divendres, 7 de març del 2014

Més de 250 controls policials a l’Alt Empordà

Controls a dojo amb el focus centrat a la zona fronterera amb l'objectiu de "combatre tot tipus de delinqüència". 
Aquesta és la fórmula del dispositiu policial 'Pirineus'.
 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 07/03/2014
La Jonquera/Figueres (Alt Empordà).- 

Segons l’Agència Catalana de Notícies hi ha controls policials a dojo amb el focus centrat a la zona fronterera i la comarca de l'Alt Empordà. Aquesta és la fórmula del dispositiu policial 'Pirineus', que durant quatre dies mobilitzarà centenars d’agents de Mossos d’Esquadra, Policia Nacional espanyola, agents de policies locals i de la Guàrdia Civil en més de dos-cents cinquanta controls policials repartits pel territori de l’Alt Empordà.  
El comissari dels Mossos d’Esquadra a Girona, Joaquim Belenguer, explica a l’ACN que hi ha 2014 agents mobilitzats dels diferents cossos i que fa poc més de 24 hores que ha arrencat aquest operatiu policial conjunt Estat, Generalitat i ajuntaments. Una desena d'agents dels Mossos d'Esquadra amb furgons se situen a tocar del pas fronterer del Portús de la N-II. Controlen els cotxes que pugen cap al Rosselló des de l’Empordà  i, uns metres més enllà, just a sota de les antigues cabines frontereres, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil fan el mateix amb els que entren a l’Alt Empordà. Aquesta és només una petita part del dispositiu 'Pirineus', que es va engegar ahir dijous a la mitjanit. Durant quatre dies, fins dilluns vinent a les sis del matí, les diferents policies -també la Gendarmeria a l’altra banda de la frontera- intensificaran els controls a la zona de la Jonquera i arreu de l'Alt Empordà. En total, se'n faran més de 250, que mobilitzaran centenars d'agents de tots els cossos policials. 
Aquest dispositiu va arrencar l'any 2007 i centra l’assaig policial de controlar aquest territori.
L'àrea geogràfica on es portaran a terme els controls abasta una cinquantena de quilòmetres, però la incidència més gran es farà a la part de la frontera. 
Dins el dispositiu 'Pirineus', els Mossos d'Esquadra faran aquests dies 135 controls policials. Tant en zones d'oci com al peu de les principals vies de comunicació (N-II, AP-7) i altres carreteres. El comissari Belenguer ha subratllat que operatius com aquest, que en pocs dies intensifiquen -i molt- la pressió policial són "clarament efectius". 
De fet, quan es porten poc més de 24 hores d'operatiu, els Mossos d’Esquadra ja han fet al llarg dels diferents controls més d'un centenar d'escorcolls a vehicles. I tot això quan s'està a les portes del cap de setmana, el moment en què aquest tipus d'operatius policials, com el 'Pirineus', acostumen a detectar més il·lícits. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada