dilluns, 13 de gener del 2014

La jutgessa d'Olot renya La Caixa i Caixa Penedès per haver portat a judici un jove que va enganxar un adhesiu

Lluís Riera, a la sortida del jutjat
Va quedar registrat en les càmeres de Caixa Penedès i la jutgessa sentència que desenganxar un adhesiu manca d’entitat suficient com per justificar l’intervenció del dret penal 





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 13/01/2014 
Olot (La Garrotxa).- 


Campanya de suport a Lluís Riera
Sentència absolutòria per a Lluís Riera, veí d'Olot (la Garrotxa) acusat d'enganxar un adhesiu contra els desnonaments al vidre de d’una oficina de Caixa Penedès. El jutjat de primera instància número 1 d'Olot conclou que l'acció del veí no es podia considerar una falta perquè no provocava danys ni requeria cap treball específic per eliminar-la. El jutge, a més, obliga les parts demandants -La Caixa i Caixa Penedès- a assumir les despeses del procés judicial.  
El denunciant, Lluís Riera, ha donat a conèixer la sentència, que encara no és ferma, amb una xocolatada i agraint el suport rebut. “El que pretenia ser un càstig ha estat una victòria”, ha dit, i ha subratllat que la lluita social per exigir solucions urgents contra els desnonaments continua més activa que mai.
Els fets es remunten a l'octubre de 2012, quan un home a punt de ser desnonat a Còrdova es va suïcidar. Arran d'aquest fet, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca d’Olot, juntament amb altres entitats de la Garrotxa, van convocar una concentració d'indignació. Acabada la concentració a Olot, diversos manifestants van decidir anar als bancs responsables per enganxar-hi aquests adhesius.  
En Lluís, que el pastisser del Nucli Antic d'Olot, també en va enganxar un, que deia: 'Alerta: Aquest banc enganya, estafa i fa fora la gent de casa seva.' 
Al judici, al qual no va assistir cap representant de les entitats bancàries, Lluís Riera es va reconèixer en una fotografia feta per les càmeres de Caixa Penedès, en la qual se'l veia enganxant un adhesiu.  
La jutgessa del cas, després d'estudiar les proves i les declaracions realitzades, ha decidit absoldre en Lluís dels fets que se li imputaven i ha condemnat a les entitats bancàries pagar els costos del judici. 
A més, a la sentència, renya La Caixa i Caixa Penedès per haver utilitzat la via judicial en un cas com aquest. La col·locació de l'adhesiu “(amb independència del seu contingut i text) manca d’entitat suficient com per justificar l’intervenció del dret penal, ja que per la seva eliminació no requereix un treball específic de neteja, ni la utilització de cap producte ni operari especialitzat”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada