dilluns, 7 de juliol del 2014

El jutge arxiva la denúncia del BBVA contra la PAH d'Osona per l’ocupació de l’oficina de Manlleu

Aquest dilluns s’ha entrat en la quarta setmana d’acampada davant l’oficina del BBVA a Manlleu 




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 07/07/2014 
Vic/Manlleu (Osona).- 

El titular del jutjat número 2 de Vic, José Luis Gómez Arbona, ha arxivat la denúncia del BBVA contra sis persones de la PAH d’Osona per l’ocupació de l’oficina de Manlleu el 16 de juny passat. El jutge considera que ni l’ocupació ni l’acampada posterior, que encara dura, es poden considerar ni un delicte d’usurpació ni un de coaccions, com pretenia el banc, sinó que es tracta d’una “protesta cívica i pacífica” emparada constitucionalment. La resolució considera que no es va donar el delicte d’usurpació, ja que durant l’ocupació, que va durar pràcticament tot el dia 16 de juny, les sis activistes de la PAH que es van tancar a l’oficina no van tenir “cap intenció d’actuar com a propietaris de l’immoble ni de gaudir de la seva possessió”, requisits necessaris perquè es doni el comportament il·lícit que pretenia el banc. En realitat, recorda el jutge en la seva resolució, el que pretenien era fer “una protesta per la política d’execucions hipotecàries del banc”, alhora que volien donar suport a la petició de negociació de les cinc famílies afectades per les quals es va dur a terme l’acció. 
Ni violència ni intimidació 
Pel que fa al delicte de coaccions, el jutge tampoc considera que s’hagi donat, ni durant l’ocupació del 16 de juny ni en els dies posteriors, durant l’acampada i la breu ocupació que va tornar a haver-hi l’1 de juliol. La resolució judicial recorda que en cap moment les activistes han mostrat violència ni han fet servir la intimidació. En aquest cas, el jutge qualifica l’acció de “denúncia social” de la política hipotecària del BBVA. Per tots aquests motius, acaba arxivant les actuacions derivades de la denúncia inicial del banc, que va acabar amb el desallotjament voluntari de l’oficina davant l’amenaça d’una intervenció per la força dels Mossos. També deixa sense efecte les actuacions de l’ampliació de la denúncia que va fer el BBVA el 20 de juny, quan el banc va adduir davant el jutge que l’acampada comportava coaccions davant les clientes i treballadores al no deixar-les accedir a l’interior. Les activistes van demostrar davant dels Mossos la falsedat de l’afirmació, però malgrat tot, van moure uns metres les tendes cap a l’interior de la plaça per deixar lliure la vorera de davant del banc. 
Sessió del Cineclub Vic a l'acampada 
Aquest dilluns s’ha entrat en la quarta setmana d’acampada davant l’oficina del BBVA de la plaça Fra Bernadí de Manlleu en reclamació de la resolució de cinc casos de famílies osonenques. Malgrat que l’acció el banc no s’ha mogut ni un sol mil·límetre respecte a les pretensions inicials, adduint que en tots cinc casos ja havien rebaixat les seves pretensions abans de l’acció de la PAH. La intenció de les activistes acampades és la de continuar amb l’acció fins que el BBVA atengui les seves demandes. 
Cada vespre, a part de l’assemblea i la cassolada diària, la PAH amenitza l’acampada amb actuacions diverses. Des de recitals de poesia o de cançó, a tallers de salsa o altres danses. Dimarts passat, Cineclub Vic va traslladar una de les seves sessions a l’acampada de la plaça Fra Bernadí, amb la projecció expressa per a l’ocasió de la pel·lícula ‘Atraco a las tres’.  L’acampada també ha rebut la solidaritat de diverses veïnes de Manlleu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada