L’Oficina Antifrau va detectar un doble nomenament il·legal i creu que va mantenir dos funcionaris que tenien incompatibilitats
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 21/09/2014
Vidreres (La Selva).-
L'exalcaldessa de Vidreres i actual cap de l'oposició municipal, Ruth Rosique (PSC), ha hagut de passar per la comandància de la Guàrdia Civil a Girona a prestar declaració pel cas de les irregularitats que l'Oficina d'Antifrau de Catalunya (OAC) va detectar durant el seu mandat i que impliquen també l'alcalde de Bàscara i arquitecte, Lluís Lloret (CiU), qui ja va ser citat a declarar el juliol per aquest assumpte de presumptes delictes de negociacions prohibides a funcionaris, tràfic d'influències i falsedat.
Cal recordar que, per exemple, Lloret va acollir-se al seu dret a no declarar davant la Guàrdia Civil, que també actuava per mandat d’Atifrau, a l'espera de poder explicar-se davant del jutge. El polític va al·legar que desconeixia el contingut de la investigació.
El cas està directament relacionat amb l'informe de l'OAC datat el 26 de setembre de 2013 que posava de manifest com Ruth Rosique coneixia perfectament les incompatibilitats de l'exarquitecte municipal de Vidreres, Lluís Lloret i el secretari interventor, Tomàs Soler, per operar amb l'Ajuntament a través de la seva empresa privada, però que va decidir mantenir perquè era més barat. A més, també la fa partícip directament d'un doble nomenament il·legal quan, essent alcaldessa, va contractar Tomàs Soler com a assessor jurídic extern després de nomenar interventora una funcionària administrativa.
La investigació d'Antifrau determina que l'alcalde de Bàscara i arquitecte, Lluís Lloret, va estar contractat per l'Ajuntament des del febrer de 2001 i fins al març de 2012 i que, en aquest període, també va rebre pagaments per obres encarregades al seu despatx.
Aquesta mateixa situació també es va produir amb un altre dels tècnics municipals, l'arquitecte Jordi Llinàs, que, també contractat pel consistori, era soci de despatx de Lluís Lloret. Aquesta incompatibilitat que denuncia Antifrau es va donar amb el vistiplau del llavors secretari municipal, Tomàs Soler, que en aquella època era administrador de la mateixa societat de Lloret i Llinàs.
Llinàs i Lloret van deixar de treballar per l'Ajuntament de Vidreres al març del 2012. En aquell moment, ja hi havia diversos informes del Consell Comarcal, la Diputació de Girona i també del Síndic de Greuges que alertaven d'aquestes incompatibilitats.
Segons Antifrau, l'alcaldessa pel PSC Ruth Rosique coneixia aquesta situació però justificava aquesta pràctica per motius econòmics, al·legant que durant molts anys s'havia fet d'aquesta manera perquè eren més econòmics per al consistori els honoraris que cobraven aquests tècnics municipals a través de les seves empreses que no pas haver de contractar a un tècnic extern.
La investigació d'Antifrau també va detectar una altra presumpta irregularitat protagonitzada pel secretari municipal. Tomàs Soler tenia plaça a l'Ajuntament de Vidreres, però va marxar en comissió de servei a Castell-Platja d'Aro al 2007 però, tot i això, va seguir cobrant del consistori 1.200 euros per fer sis hores setmanals de tasques d'assessorament en intervenció i tresoreria durant tres anys. A més, quan va marxar, l'Ajuntament de Vidreres va nomenar una altra funcionària per ocupar el seu càrrec. Es tractava d'una administrativa que no estava prou capacitada per ocupar aquesta posició, que va ser nomenada de forma "intencionada i sense seguir el procediment reglamentari establert".
En rebre l'informe d'Antifrau, Ruth Rosique es va intentar justificar indicant que ella havia heretat aquesta situació del govern municipal anterior sense que ningú l'hagués informat de les irregularitats que suposava tot plegat i que va decidir aturar-ho en el mateix moment que en va tenir coneixement.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada