dilluns, 19 de maig del 2014

Aturar l’acord EUA/UE anomenat TTIP


Un tractat transatlàntic que ens destrossaria la vida 






[19/05/2014] 

El tractat acord comercial TTIP (the Transatlantic Trade and Investment Partnership) és un projecte transatlàntic entre els  Estats  Units i la Unió Europea que actualment s’està negociant d’una manera gens transparent. A més, a casa nostra els mitjans de comunicació no en parlen mai. Perquè serà? Aquest tractat comercial entre els EUA i UE seria un acord de tercera  generació, és dir, molt sofisticat, ja que va molt  més enllà del  comerç internacional.
De fet és un cant compendi a favor de la institucionalització total de la precarietat  la laboral i el neoliberalisme més salvatge del capitalisme, mai vist  fins ara, que  tindria uns efectes letals per a la població d’arreu d’Europa, com ara aixecar la prohibició de poder vendre  pel consum humà, sense cap mena de controls  sanitaris, els pollastres clorats, netejats i desprès empaquetats a la indústria alimentària, amb clor. 
Aquest tractat acord EUA/UE, si s’aprovés, implicaria  que les empreses privades podrien  accedir als serveis públic i desprès ja no es podria  tornar enrere, és a dir, es podria privatitzar  la sanitat pública i l’ensenyament per tota la vida, i si  en els diversos estats capitalistes hi hagués un canvi de govern que volgués tronar a nacionalitzar aquests  serveis, això seria impossible perquè no es podria recórrer als tribunals ordinaris de cada país.
Aquest seria un tractat transatlàntic que donaria un poder  absolut a les grans empreses multinacionals, les quals podrien actuar sense cap  mena de control.  
Si s’apliqués aquest  tractat, a Europa tornaríem a les dependències de l’edat mitjana.
Cal de totes aturar aquest  tractat que ens destrossaria  la vida.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada