dimecres, 3 de setembre del 2014

Eudald Carbonell exposa que l’Homo sapiens no és l’espècie escollida que es creia fins ara

Els neandertals "no eren tan animals i eren més humans del que es creia"


 





03.09.2014 |  BURGOS | EFE  

L'Homo sapiens "no és l'espècie elegida" que es creia fins ara perquè els nous estudis confirmen que el Neandertal també tenia "ment simbòlica" i hi va haver "certa hibridació" entre tots dos, va afirmar ahir el codirector d'Atapuerca, el català Eudald Carbonell. Després de la presentació dels últims estudis realitzats a la cova Gorham de Gibraltar, que mostren l'existència d'una pintura abstracta realitzada per un Neandertal fa més de 39.000 anys, Carbonell va assegurar que ratifica la teoria que fa anys que defensa que els neandertals "no eren tan animals i eren més humans del que es creia".

En el marc del XVIII congrés Mundial de Prehistòria i Prohistòria que es porta a terme aquests dies a Burgos, Carbonell va recordar que aquest estudi científic se suma a les proves d'ADN realitzades en fòssils que han confirmat que hi va haver "certa hibridació" entre neandertals i Homo sapiens, encara que "va haver de ser puntual, perquè no hi ha evidència que les dues espècies convisquessin". Segons la seva opinió, es tracta d'"evolucions convergents" i, en aquest moment, no es pot determinar per què una va subsistir i l'altra no.

En aquest sentit, el director de les excavacions en les coves de Gibraltar, Clive Finlayson, va reconèixer que les proves d'ADN mostren que van poder creuar-se alguns exemplars d'Homo sapiens amb Homo neandertal, perquè encara en els nostres dies queden restes genètiques en l'humà actual d'aquests neandertals.

Segons la seva opinió, la raó que es trobin a Gibraltar, part d'Andalusia i l'Algarve portuguès les mostres més recents de neandertals a la península Ibèrica pot deure's al canvi climàtic, perquè aquella zona era "un refugi climàtic", amb menjar abundant i temperatures més agradables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada