dimecres, 15 de gener del 2014

L’Ajuntament de Girona es vol carregar el testimoni arqueològic de la banda dreta de l’antic pont de la via Augusta

Una troballa excepcional que l’Ajuntament desacredita. 
La troballa arqueològica de les obres de nou pont del Ter es mantenia en secret.
Solament es vol conservar l’estrep del marge esquerra.



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 15/01/2014 
Girona (Gironès).- 

Les obres de construcció del nou pont sobre el riu Ter i els seus accessos per connectar els barris de Pedret i Pont Major i l'Hospital Josep Trueta han deixat al descobert unes restes arqueològiques excepcionals, doncs es tracta de testimonis de l’antic pont de la via Augusta.

Segons recull la premsa convencional local, el regidor d'Urbanisme de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas (CiU), el que s'han trobat són dos estreps del que hauria estat l’antic pont del Ter. Després d'informar al Departament de Cultura de la Generalitat, en aquests moments s'estan analitzant les pedres.  

La idea de l’Ajuntament i de la Generalitat és que un dels estreps -el del marge esquerre- es conservi tal com està, mentre que el dret només es vol documentar i després es podran continuar els treballs ja que hi ha una prioritat electoralista de CiU en les obres de construcció del nou pont del Ter, després de molts retards, i es vol que estiguin acabades aquest proper estiu. En aquests moments, s'estan duent a terme els treballs per urbanitzar els accessos al nou pont per les dues bandes. 

El regidor Ribas va explicar la troballa de les restes en el darrer ple municipal, a instàncies del grup del PSC, dons aquesta excepcional troballa arqueològica de la via Augusta. Segons ha indicat el regidor, les pedres correspondrien als estreps d'un pont que s'havia ubicat en aquest indret. Així doncs, l'Ajuntament té previst conservar l'estrep de l'esquerra, que és el que es troba molt ben conservat, i posar-hi un punt d'informació, tot indicant que “es tractava d'un antic pas de la ciutat”. 

Segons Ribas, pel que fa a l'estrep de la dreta no es mantindrà i que ara un arqueòleg està estudiant les restes per “comprovarà a quina època corresponen i les documentarà”. Després, es destruiran i continuar amb els treballs tota normalitat a menys que hi hagi un moviment urgent de defensa del patrimoni col·lectiu en marxa.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada