colònies que pretén allotjar l'aplec de PxC que podria vulnerar la llei

Protesta per l'atac feixista a Figueres contra la galeria Dolors Ventós
La Generalitat adverteix als propietaris de l'equipament que acollir la trobada ultra podria contravenir el reglament i vulnerar els Drets Humans després que UCFR hagi denunciat l'esdeveniment. 
El propietari de la casa podria incórrer en una falta greu o molt greu de la llei d'Instal·lacions Juvenils. 


DIRECTA 14/11/2014 
Bertran Cazorla  

Advertència del director general de Joventut a la casa de colònies de la Xarxa Catalana d'Instal·lacions Juvenils que pretén acollir aquest cap de setmana un aplec ultra promogut per les joventuts de PxC i en el qual han de participar dirigents d'aquesta formació i altres cabdills ultradretans, alguns amb passat neonazi. El director de Joventut, Toni Reig, ha enviat aquest divendres una carta als propietaris de la casa la Censada a Santa Margarida de Montbui (Anoia), que és privada però està integrada en la xarxa de la Generalitat, advertint que si acullen l'aplec ultra a l'equipament, poden vulnerar el reglament de la Xarxa Catalana d'Instal·lacions Juvenils, la llei de cases de colònies i inclús la Declaració dels Drets Humans. L'advertència arriba després que, aquest dijous, Unitat Contra el Racisme i el Feixisme (UCFR) de l'Anoia ja denunciés la intenció dels ultres d'aplegar-s’hi en una casa de colònies de la comarca. Amb tot, fonts properes als responsables de la casa han indicat a la Directa que, per ara, l'activitat no s'ha suspès.
L'aplec ultra, en el qual han de participar entre d'altres el líder de PxC, Robert Hernando; el cabdill de l'espanyola Plataforma per la Libertad, ex dirigent de l'organització neonazi CEDADE i ex advocat de Pedro Varela, Pedro Ruiz Puerta; i el regidor a l'Hospitalet i antic cap rapat ultra Daniel Ordóñez “podria no complir les condicions” del reglament d'aquest tipus d'instal·lacions, adverteix el director de Joventut en una carta signada aquest divendres i a la qual ha tingut accés la Directa. Aquest reglament, com ja va assenyalar dijous UCFR de l'Anoia, limita l'ús d'aquestes instal·lacions “a la realització d'activitats educatives en el temps lliure i activitats de lleure” i limita les estades de persones majors de trenta anys als casos en què “quedi garantida la funció social i educativa d'aquestes instal·lacions”.  
Multes de fins a 30.050 euros 
 
El director general de Joventut, però, va més enllà i adverteix que “l'activitat que pretén dur-hi a terme no solament queda exclosa de les que es poden considerar educatives en temps de lleure –un temps educatiu on es practiquen valors i s'aprèn a viure, a conviure i a respectar els altres– sinó que els seus convocants poden vulnerar obertament els principis bàsics de la Declaració Universal dels Drets Humans”.
Davant de tot això, Reig adverteix el propietari de la casa que, si permet l'aplec ultra, “podria incórrer en una falta greu o molt greu” de la llei d'Instal·lacions Juvenils. Les faltes greus poden ser sancionades amb multes de fins a 6.010 euros, i les molts greus amb multes de fins a 30.050 euros, a més de suspensions de l'activitat de fins a mig any o un any, respectivament. Els responsables de la casa no suspenen l'acte, per ara 
Fonts properes als responsables de la casa, amb tot, han expressat a la Directa la seva intenció de no cancel·lar el contracte amb els joves ultres de PxC. “Van presentar una sol·licitud de 'cumbaià'”, han explicat, per deixar clar que els ultres van esforçar-se a amagar les seves intencions rere una activitat aparentment inofensiva i esportiva quan van demanar llogar l'espai. “Si després durant el cap de setmana fan una altra cosa, ja veurem”, han afegit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada