dimecres, 29 de gener del 2014

Treballadors(es) socials veuen una martingala legal en El Boli Blau de Banyoles

ASSACS acusa el Consell del Pla de l'Estany de tapar les pífies en el concurs del servei amb l'objectiu de represaliar una educadora  





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 29/01/2014 
Banyoles (Pla de l’Estany).- 

L'Associació de Treballadors i Treballadores d'Acció Social (ASSACS) veu "una nova martingala legal" del Consell Comarcal del Pla de l'Estany en la renúncia de l'empresa que havia de gestionar el servei socioeducatiu El Boli Blau, situat al barri de la Farga de Banyoles, i que darrere la marxa de l'empresa hi ha la voluntat de "tapar les constants pífies" que l'ens comarcal hauria comès en el concurs que va convocar a finals de l'any passat.  
ASSACS ha reaccionat d'aquesta manera a la notificació que la nova adjudicatària d'El Boli Blau hi ha renunciat, en vistes dels problemes que envolten el servei.
El conflicte va esclatar quan la nova adjudicació va suposar l'acomiadament de l'educadora social Sílvia Simoes, que feia nou anys que treballava per l'empresa que gestionava el centre fins al desembre, Sotrac. Aquesta és una de les professionals que van destapar el cas de presumptes abusos sexuals que, al juny, van comportar la detenció de l'exdirector i ex tresorer de la Creu Roja a Banyoles, Joaquim Homs. Tal com ja ha afirmat diverses vegades, l'associació atribueix l'acomiadament de Simoes a una "represàlia" per haver denunciat aquets fets.  
En opinió d'ASSACS, el Consell comarcal del Pla de l'Estany ha demostrat "nerviosisme" i "ha admès implícitament que totes les actuacions administratives realitzades tenien com a finalitat acomiadar la Sílvia d'El Boli Blau", unes accions que ahir l'entitat va qualificar de "nyap".  
ASSACS també va posar en qüestió la solució del Consell Comarcal per reobrir el servei socioeducatiu, assumint-ne la gestió i destinant-hi personal propi. Davant aquesta decisió, ASSACS va preguntar "quin projecte o servei retallaran per poder dedicar "recursos propis" a El Boli Blau?".  
L'associació també critica que el Consell Comarcal "no hagi mostrat cap intenció de resoldre la situació laboral de la Sílvia", que no s'hi hagi posat en contacte i que mantingui el servei socieducatiu de la Farga tancat. El Boli Blau es va tancar quan els seus usuaris van reaccionar contra l'acomiadament de Simoes -que a principis de mes es va presentar al seu lloc de treball-, rebutjant la professional contractada per la nova empresa; el Consell va dir que reobriria el centre properament, en un nou espai al qual només li faltaria el mobiliari.  
ASSACS també va demanar explicacions per què l'empresa que va quedar segona en el concurs d'adjudicació del servei no el gestiona, després que la primera hi hagi renunciat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada