dimecres, 9 d’abril del 2014

Presentacions a dojo del llibre obra ‘Salvador Puig Antich, cas obert’

Dissabte passat, a Figueres i l’Estartit. 
L’exdiputat figuerenc d’ERC Francesc Canet escriu que el company Puig Antich va ser garrotat ara fa 40 anys després d’una farsa de judici. 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 09/04/2014 
L’Estartit/Torroella de Montgrí (Baix Empordà).- 

El passat dissabte es va presentar el llibre del periodista Jordi Panyella sobre l’assassinat del company Salvador Puig Antich a la Model de Barcelona, ara fa quaranta anys, per partida doble. El matí a Figueres (Alt Empordà) i el capvespre a l’Estartit (Torroella de Montgrí, Baix Empordà).
Sobre la presentació a Figueres, l’antic regidor figuerenc, ex director de l’històric Institut d’Ensenyament Mitjà RAMON MUNTANER i també ex diputat al Congrés espanyol per ERC Francesc Canet en una ressenya al Setmanari Empordà (08/04/2014) escriu: “No vaig conèixer Salvador Puig Antich, empordanès [de part de pare, de Castelló d’Empúries fincat a Barcelona] anarquista, del MIL. Però l’escàndol del seu cas (jo feia poc que avia aterrat a la universitat, força verge ideològicament) va ser una de les claus de la meva consciència política. Salvador, convençut que assaltant bancs EXPROPIAVA diners que, molt sovint, oferia a caixes de resistència d’obrers en lluita o petites empreses que MIMAVEN els obrers, es executat ara fa quaranta anys (el 2 de març de 1974, a GARROT VIL) després d’una farsa de judici. Eren temps de dictadura franquista moribunda. Ara, en temps de teòrica democràtica, la [seva]  família ha d’acudir als tribunals d’Argentina per aconseguir allò que Espanya ignominiosament se li nega: la revisió del cas, tot i les proves noves que s’han sabut buscar: demostren que la mort del policia va ser producte de foc creuat, no d’intenció homicida (el cadàver del policia mort TAMBÉ duia impacte de bales dels seus companys uniformats. Autòpsia manipulada, ahir. Justícia manipulada, avui. Stop a la revisió. La memòria històrica encara fa por”. Per la nostra part volem afegir: paraula d’un antic diputat republicà empordanès al Congrés espanyol.
El periodista Jordi Panyella també va presentar el passat dissabte al Consell Municipal de l'Estartit (Torroella de Montgrí) la seva obra ‘Salvador Puig Antich, cas obert’, dins del programa de presentacions de llibres que ha programat la Llibreria Elias amb motiu del seu 55 aniversari. En aquest llibre, el seu autor posa de manifest que el cas de Puig Antich no s'ha tancat amb la justícia que requereix, segons Panyella i la gent que va acudir a la presentació del seu llibre. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada