dilluns, 17 de febrer del 2014

Per primera vegada en la vida es boicoteja a Banyoles l’ofici dominical vaticanista

Tot plegat en una acció feminista a favor de l’avortament lliure i contra el ministre de la secta Opus Dei Gallardón. 
Es critica l'Església catòlica romana del Vaticà per haver influenciat la "llei ultraconservadora" del ministre del PP Gallardón. 

  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 17/02/2014 
Banyoles (Pla de l’Estany).-

Segons l’Agència Catalana de Notícies una desena d'activistes pro avortament van boicotejar un ofici dominical a Sant Pere de Banyoles (Pla de l’Estany) com a protesta política contra la reforma de la llei feta pel ministre del PP i membre de la secta catòlica destructiva totalitària Gallardón.
Aquesta acció jovenívol va estar protagonitzada majoritàriament per noies que es van plantar al davant de l'altar major a mig ofici dominical. Seguidament, van desplegar una pancarta, on es podia llegir 'Fora rosaris dels nostres ovaris!' i van llançar fulls informatius dins el recinte.  
Mentrestant, una d'elles gravava l'acció contestatària en una càmera domèstica  i que ara ha estat penjada a Youtube, on es critica que la influència de l'Església catòlica "és més que clara en la redacció d'aquesta llei ultraconservadora". 
Aquesta protesta política jovenívol enfront el poder del Vaticà va tenir lloc ara fa dos diumenges, el 9 de febrer, i la gent va entrar a Sant Pere de Banyoles quan s'hi celebrava la missa del migdia i van interrompre l'ofici amb proclames a favor del dret a l'avortament. 
Segons es pot veure al vídeo que han penjat a la xarxa -i que dura escassament un minut- mentre dues noies despleguen una pancarta on es pot llegir 'Fora rosaris dels nostres ovaris!', la resta de joves, repartits pels diversos bancs, s'aixequen i comencen a corejar: 'Avortament lliure i gratuït!'. 
Durant la protesta, es veu al video quan llancen tot de fulls informatius per l'interior de Sant Pere. La gravació, feta amb càmera domèstica, s'acaba amb unes frases sobreimpreses a la imatge. S'hi pot llegir: "Avortem la contrareforma, si envaïu les nostres vides envairem els vostres espais; jo decideixo, jo desobeeixo". 
L'acció va durar tan sols uns minuts. De fet, al final de la gravació ja es veu com la gent comença a sortir de l'església. Tothom pertany a poblacions del Pla de l'Estany.  
Segons exposen, l'objectiu de la protesta era "denunciar la llei de contrareforma de l'avortament aprovada recentment a Madrid pel govern del PP amb la col·laboració dels diputats de CiU". 
Influència clara de l'Església catòlica romana 
En el video s’assegura que "la influència de l'Església catòlica en la redacció d'aquesta llei ultraconservadora és més que clara". Per això, es justifica haver dut a terme la protesta a l'interior de l'església mentre s'hi celebrava l’ofici del diumenge. "És per això que vam utilitzar un dels seus espais per realitzar la nostra denúncia", s’exposa en aquest vídeo de l'acció penjat a Youtube. Segons conclou, es fa amb la voluntat "de demostrar que no tenim cap mena d'intenció de restar callades mentre ens ataquen els propis drets".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada